Este Nadal, prepara esta deliciosa recepta de lluç al vapor amb verdures i salsa d'herbes aromàtiques.

Recepta de Lluç al vapor amb verdures i salsa d'herbes aromàtiques

26 de octubre de 2023

En Nadal triomfen els plats de peix. Per això, et portem una recepta de peix blanc, que no sols destaca pel sabor, sinó que és una elecció plena de frescor i encant. A més, és molt senzilla de preparar.

És una opció nutritiva i equilibrada que encaixa perfectament en la teua taula nadalenca. Una manera de cuidar els teus sense renunciar a l'autèntica cuina casolana. T'apuntes?

Seguix el pas a pas de la nostra Recepta de Lluç al vapor amb verdures i salsa d'herbes aromàtiques

Ingredients

  • 4 lloms de lluç.
  • 1 ceba dolça.
  • 1 gra d'all.
  • 1 porro.
  • 250 g de carabasseta.
  • 3 rodanxes de gingebre.
  • 1 rama d'api.
  • 1 llima.
  • 2 escalunyes (chalotas).
  • 1 carlota.
  • 10 g de julivert.
  • 30 g d'espinacs.
  • 10 g d'herba-sana.
  • 100 g de mantega.
  • Oli d'oliva.
  • Sal grossa.
  • Pebre negre.
  • ½ got de vi blanc.

Pas a pas

Per a la salsa d'herbes

1. Escalda en aigua bullent, només 5 segons, les herbes (julivert, herba-sana i espinacs), amb les rodanxes fines de gingebre fresc pelat.

Receta de Merluza al vapor con verduras y salsa de hierbas aromáticas.

2. Refreda en aigua amb gel immediatament, escorre una vegada estiga fred, eixuga i congela-ho tot. Reserva-ho per a més avant.

Receta de Merluza al vapor con verduras y salsa de hierbas aromáticas.

Per al lluç amb verdures

1. En una olla, disposa aigua amb sal, uns grans de pebre negre i 1 cullerada d'oli d'oliva. Bull-ho.

2. Afig les verdures (carlota, ceba dolça, porro, carabasseta i api), que prèviament hem tallat en juliana grossa, i cou-les just al dente (uns 2 minuts). Retira les verdures i mantín-les calentes. Reserva l'aigua de la cocció.

Receta de Merluza al vapor con verduras y salsa de hierbas aromáticas.

Receta de Merluza al vapor con verduras y salsa de hierbas aromáticas.

3. Per a cuinar el lluç, posa una cistelleta o vaporadora sobre l'olla amb aigua, intentant mantindre el màxim aïllament del producte per a facilitar la cocció al vapor. Col·loca els lloms de lluç salpebrats (d'uns 200 g cada un), tapa-ho i cou durant 4-5 minuts, aproximadament.

Receta de Merluza al vapor con verduras y salsa de hierbas aromáticas.

Passos finals per a la salsa d'herbes

1. En una cassola amb una miqueta d'oli d'oliva, ofega el gra d'all picat i les escalunyes picades.

2. Afig el vi blanc i mig got de l'aigua amb la qual s'han fet les verdures i el lluç. Reduïx fins que quede només mig got d'este nou caldo.

Receta de Merluza al vapor con verduras y salsa de hierbas aromáticas.

Receta de Merluza al vapor con verduras y salsa de hierbas aromáticas.

3. En una batedora (de got, si pot ser), posa el caldo reduït, afig un poc de suc de llima, la mantega, les herbes verdes congelades i un rajolí d'oli. Tritura i rectifica de sal.

Receta de Merluza al vapor con verduras y salsa de hierbas aromáticas.

Receta de Merluza al vapor con verduras y salsa de hierbas aromáticas.

4. Servix en un plat fondo amb la salsa verda al fons, les verdures damunt i el lluç coronant. Decora amb un fil d'oli cru.

Receta de Merluza al vapor con verduras y salsa de hierbas aromáticas.

Altres recomanacions

T'agrada el lluç combinat amb verdures? Sorprén este Nadal amb esta Recepta de lluç amb verduretes al vapor. És molt original i fàcil de preparar.

Si necessites unes postres lleugeres i refrescants, tasta la nostra Mousse de llima sense gluten.