Aprén a preparar la nostra recepta d'Abadejo amb mussolina d'all, molt saborosa i saludable.

Recepta d'Abadejo amb mussolina d'all

28 de març de 2023

T'agrada l'abadejo? Saborós i molt versàtil en cuina, el consum d'abadejo augmenta en esta època de l'any, sobretot en Quaresma i Setmana Santa. Pot preparar-se al forn, en guisats, a la planxa… A tots ens venen al cap plats tradicionals que tenen com a protagonista l'abadejo, és un clàssic dels nostres fogons.

Este peix blanc té un contingut baix en greixos i una bona aportació de minerals (calci, potassi, fòsfor…), vitamines del grup B i àcids grassos omega 3. Per tots estos motius, és una opció molt recomanable per a la teua cistella equilibrada.
T'animes a preparar un suculent Abadejo amb mussolina d'all? El pots preparar amb abadejo fresc, al punt de sal o fins i tot amb abadejo salat prèviament dessalat per a esta recepta. (Coneix com dessalar l’abadejo).

És molt fàcil i ràpid, però amb esta recepta el resultat és immillorable. Prova-la!

Seguix el pas a pas de la nostra Recepta de Abadejo amb mussolina d'all

Ingredients per a 4 persones

  • 4 trossos de llom d'abadejo.
  • 12 pimentons del piquillo.
  • Oli d'oliva.
  • Oli de gira-sol.
  • 1 gra d'all picat i sense el germen.
  • 2 grans d'all laminats.
  • 1 ou.
  • 1 clara d'ou.
  • Farina de blat.
  • 1 pessic de sal.

Pas a pas:

1. Sala l'abadejo. (Si és amb abadejo dessalat no és necessari este pas, en cas contrari, podria resultar massa salat.)

Paso 1: Salar el bacalao

2. Passa l'abadejo per farina i frig, per les dos cares, en una paella amb oli d'oliva.

Paso 2: Pasar el bacalao por harina y freír

3. Reserva els lloms d'abadejo en paper absorbent i, quan escórrega l'oli, en una safata apta per a forn.

Paso 3: Reservar los lomos de bacalao en papel absorbente

4. Prepara una maionesa en el got de la batedora amb oli de gira-sol, un gra d'all picat i sense el germen, un ou i un pessic de sal.

Paso 4: Preparar una mayonesa en el vaso de la batidora

5. Munta una clara a punt de neu.

Paso 5: Montar una clara a punto de nieve.

6. Amb moviments envolupants incorporem la clara muntada a la maionesa.

Paso 6: Con movimientos envolventes se incorpora la clara montada

7. Disposa una capa de la mussolina d'all sobre cada llom d'abadejo i porta al forn per a gratinar, prèviament precalfat a 200 ºC, no més de 5 minuts.

Paso 7: Disponer una capa de la muselina de ajo sobre cada lomo de bacalao y llevar al horno

8. Daura dos grans d'all laminats en una paella amb oli i incorpora de seguida els pimentons del piquillo. Ofega un parell de minuts fins que solten tot el suc.

Paso 8: Dorar dos dientes de ajo laminados en una sartén

9. Retira del forn una vegada gratinat i emplata l'abadejo sobre un llit de pimentons del piquillo.

Paso 9: Retirar del horno una vez gratinado y emplatar el bacalao

Altres recomanacions

Has llegit la nostra Recepta d'abadejo a la manera de la Rioja? És una altra excel·lent opció si t'agrada este peix.

En esta època de l'any també són tradicionals els Bunyols d'abadejo. Aprén a preparar-los

Vols aprendre uns trucs per a cuinar amb coliflor? També combina a la perfecció amb l'abadejo.