Et suggerim diferents opcions perquè portes el porquet a la teua taula este Nadal.

Porquets de Mercadona

26 de octubre de 2023

Disponible en la campanya de Nadal

El Porquet és un dels plats estrella del Nadal, no només a Espanya, sinó també en altres llocs del món. En estes festes, este plat tradicional et conquista pel seu sabor excepcional. Destaca per la carn blanca, tendra i melosa, i per l'apetible pell cruixent que presenta després de cuinar-lo.

En Mercadona pots disfrutar d'este plat típic cuinant-lo de diferents maneres, totes amb la màxima qualitat: si tens temps de cuinar, et recomanem com preparar-lo perquè quede al punt. D'altra banda, si necessites una solució més ràpida, pots optar per altres alternatives molt saboroses que no requerixen tant de temps en la cuina, i fins i tot el pots encarregar.

Siga quina la teua elecció, et convidem a descobrir este plaer culinari tan nadalenc.

Com pots consumir els porquets de Mercadona?

Mig porquet congelat

Medio cochinillo congelado Mercadona

Un encert segur a l'hora de preparar una recepta molt nadalenca. Normalment, es prepara rostit al forn.

És un producte congelat i cal tindre en compte que el temps de descongelació és entre 24 i 36 hores.

El nostre suggeriment és un Porquet rostit amb emulsió d'orellanes.

Recepta de Porquet rostit amb emulsió d'orellanes

Ingredients

  • ½ porquet.
  • 200 g d'orellanes d'albercoc.
  • 1 baina de vainilla natural.
  • Oli d'oliva.
  • Sal.
  • Pebre negre.

Preparació

  • Posa les orellanes a remulla durant dos hores.
  • Col·loca el porquet en una safata i salpebra'l.
  • Unta'l amb oli.
  • Deixa reposar unes dos hores
  • Punxa la pell.
  • Precalfa el forn a 160 ºC.
  • Rostix durant 30-40 minuts per cada costat.
  • Rostix 30 minuts més pel costat de la pell.
  • Rega amb aigua cada 30 minuts.
  • Trau del forn i tempera.
  • Escorre les orellanes i posa-les en un pitxer o recipient adequat.
  • Afig un poc del suc del rostit sobre les orellanes.
  • Extrau les llavors de la baina i afig a les orellanes.
  • Bat les orellanes amb el suc i les llavors i posa-ho a punt de sal.
  • Talla en racions i servix.

Mig Porquet rostit en A Punt per a Menjar

Medio Cochinillo asado en Listo para Comer, por encargo en Mercadona

Este plat tan protagonista en els sopars de Nadal s'elabora acuradament fins que la pell es torna daurada i cruixent, de manera que es crea una capa externa que contrasta perfectament amb la suculència de la carn de l'interior.

Este contrast de textures és la característica més emblemàtica d'este plat.

L'acompanyarem amb Creïlles en rodanxes i cebetes confitades que potencien el sabor d'este mig porquet.

Porquet de llet rostit en lineal de plats preparats (en botigues on no hi ha A Punt per a Menjar)

Cochinillo lechal asado en lineal de platos preparados (en tiendas donde no hay Listo para Comer) Mercadona

Molt fàcil i ràpid de preparar, estarà a punt en 45-50 minuts.

Preparació

1. Trau del frigorífic, obri l'envàs i col·loca la peça de porquet en una safata apta per a forn 30 minuts abans d'enfornar.

2. Precalfa el forn 15 minuts.

3. Calfa al forn amb la pell cap amunt 45-50 minuts a 220 ºC.

4. Comprova amb una forqueta en diverses zones que la pell estiga cruixent. Si no és així, deixa enfornar uns minuts més.

Altres recomanacions

Este Nadal, prepara les Taules de xarcuteria més variades i saboroses.

En la nostra secció de receptes pots trobar altres opcions de carn, com esta Recepta de galta amb Porto.

Completa el sopar nadalenc amb la nostra selecció de Torrons.