T'ensenyem a preparar una deliciosa recepta d'Ous escaldats amb pernil ibèric i creïlles en rodanxes.

Recepta d'Ous escaldats amb pernil ibèric i creïlles en rodanxes

26 de octubre de 2023

En estes festes, obsequia els teus comensals amb una recepta que mescla tres ingredients bàsics de la nostra gastronomia, però que resulten extraordinaris: ous, pernil i creïlles. És difícil trobar algú a qui no li agrade esta combinació.

A pesar de l'aparent simplicitat, este plat és una joia culinària que pujarà el nivell de les teues celebracions nadalenques. Cada mos harmonitza sabors i textures a la perfecció i delectarà els teus convidats. Vols conéixer la recepta?

Seguix el pas a pas de la nostra Recepta d'Ous escaldats amb pernil ibèric i creïlles en rodanxes

Ingredients

  • 4 ous.
  • 4 creïlles mitjanes.
  • 1 ceba dolça.
  • 3 grans d'all.
  • Herbes aromàtiques: timó, romer…
  • 1 paquet de pernil ibèric.
  • 1 got de vi blanc.
  • Sal en escates.
  • Pebre negre.
  • 1 cullerada d'oli d'oliva.

Pas a pas

1. Pela i talla les creïlles en rodanxes d'uns 3 o 4 mm de grossor. Pela la ceba dolça en tires fines i trenca els grans d'all.

Receta de Huevos poché con jamón ibérico y patatas panadera

2. Introduïx les creïlles, la ceba i els alls en una safata de forn. Salpebra i afig l'oli d'oliva. Cobrix-ho tot amb paper d'alumini. Enforna una hora a 150 °C.

Receta de Huevos poché con jamón ibérico y patatas panadera.

Receta de Huevos poché con jamón ibérico y patatas panadera.

3. Destapa la safata i afig el got de vi blanc i les herbes aromàtiques. Puja el forn a 180 °C i enforna fins que es dauren les creïlles: uns 15-20 minuts més.

Receta de Huevos poché con jamón ibérico y patatas panadera.

4. Talla un quadrat de paper film i unta'l amb oli d'oliva, folra un bol amb el film i trenca un ou a l'interior, afig sal en escates i pebre negre acabat de moldre. Tanca i gira'l fins que quede com una bosseta.

Receta de Huevos poché con jamón ibérico y patatas panadera.

5. En abundant aigua bullent, tira les bossetes amb els ous i cou aproximadament tres minuts.

6. Munta un plat posant un llit de creïlles, rodanxes de pernil ibèric per damunt i l'ou escaldat. Afig pebre negre acabat de moldre al gust.

Receta de Huevos poché con jamón ibérico y patatas panadera.

Consell del xef: abans de la cocció, afig tòfona o herbes aromàtiques en el paper film per a donar-li més sabor.

Altres recomanacions

Si t'has d'encarregar de les postres, et suggerim esta recepta de Bescuit sense gluten farcit de crema de llima i fruites del bosc.

Continua la nostra Guia per a la neteja i organització de la nevera i el congelador.