Descobrix els usos principals del nostre Vinagre de neteja concentrat per a netejar la llar.

Sabies que el vinagre de neteja és un potent netejador multiusos?

15 de febrer de 2021

El vinagre de neteja té propietats que fan que siga un potent netejador 100 % d'origen natural molt efectiu i amb una àmplia diversitat d'usos a la llar.

A continuació, repassem alguns dels usos més pràctics i amb resultats immediats. Continua llegint!

Principals usos del nostre Vinagre de neteja concentrat

Neteja de calç

Limpieza de cal.

Si dubtes, esta és una de les solucions més útils per a eliminar restes de calç sense perjudicar la superfície d'aixetes, dutxes, taulells, mampares, vàters, etc. Pots rebaixar amb aigua este producte depenent d'on necessites netejar les restes de calç. Vols un truc molt senzill per a netejar la carxofa de la dutxa? Només has de submergir la carxofa en aigua amb vinagre durant unes hores (més temps o menys en funció de la quantitat de brutícia acumulada) i quedarà com nova.

Abrillantador de metalls

Abrillantador de metales.

El vinagre és un abrillantador poderós. Funciona molt bé en qualsevol superfície sense danyar-la, especialment en metalls com l'alumini, l'acer o la plata. De fet, moltes vegades n'hi ha prou amb passar-los un drap amb vinagre, depenent de la brutícia o restes d'oxidació. Molt eficaç per a netejar olles i cassoles. Si necessites netejar objectes de plata, atenció a este truc que les nostres iaies i besiaies ja dominaven: submergix-los durant mitja hora en vinagre mesclat amb dos cullerades de bicarbonat de sodi. Després, renta'ls amb aigua tèbia i eixuga'ls bé amb un drap net i suau.

Desodoritzant

Desodorizante.

Amb este producte aconseguiràs també eliminar les males olors. Per exemple, en parets, cuines, portaviandes de plàstic, llavaplats o neveres, que solen acumular les més variades i molestes aromes. Vols combatre les males olors que ixen de la nevera? Prova a netejar-la amb vinagre per dins i per fora o, si necessites que siga més eficaç, pots recórrer a este truc: introduïx una tassa o un bol amb aigua i el nostre vinagre de neteja mesclats a l'interior de la nevera durant 24 hores.

Neteja de vidres i finestres

Limpieza de cristales y ventanas.

Un altre ús molt eficaç del vinagre és el de netejar vidres, vaixelles i vitroceràmica, vidres i finestres. Depenent de la brutícia que hagen acumulat hauràs de diluir el vinagre en més o menys quantitat d'aigua o aplicar directament si es tracta de vidres que no s'hagen netejat mai. Un truc perfecte per a netejar les finestres és omplir un ruixador amb la mescla de vinagre i aigua i polvoritzar sobre els vidres. Després, frega amb un drap i eixuga. També pot ser útil per a netejar espills, convenientment diluït en aigua.

Desgreixador

Desengrasante.

El vinagre és un potent desgreixador natural. Per això és tan eficaç per a netejar les superfícies greixoses de la cuina i d'electrodomèstics com els llavaplats, microones o forns on el greix es queda incrustat. Necessites netejar i desgreixar el forn? Si no es tracta d'un forn d'autollavat amb piròlisi, el millor és usar el vinagre. Atenció a este consell: posa una olla al foc i, quan bulla l'aigua, aboca un got de vinagre i fica l'olla dins del forn a una temperatura de 180 °C durant quinze minuts. Després, una vegada que es refrede, passa un drap humit i net per l'interior. No quedarà ni rastre de greix!

Altres recomanacions

Busques els productes més eficaços per a aconseguir una neteja i higiene correctes? Continua la nostra Guia de neteja dins i fora de la llar.