En estes festes, obsequia els teus comensals amb una recepta que mescla tres ingredients bàsics de la nostra gastronomia, però que resulten extraordinaris: ous, pernil i creïlles. És difícil trobar algú a qui no li agrade esta combinació.
A pesar de l'aparent simplicitat, este plat és una joia culinària que pujarà el nivell de les teues celebracions nadalenques. Cada mos harmonitza sabors i textures a la perfecció i delectarà els teus convidats. Vols conéixer la recepta?
Seguix el pas a pas de la nostra Recepta d'Ous escaldats amb pernil ibèric i creïlles en rodanxes
Ingredients
- 4 ous.
- 4 creïlles mitjanes.
- 1 ceba dolça.
- 3 grans d'all.
- Herbes aromàtiques: timó, romer…
- 1 paquet de pernil ibèric.
- 1 got de vi blanc.
- Sal en escates.
- Pebre negre.
- 1 cullerada d'oli d'oliva.
Pas a pas
1. Pela i talla les creïlles en rodanxes d'uns 3 o 4 mm de grossor. Pela la ceba dolça en tires fines i trenca els grans d'all.
2. Introduïx les creïlles, la ceba i els alls en una safata de forn. Salpebra i afig l'oli d'oliva. Cobrix-ho tot amb paper d'alumini. Enforna una hora a 150 °C.
3. Destapa la safata i afig el got de vi blanc i les herbes aromàtiques. Puja el forn a 180 °C i enforna fins que es dauren les creïlles: uns 15-20 minuts més.
4. Talla un quadrat de paper film i unta'l amb oli d'oliva, folra un bol amb el film i trenca un ou a l'interior, afig sal en escates i pebre negre acabat de moldre. Tanca i gira'l fins que quede com una bosseta.
5. En abundant aigua bullent, tira les bossetes amb els ous i cou aproximadament tres minuts.
6. Munta un plat posant un llit de creïlles, rodanxes de pernil ibèric per damunt i l'ou escaldat. Afig pebre negre acabat de moldre al gust.
Consell del xef: abans de la cocció, afig tòfona o herbes aromàtiques en el paper film per a donar-li més sabor.
Altres recomanacions
Si t'has d'encarregar de les postres, et suggerim esta recepta de Bescuit sense gluten farcit de crema de llima i fruites del bosc.
Continua la nostra Guia per a la neteja i organització de la nevera i el congelador.