Consulta Política de Benestar Animal de Mercadona

Així és la Política de Benestar Animal de Mercadona

02 de octubre de 2020
  • Tots els productes d'origen animal de Mercadona procedixen de proveïdors homologats i auditats per les autoritats competents, garantint el compliment de la legislació en matèria de benestar animal. 
  • A més, tots els proveïdors de carn, ous i llet de Mercadona estaran certificats en benestar animal l'any 2021.

Mercadona, en el marc de la seua responsabilitat social per una producció molt més sostenible, està compromesa amb el benestar dels animals. Per això, disposa des de fa anys d'una Política de Benestar Animal que representa el compromís i l'esforç de la companyia i els seus proveïdors per a garantir no sols la màxima seguretat alimentària i qualitat dels productes, sinó també unes condicions dignes durant tota la vida de l'animal.

Amb la Política de Benestar Animal de Mercadona, la companyia demana i exigix als seus proveïdors la protecció i el benestar dels animals en les explotacions ramaderes i en la resta d'instal·lacions o processos, i que les seues pràctiques, a més de complir la legislació vigent, siguen auditades per organismes tercers independents.

Per a garantir el compliment d'esta política, Mercadona treballa juntament amb els seus proveïdors perquè els animals que proporcionen carn, ous, llet i altres productes d'origen animal siguen criats complint les denominades "5 llibertats".

Consulta Política de Benestar Animal de Mercadona

El benestar animal és una exigència ètica i social irrenunciable. A més, és un requisit essencial per a garantir la qualitat dels productes d'origen animal a la venda en Mercadona. 

Mercadona està compromesa amb la protecció i el benestar dels animals en les explotacions ramaderes i en tots els seus processos. A més de complir la legislació vigent, s'apliquen normes de benestar animal durant tota la vida de l'animal.

Mercadona treballa juntament amb els seus proveïdors per a: 

1. Garantir que els animals que proporcionen carn, llet, ous i altres productes d'origen animal siguen criats en condicions que asseguren el compliment de les 5 llibertats:

  • Proporcionar accés a aigua potable i a una dieta adequada per a mantindre la salut.
  • Proporcionar un ambient apropiat que incloga refugi i una zona de descans.
  • Evitar el dolor, les lesions i les malalties, aplicant mesures preventives, un diagnòstic ràpid i el tractament adequat.
  • Respectar el comportament natural de l'espècie, proporcionant espai suficient, instal·lacions adequades, i en companyia d'altres animals de la mateixa espècie.
  • Evitar situacions de por o angoixa, i tot sofriment innecessari.

2. Garantir que el personal de les explotacions ramaderes i altres instal·lacions tinguen la formació adequada en benestar animal perquè les complisquen en totes les fases de la vida de l'animal.

3. Implantar certificats en Benestar Animal amb límit 2021.

Resum de la Política de Benestar Animal de MercadonaResum de la Política de Benestar Animal de Mercadona.

Mercadona rebutja rotundament qualsevol mala pràctica amb els animals, i no treballarà amb cap proveïdor que no complisca amb la seua Política de Benestar Animal.  

Algunes mesures en benestar animal de Mercadona          

L'any 2021 serà la data límit perquè tots els proveïdors de carn, llet i ous de Mercadona estiguen 100 % certificats en Benestar Animal.

Un altre exemple de l'aposta pel benestar animal és que Mercadona està treballant juntament amb els seus proveïdors d'ous per a abandonar progressivament la venda d'ous procedents de gallines en gàbia. De fet, la companyia oferix des de fa anys ous de gallines de corral i ous de gallines criades en llibertat.

A més, Mercadona i els seus proveïdors treballen amb institucions especialistes com l'IRTA (Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentàries) i NEIKER-Tecnalia (Institut d'Investigació i Desenvolupament Tecnològic) en el desenvolupament d'una regulació completa que abasta la protecció dels animals en tota la cadena de muntatge.

Per a conéixer altres fets o compromisos de Mercadona en matèria de medi ambient o responsabilitat social, es poden visitar els apartats de la web Cuidem el Planeta o Responsabilitat Social.

Logo EActiVat