Netejar la nevera i el congelador és una tasca domèstica que requerix molta atenció. Estos espais s'han de netejar amb freqüència per a mantindre els aliments frescos i garantir que els aliments siguen aptes per a consumir. De fet, la nevera és un dels electrodomèstics que acumula més gèrmens (bacteris, floridura i altres patògens). Per això, no pot passar-se per alt netejar-los.
Mantindre la nevera i el congelador nets i organitzats contribuïx a la seguretat alimentària i facilita també l'accés immediat a l'aliment, aprofita millor l'espai, millora l'eficiència energètica i prolonga la vida útil d'estos electrodomèstics essencials.
Una rutina de neteja regular i la corresponent organització de la nevera i el congelador són hàbits saludables que beneficien tant la teua família com la cuina. Seguix els nostres consells, és molt més fàcil del que sembla.
Amb quina freqüència es recomana netejar la nevera i el congelador?
La freqüència recomanada per a netejar la nevera i el congelador pot variar segons l'ús, la quantitat d'aliments emmagatzemats i les condicions ambientals.
No obstant això, la recomanació estàndard és netejar la nevera almenys una vegada al mes, i el congelador, almenys una vegada a l'any.
Pautes per a netejar i organitzar la nevera i el congelador
Preparació
- Trau els aliments i guarda'ls en una bossa tèrmica per a conservar-los frescos. Revisa les dates de caducitat i desfés-te de tot allò que ja estiga caducat.
- Desconnecta la nevera i el congelador del corrent elèctric.
- Trau tots els calaixos, safates i altres elements extraïbles per a netejar-los fora.
Neteja
- Prepara una dilució del producte Llevagreix sense espuma polvoritzant 5 vegades en 2 litres d'aigua.
- Introduïx la baieta en la dilució i escorre-la bé.
- Neteja la superfície interior amb esta baieta. Para atenció als cantons, les juntes i les zones de difícil accés. Utilitza un fregall suau per a les taques difícils.
- Neteja totes les zones tant de l'interior com de l'exterior, prestant especial atenció a les de difícil accés.
- Per a taques persistents, utilitza un fregall suau.
- Renta amb una altra baieta humitejada només amb aigua i eixuga amb paper absorbent.
Organització
Planifica la disposició dels aliments en funció de les necessitats de temperatura i conservació.
Nevera
- Zona alta: aprofita la zona alta per a embotits, menjars cuinats, precuinats, conserves obertes...
- Zona mitjana: reserva la zona mitjana per als lactis, llet, formatges frescos i iogurts, i els ous.
- Zona baixa: col·loca en la part inferior carn, aus i peix.
- Calaixos de fruites i verdures: utilitza els calaixos preparats per a la fruita i la verdura en la zona baixa de la nevera per a mantindre estos aliments frescos i separats.
- La porta és la zona menys freda i amb més variacions de temperatura. Ideal per a salses, mantega, melmelada, refrescos... i, en general, productes que no necessiten una conservació massa rigorosa.
Congelador
- Primer calaix: destina el primer calaix per als aliments que has de consumir abans o amb més freqüència: plats cuinats, gelats, gel, etc.
- Altres compartiments: en la resta dels compartiments, assigna espais separats per grups: peix, carn, aus, verdura, pa...
Altres recomanacions
Utilitza les nostres Bosses zip de congelació. Conserven perfectament el sabor i la frescor dels aliments gràcies al seu tancament hermètic.
El Vinagre de neteja concentrat és molt eficaç com a desgreixador en la cuina, ideal per a netejar el forn i el microones.
Per a netejar els sòls d'interior, el millor és el nostre Motxo de microfibra.