Trau tot el partit a les nostres verdures congelades

Verdures congelades imprescindibles en la teua cuina

13 de setembre de 2023

Sols cuinar amb Verdures congelades? És una excel·lent opció cada vegada més popular entre les persones que volen cuidar l'alimentació sense renunciar a la qualitat ni a la comoditat.

Tindre-les a mà dona molt de joc en la cuina, són imprescindibles en el teu congelador.

Al contrari del que es pot pensar, conserven tots els seus nutrients i propietats, la qual cosa les convertix en una elecció intel·ligent per a una dieta equilibrada.

Avantatges de les Verdures congelades

  • Versatilitat: et brinden la possibilitat de cuinar plats diversos i amb tècniques variades: al vapor, al forn, bullides, saltades, arrebossades, en sopes i cremes, en tempura…
  • Comoditat: les pots utilitzar quan les necessites i t'estalvies el temps i el treball de pelar o tallar els ingredients. Així, els teus plats són més fàcils i ràpids de cuinar. A més, no has de consumir necessàriament el paquet sencer, pots agafar el que necessites i guardar la resta al congelador.
  • Conservació: gràcies als nostres tancaments zip, la conservació d'estos aliments és òptima, i així s'eviten problemes de deterioració, aparició de patògens o oxidació.
  • Conservació de nutrients: la ultracongelació de les verdures es produïx en el punt òptim de frescor, de manera que es mantenen les seues vitamines i minerals. Això significa que podem disfrutar d'una gran qualitat nutricional i amb l'avantatge que duren molt més. Així es pot evitar el desaprofitament d'aliments.
  • Disponibilitat fora de temporada: un altre aspecte interessant és que es poden consumir durant tot l'any, fins i tot quan les teues verdures favorites estan fora de temporada.

Si vols conéixer el procés exacte en el qual mantenim la qualitat d'estes verdures congelades, ho pots veure en este enllaç.

4 receptes amb Verdures congelades. Pas a pas

Aprofita la facilitat, comoditat i estalvi de temps que t'oferixen estos productes per a incorporar més vegetals a la teua alimentació diària. Vols aprendre a preparar unes delicioses receptes amb verdures congelades? T'ho posem fàcil!

Sopa de ceba gratinada

Ingredientes de Sopa de cebolla gratinada

1. En una paella o olla adequada, ofega 900 g de ceba amb 1 cullerada de mantega i 2 cullerades d'oli. Adoba-ho amb sal i pebre. Calfa a foc suau uns 20 minuts, amb la tapa posada, i remou de tant en tant.

2. Quan la ceba comence a agafar color, afig 1 culleradeta de farina i remou.

3. Afig ½ got de brandi, bull i afig 1 litre d'aigua quan s'evapore l'alcohol. Cou entre 5 i 10 minuts, que espessisca lleugerament. Rectifica de sal i pebre.

4. Unta de 8 a 12 llesques de pa amb un poc més de mantega i torra-ho 5 minuts, amb el forn a 180 °C.

5. Servix la sopa en bols individuals aptes per a forn, col·loca el pa torrat damunt i corona amb el formatge ratllat empolvorat.

6. Gratina 5 minuts a 220 °C i ja està a punt.

Sofregit de pimentó i ou escaldat

Ingredientes para Sofrito de pimiento y huevo poché

1. En una paella amb un fil d'oli, ofega 1 culleradeta d'all i 450 g de pimentó uns 10 minuts, fins que s'ablanisquen lleugerament. Adoba-ho amb sal i pebre.

2. Afig 1 llanda de tomaca triturada i reduïx a foc mitjà 10 minuts més. Rectifica de sal i pebre.

3. En un casset amb aigua i 1 cullerada de vinagre ben calent, sense que arribe a bullir, afig 4 ous d'un en un formant prèviament un remolí al centre del casset. Cuina uns 3 minuts i reserva en aigua freda.

4. Emplata amb els ous damunt del sofregit.

Pollastre amb allada

Ingredientes para Pollo al ajillo

1. Frig el pollastre en una paella o cassola ampla, en abundant oli, fins que estiga ben daurat.

2. Una vegada fregit, si hi ha massa oli, retira el que sobre.

3. Afig 1 fulla de llorer i 25 g d'all. Deixa que daure lleugerament, vigilant que no es creme.

4. Incorpora de seguida 200 ml de vi blanc i cuina uns 10 o 15 minuts a foc suau.

5. Rectifica de sal i pebre abans de servir.

Abadejo en salsa verda

Ingredientes para Bacalao en salsa verde

1. Ofega 20 g d'all amb 150 g de ceba en una cassola amb abundant oli d'oliva.

2. Passa per farina els 4 lloms d'abadejo i col·loca en la cassola amb la pell cap amunt durant uns 2 minuts.

3. Afig 50 ml de vi blanc, espera que s'evapore l'alcohol i afig 200 ml d'aigua a poc a poc movent la cassola perquè l'abadejo solte el suc i la gelatina.

4. Cuina l'abadejo uns 5 minuts bullint a foc suau.

5. Rectifica de sal, afig julivert abundant i servix de seguida.

Altres recomanacions

Prepara't una deliciosa crema de pésols, que pots prendre calenta, o temperada per a l'estiu.

Saps quins són els millors aliments per a les diferents fases de l'exercici físic?