Mercadona reduïx el plàstic dels envasos dels seus xiclets.

Mercadona reduïx el plàstic en els pots de xiclets

28 de febrer de 2023
  • Amb esta mesura, que afecta tots els pots de xiclets, Mercadona reduïx el plàstic total de cada envàs un 15 %, la qual cosa es traduïx en 30 tones menys de plàstic a l'any.
  • Un nou moviment dins de l'Estratègia 6.25 de Mercadona, els objectius de la qual per a l'any 2025 són: reduir el plàstic dels envasos un 25 %, que tots els envasos de plàstic siguen reciclables i reciclar tot el residu generat a les seues instal·lacions.

Mercadona continua treballant en el seu compromís de gestió responsable de residus, que suposa, entre altres, reduir l'ús de plàstic i millorar la sostenibilitat dels envasos de marca pròpia.

Dins de l'Acció 3 de l'Estratègia 6.25, la companyia continua estant implicada en la reducció del plàstic dels envasos de la seua marca pròpia.

Per a contribuir a este objectiu, Mercadona, juntament amb el seu Proveïdor, ha redissenyat els pots de xiclets Herba-sana, Menta, Maduixa i Menta fresca 100 % xilitol perquè siguen més xicotets.

Així, ara s'utilitza menys plàstic per a fabricar-los, menys cartó i s'optimitza la logística amb un aprofitament millor de l'espai.

La principal mesura per a aconseguir-ho ha sigut la disminució del diàmetre del pot, amb la qual cosa s'ha reduït l'aire que hi havia dins i s'aprofita millor el palet de transport i s'eviten buits.

A més, l'envàs és ara 100 % reciclable.

Reducció de plàstic en el pot

  • S'ha reduït el plàstic total de l'envàs un 15 %, la qual cosa suposa 30 tones menys de plàstic a l'any.
  • Es manté la mateixa quantitat de xiclets per pot que abans (70 unitats).

15% menos de plástico en Chic-kles

Reciclabilitat de l'etiqueta, envàs 100 % reciclable

  • S'ha substituït l'adhesiu per un altre del mateix material que el pot, que ara és reciclable íntegrament i, per tant, s'ha de tirar al contenidor groc.

Envase 100% reciclable en los Chic-kles de Mercadona

Optimització de la logística

  • Amb esta disminució del diàmetre del pot es reduïx un 30 % l'espai necessari per a transportar les mateixes unitats, amb el consegüent benefici mediambiental.

-30% de camiones en el transporte de los Chic-kles de Mercadona

Este moviment va en la línia d'altres que ja s'han fet, com l'aposta per les recàrregues en productes de perfumeria i cosmètica, la incorporació de plàstic reciclat en els envasos de les pizzes refrigerades o el desenvolupament de bosses reutilitzables i sostenibles.

La sostenibilitat ambiental, línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona

El Pla de Responsabilitat Social de Mercadona aposta pel creixement compartit i el compromís amb la societat, atés el component social i ètic per mitjà de diferents línies sostenibles d'actuació. En este sentit, destaca la col·laboració de la companyia amb més de 350 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal amb les quals col·labora. En 2021, la companyia va incrementar les donacions a totes estes entitats i organitzacions un 21 %, de manera que es va arribar a un total de 20.600 tones d'aliments.

De la mateixa manera, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, guiat pels principis de l'Economia Circular. Està dirigit a l'eficiència energètica, la gestió responsable de residus, la producció sostenible, l'optimització logística i la reducció de plàstic.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals que afecten els drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.