En Nadal triomfen els plats de peix. Per això, et portem una recepta de peix blanc, que no sols destaca pel sabor, sinó que és una elecció plena de frescor i encant. A més, és molt senzilla de preparar.
És una opció nutritiva i equilibrada que encaixa perfectament en la teua taula nadalenca. Una manera de cuidar els teus sense renunciar a l'autèntica cuina casolana. T'apuntes?
Seguix el pas a pas de la nostra Recepta de Lluç al vapor amb verdures i salsa d'herbes aromàtiques
Ingredients
- 4 lloms de lluç.
- 1 ceba dolça.
- 1 gra d'all.
- 1 porro.
- 250 g de carabasseta.
- 3 rodanxes de gingebre.
- 1 rama d'api.
- 1 llima.
- 2 escalunyes (chalotas).
- 1 carlota.
- 10 g de julivert.
- 30 g d'espinacs.
- 10 g d'herba-sana.
- 100 g de mantega.
- Oli d'oliva.
- Sal grossa.
- Pebre negre.
- ½ got de vi blanc.
Pas a pas
Per a la salsa d'herbes
1. Escalda en aigua bullent, només 5 segons, les herbes (julivert, herba-sana i espinacs), amb les rodanxes fines de gingebre fresc pelat.
2. Refreda en aigua amb gel immediatament, escorre una vegada estiga fred, eixuga i congela-ho tot. Reserva-ho per a més avant.
Per al lluç amb verdures
1. En una olla, disposa aigua amb sal, uns grans de pebre negre i 1 cullerada d'oli d'oliva. Bull-ho.
2. Afig les verdures (carlota, ceba dolça, porro, carabasseta i api), que prèviament hem tallat en juliana grossa, i cou-les just al dente (uns 2 minuts). Retira les verdures i mantín-les calentes. Reserva l'aigua de la cocció.
3. Per a cuinar el lluç, posa una cistelleta o vaporadora sobre l'olla amb aigua, intentant mantindre el màxim aïllament del producte per a facilitar la cocció al vapor. Col·loca els lloms de lluç salpebrats (d'uns 200 g cada un), tapa-ho i cou durant 4-5 minuts, aproximadament.
Passos finals per a la salsa d'herbes
1. En una cassola amb una miqueta d'oli d'oliva, ofega el gra d'all picat i les escalunyes picades.
2. Afig el vi blanc i mig got de l'aigua amb la qual s'han fet les verdures i el lluç. Reduïx fins que quede només mig got d'este nou caldo.
3. En una batedora (de got, si pot ser), posa el caldo reduït, afig un poc de suc de llima, la mantega, les herbes verdes congelades i un rajolí d'oli. Tritura i rectifica de sal.
4. Servix en un plat fondo amb la salsa verda al fons, les verdures damunt i el lluç coronant. Decora amb un fil d'oli cru.
Altres recomanacions
T'agrada el lluç combinat amb verdures? Sorprén este Nadal amb esta Recepta de lluç amb verduretes al vapor. És molt original i fàcil de preparar.
Si necessites unes postres lleugeres i refrescants, tasta la nostra Mousse de llima sense gluten.