Recanvi i crema textura lleugera de Mercadona

Mercadona aposta pels recanvis en els productes de Perfumeria per a reduir plàstic i els seus residus

11 de abril de 2022
  • Els recanvis, tant per al sabó de mans, que suposa eliminar més de 90 tones de plàstic a l'any, com per a la nova línia de cremes facials, pretenen reduir el desaprofitament d'envasos i abaratir la compra de ''El Cap'' (client).
  • Esta novetat s'inclou dins de l'Estratègia 6.25 que du a terme la companyia per a aconseguir en 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % el plàstic en els envasos, fer-los tots reciclables i reciclar tot el residu plàstic.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, i compromesa amb els principis de l'Economia Circular, aposta pels recanvis en els productes de Perfumeria per a reduir plàstic i els seus residus. Esta mesura reduïx els residus d'envàs, ja que aposta per substituir el recanvi una vegada s'ha esgotat el contingut del producte, i d'esta manera s'incentiva la reutilització del recipient original.

En concret, el recanvi del sabó de mans de Deliplus suposa eliminar més de 90 tones de plàstic a l'any, i la reutilització dels recipients de les noves cremes facials de Mercadona, elaborats principalment amb vidre, evita la producció de més de 277 tones de vidre a l'any.  

Esta novetat s'ha dut a terme en col·laboració amb els Proveïdors Totaler RNB, Rofersam i Iberfrasa, i s'emmarca dins de l'Estratègia 6.25 que du a terme la companyia des de 2019, per a aconseguir en 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic en els envasos, que tots siguen reciclables i gestionar tots els residus d'este material.

Així mateix, a més dels avantatges en l'aspecte mediambiental que suposa optar pels recanvis, la companyia aconseguix abaratir la compra de ''El Cap'' (client). En el cas del recanvi de les cremes facials, suposa gastar un 50 % menys i en el del sabó de mans, que conté el doble de quantitat que en l'envàs original, un 23 %.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el seu Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies sostenibles d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 350 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen. De fet, en 2021 la companyia va donar a totes estes entitats i organitzacions un total de 20.600 tones d'aliments, un 21 % més que en 2020.

Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Amb esta finalitat, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

Mercadona és sòcia des de l'any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Lineal de sabó de mans de MercadonaLineal de sabó de mans de Mercadona.

Recanvi i crema textura lleugera de MercadonaRecanvi i crema textura lleugera de Mercadona.

Texto 2 Imagen Tienda 6.25