Memòria de Medi Ambient 2019-2020 de Mercadona

Mercadona llança la nova Memòria de Medi Ambient

07 de juny de 2021
  • Esta edició recull els progressos del Sistema de Gestió Ambiental de Mercadona en 2019 i 2020.
  • En els últims dos anys la companyia va invertir 94 milions d'euros en benefici del medi ambient.
  • En 2020 Mercadona va dir SÍ a continuar cuidant el Planeta amb la nova Estratègia 6.25 per a la reducció de plàstics.

L'objectiu de Mercadona és ser una empresa que la societat vulga que existisca i se'n senta orgullosa. A conseqüència d'això, del creixement de la companyia i de les diferents demandes socials, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi basat en el fet de reduir l'impacte ambiental en tres àrees: optimització logística, eficiència energètica i gestió de residus.

El Sistema de Gestió Ambiental de Mercadona està en un procés continu d'adaptació, a l'avantguarda dels reptes que sorgixen, de la necessitat de millorar l'acompliment ambiental i d'augmentar la sostenibilitat. 

En este sentit, entre 2019 i 2020 la companyia va invertir 94 milions d'euros en benefici del medi ambient, reforçant la seua Política de Medi Ambient i incorporant l'Estratègia 6.25 per a abordar el repte de millorar l'ús i la gestió del plàstic en els seus processos.

La companyia recull tots els seus progressos realitzats en els últims dos anys en matèria mediambiental en este document:

Memoria medioambiental 2019-2020

Descargar

 

Sistema de Gestió Ambiental de Mercadona en 2019 i 2020

Optimització logística

La gestió logística de Mercadona es basa en el fet d'usar de la millor manera possible els mitjans disponibles. Això es coneix com a “transportar més amb menys recursos”, una sèrie d'estratègies que perseguixen transportar la màxima quantitat de productes usant el menor nombre possible de trajectes.

A més, la companyia continua estudiant els seus processos per a trobar solucions logístiques sostenibles que permeten el proveïment i l'adaptació a l'entorn urbà com l'ús de combustibles alternatius, millores d'equips de fred de camions i furgonetes i altres iniciatives com l'adhesió a Lean & Green.

Coneix les últimes mesures d'optimització logística de Mercadona en la nova Memòria de Medi Ambient.

Eficiència energètica

Mercadona treballa per a disposar d'una xarxa de botigues i blocs logístics que permeten extraure el màxim rendiment possible als recursos energètics, com la renovació de les seues botigues amb un nou model de botiga més eficient, amb mesures d'estalvi energètic.

Coneix les últimes mesures d'Eficiència energètica de Mercadona en la nova Memòria de Medi Ambient.

Gestió de residus

El Sistema de Gestió Ambiental de Mercadona se centra en la reducció de residus que es generen en els seus processos. La companyia disposa de sistemes de reutilització i reciclatge d'envasos comercials i d'estratègies de prevenció del desaprofitament alimentari ja consolidats.

En 2020 va fer un pas més amb la creació de l'Estratègia 6.25 de Mercadona, que té com a objectiu reduir la quantitat de plàstic verge dels envasos de marca pròpia, facilitar la reciclabilitat dels envasos existents i col·laborar amb la societat per a aconseguir un procés de reciclatge més eficient amb el qual poder avançar entre tots cap a l'Economia Circular.

Compromisos de l'Estratègia 6.25 de Mercadona

Fins hui la companyia ja ha eliminat les bosses de plàstic d'un sol ús i els plàstics d'un sol ús, i els ha substituït per parament sostenible, de totes les seues botigues.

Coneix les últimes mesures de Gestió de residus de Mercadona en la nova Memòria de Medi Ambient.

Altres compromisos

Mercadona manté col·laboracions i aliances que permeten establir sinergies per a augmentar la sostenibilitat de la cadena de muntatge a tots els nivells. Entre els compromisos està la política de benestar animal de Mercadona o la creació de la Càtedra Mercadona d'Economia Circular amb la UPF-BSM

Coneix-ho tot sobre les últimes mesures de Mercadona en matèria de medi ambient en la nova Memòria de Medi Ambient.