pavita al horno

Recepta de Titeta al forn amb cremós de creïlla, bolets i timó

26 de octubre de 2023

La titeta, de carn tendra i sabor delicat, és una de les opcions més populars de les celebracions nadalenques. Et presentem un plat gurmet, que, encara que pot semblar tret d'un restaurant d'alta cuina, és molt fàcil de cuinar.

El resultat final és un autèntic festí que entusiasmarà els teus convidats. Així que ajusta't el davantal i seguix les nostres indicacions per a disfrutar d'esta experiència gastronòmica.

Seguix el pas a pas de la nostra Recepta de Titeta al forn amb cremós de creïlla, bolets i timó

Ingredients

  • 1 titeta. Disponible en la campanya de Nadal.
  • 1 kg de creïlles.
  • 1 taronja.
  • 1 llima.
  • 3 grans d'all.
  • Avellanes torrades.
  • Mantega.
  • 250 g de saltat de bolets.
  • Oli d'oliva.
  • Sal.
  • Pebre negre.
  • Timó.

Pas a pas

1. Elabora una salsa amb 200 g de mantega, el suc i la ratlladura d'una taronja. Unta la titeta amb la salsa.

Receta de Pavita al horno con cremoso de patata, setas y tomillo.

Receta de Pavita al horno con cremoso de patata, setas y tomillo.

2. Rostix la titeta com a mínim una hora i mitja a 180 °C, i gira-la de tant en tant.

Receta de Pavita al horno con cremoso de patata, setas y tomillo.

3. Pela i cou les creïlles. Una vegada cuites, passa-les pel passapuré –o tritura amb una forqueta– amb un poc de mantega, sal i pebre. Ratlla una miqueta de corfa de llima.

Receta de Pavita al horno con cremoso de patata, setas y tomillo.

Receta de Pavita al horno con cremoso de patata, setas y tomillo.

4. Salta els bolets amb all picat i timó. Afig-ho al puré de creïlla. Mescla-ho tot bé fins que obtingues un cremós.

Receta de Pavita al horno con cremoso de patata, setas y tomillo.

Receta de Pavita al horno con cremoso de patata, setas y tomillo.

5. Servix la titeta acompanyada del cremós de bolets empolvorant amb les avellanes picades per damunt.

Consell del xef: quan rostisques la titeta, ha d'estar sempre hidratada amb el seu suc o, si cal, amb un poc d'aigua.

Altres recomanacions

Una altra bona opció per a un menú nadalenc de carn pot ser esta Recepta de Rellomello ibèric amb cacau.

Per a crear el millor ambient, et suggerim els nostres Ciris perfumats en got de vidre.