La tonyina és un peix blau clàssic de la nostra cuina. Sens dubte, un dels peixos més consumits a tot el món que destaca perquè té un sabor exquisit. Baix en calories, ric en proteïnes i en àcids grassos omega 3, ens aporta també vitamines del grup A, D i B.
Totes estes propietats, entre altres, el convertixen en un aliment d'alt valor nutricional, perfecte per a una dieta equilibrada.
A més, t'oferix una gran versatilitat, ja que el pots preparar al forn, a la planxa, guisat, marinat; consumir-lo fresc, en conserva... Impossible avorrir-se, a tu com t'agrada més?
A nosaltres ens encanta preparar-lo en tacos, en una senzilla recepta d'inspiració mexicana. Vols saber com fer-ho?
Seguix el pas a pas de la nostra recepta de Tacos de tonyina
Ingredients per a 2 persones
- 1 filet de tonyina.
- 1 ceba.
- 1 alvocat.
- 1 rave.
- 4 tomaques cherry.
- 2 tortilles per a tacos.
- Mitja llima dolça.
- Coriandre.
- Gingebre.
- 1 polsim de sal i pebre.
Pas a pas
1. Talla el filet de tonyina a daus d'uns 2 centímetres cada un, tan homogenis com siga possible.
2. Amb la tonyina en un recipient, salpebra, ratlla el gingebre i la pell de mitja llima.
3. Cobrix la tonyina amb el suc de la llima, tapa amb film i porta a la nevera 5 minuts.
4. Mentrestant, talla la ceba en juliana molt fina, l'alvocat en ventall, el rave en rodanxes i les tomaques cherry a quarts.
5. Retira la tonyina del suc de llima i reserva.
6. En una paella, calfa les tortilles per les dos cares, que agafen una miqueta de color.
7. Col·loca l'alvocat en la base de la truita, al centre, i damunt, els daus de tonyina.
8. Acaba amb la ceba, el rave i les tomaques cherry.
9. Empolvora amb coriandre acabat de picar al gust.
Altres recomanacions
Una altra opció molt equilibrada per als dinars i sopars és esta Recepta de Lluç amb verduretes al vapor.
T'abellix preparar una Recepta amb Abadejo?