Descubre a nosa proposta de menú semanal para a volta á rutina

Un menú semanal para volver á rutina

12 de xaneiro de 2024

Con gana de retomar esas boas rutinas que che fan sentir ben? Ás veces custa un pouco ou sentimos que nos falta tempo para planificarnos e o día a día desbórdanos. Por iso, preparámosche un menú semanal para poñercho máis fácil.

Non se trata de contar calorías nin de pasar fame; simplemente é unha oportunidade para volver a un estilo de alimentación máis equilibrado que che axude a coller forzas para aguantar a semana. Unha selección de pratos nutritivos e ben compensados para os teus almorzos, xantares, aperitivos e ceas.

Esta suxestión de menú semanal é unha aposta segura pola enerxía e o benestar. Anímate a seguilo!

Menú semanal para a volta á rutina

Menú semanal para la vuelta a la rutina

Almorzo

Luns

Desayuno: Tostadas de pan de molde

Torradas de pan de molde, sementes e pipas de cabaza con aguacate, tomate cereixa, requeixo e mestura de sementes.

Martes

Desayuno: Bowl extracrujiente

Cunco extracrocante con iogur grego lixeiro natural, corn flakes, mazá pasada pola prancha, un toque de mel e canela, améndoa tostada laminada e framboesas.

Mércores

Desayuno: Huevos revueltos con salmón al natural

Ovos revoltos con salmón ao natural, miniensalada de tomates cereixa, cogombro, sésamo, ourego e aceite, acompañado dun vasiño con iogur natural, noces e arandos.

Xoves

Desayuno: Yogur cremoso natural 0%

Iogur cremoso natural 0 % materia graxa e 0 % azucres engadidos con kiwi, arandos e chocolate 85 % relado.

Venres

Desayuno: Porridge de kefir 0%

Papas de quefir 0 %, flocos de avea, cuarteiróns de laranxa, mel de flores e pipas de cabaza.

Xantares

Luns

Risoto con brócoli, anacardios e tomate seco

Risotto con brócoli, anacardos y tomate seco Mercadona

1. Corta en pequenas arboriñas 400 g de brócoli separando o talo da flor. Lava os ramalletes de brócoli e bótaos nunha pota con auga fervendo. Coce durante uns 2 minutos. Coa e reserva.

2. Tritura 50 g de anacardios cun coitelo en anacos grosos e tóstaos nunha tixola sen aceite un par de minutos.

3. Nunha cazola adecuada, engade 1 dente de allo enteiro e pelado cun chorro de aceite e, en canto doure, engade o brócoli e dóurao lixeiramente. Engade 320 g de arroz e tóstao, removendo constantemente. Engade 100 ml de viño branco e 2 culleradas de salsa de soia sen deixar de remover de forma recorrente. Vai cociñando o arroz sen deixar de remover, engadindo uns 75 ml de auga en quendas.

4. Nuns 15-20 minutos o arroz estará case listo. Engade 30 g de manteiga, 50 g de queixo grana padano relado e 20 g de perexil picado, removendo constantemente. Salpementa, especia con 1 culleradiña de noz moscada, incorpora 30 g de tomates secos cortados en anacos e os anacardios tostados e cortados en anacos.

5. Sirve o arroz esparexendo algúns anacardios.

Martes

Robaliza con chícharos

Comida: Lubina con guisantes

1. Escalda 15 segundos as espinacas en 1 litro de auga fervendo. Bótaas enseguida nun recipiente con auga con xeo para arrefriar.

2. Nunha tixola, doura 1 dente de allo picado e ½ cebola doce picada. En canto branqueen, engade 150 ml de viño branco e deixa que evapore o alcohol.

3. Bota 150 g de espinacas escaldadas no batedor xunto ao zume de ½ limón e o rustrido de allo, cebola e viño branco e tritura moi finamente. Pasa por un coador extraendo todos os zumes.

4. Nunha tixola cun fío de aceite, refoga 3 culleradas de chícharos removendo de vez en cando ata que desconxelen. Engade a salsa coada de espinacas e quenta o conxunto.

5. Se nos gusta máis espesa, disolve 1 culleradiña de fariña fina de millo nunha pouca auga fría e engádella á salsa verde.

6. Nunha bandexa apta para forno, coloca 2 lombos de robaliza salgados e aceitados sobre papel vexetal. Mete no forno a 180º durante 10 minutos.

7. Bota os lombos de robaliza xa cocidos na salsa mesturando os zumes e sirve no prato. Termina coa reladura de ½ limón.

Mércores

Ensalada de brotes, aguacate, noces e framboesas

Comida: Ensalada de brotes, aguacate, nueces y frambuesas

1. Corta 1 aguacate en láminas.

2. Monta a ensalada cunha base de brotes tenros (uns 100 g), 1 cullerada de noces, framboesas segundo vos guste e o aguacate en láminas.

3. Prepara unha vinagreta con 3 culleradas de aceite, 1 de vinagre de mazá e unha pouquiña mostaza Dijon.

4. Adereza a ensalada e sirve para compartir.

Xoves

Arroz refogado con verduras e gambas

Comida: Arroz salteado con verduras y gambas

1. Prepara 200 g de refogado de verduras coas gambas nunha tixola ampla (ou un wok) cun fío de aceite, e refoga uns 8 minutos a lume intenso, sen deixar de remover.

2. Engade 2 vasiños de arroz basmati, esmigallados, na mesma tixola e refoga un par de minutos ata que todo se integre ben.

3. Remolla con 4 culleradas de salsa teriyaki, remove e sirve no prato.

4. Termina esparexendo coandro acabado de picar segundo vos guste.

Venres

Torta salgada de tomate

Comida: Tarta salada de tomate

1. Corta en rodas 3 tomates pera e pola metade 200 g de tomate cereixa.

2. Mestura 125 g de queixo de cabra, 1 cullerada de leite, 150 g de ricotta, ½ cullerada de ceboliño, unha pouca pementa negra moída e reladura de limón.

3. Quenta previamente o forno a 180º.

4. Estende 1 masa de follado sobre unha bandexa con papel de forno e verte enriba a mestura de queixos.

5. Coloca enriba os tomates, salga, engade un fío de aceite e termina con outra ½ cullerada de ceboliño e ourego.

6. Pinta os bordos do follado con 1 ovo batido.

7. Mete no forno a 180º uns 20 minutos, ata que se vexan os bordos dourados.

Aperitivos

Luns

Snacks: Guacamole con crudités

Guacamole con crudités de cogombro, apio, pemento verde e vermello, cenoria e tomate cereixa.

Martes

Snacks: Frutos secos

Froitos secos, como, por exemplo, anacardios, ou pistachos naturais.

Mércores

Snacks: Tortitas de maíz

Tortiñas de millo con crema de cacahuete, plátano en rodas e labras de chocolate 85.

Xoves

Snacks: Quesos en porciones

Queixos en porcións: normal, lixeiro e sen lactosa.

Venres

Snacks: Tortitas de maíz

Tortiñas de millo, con pavo en liscos, queixo ricotta e herba dos cóengos.

Ceas

Luns

Espeto de polo e cabaciña

Cenas: Brocheta de pollo y calabacín

1. Mestura nun recipiente 1 cullerada de mel e o zume de ½ laranxa.

2. Corta 350 g de solombos de polo e 100 g de cabaciña en cubos regulares. Ensarta o polo e a cabaciña nun espeto, alternándoos.

3. Salpementa e pon os espetos á prancha a lume intenso. Cando xa estean case ao punto, pinta ambas as dúas caras coa mestura de mel e laranxa. Repite a operación un par de veces.

4. Esparexe con 1 culleradiña de sésamo.

Martes

Alcachofas con mozzarella e xamón

Cenas: Alcachofas con mozzarella y jamón

1. Lava 100 g de tomates cereixa e refógaos, enteiros, nunha tixola cun fío de aceite. En canto a pel comece a engurrar, incorpora 1 bandexa de corazóns de alcachofa en aceite de oliva.

2. Na base dun prato, esmigalla 1 mozzarella de búfala, que quede estendida por toda a superficie.

3. Coloca 2 liscos de xamón entre papel vexetal, sen que monten, e méteos no microondas ata que quede crocante.

4. Sobre a mozzarella bota o refogado de tomates cereixa e alcachofa e remata co xamón crocante esmigallado, un fío de aceite de oliva virxe extra e pementa negra acabada de moer.

Mércores

Mestura de verduras con tiras de polo ao natural

Cenas: Mix de verduras con tiras de pollo al natural

1. Prepara 350 g de mestura de verdura conxelada (coliflor, brócoli e cenoria) no microondas, durante 5 minutos.

2. Nunha tixola tosta lixeiramente 25 g de améndoas sen pel cortadas en anacos previamente e reserva. Na mesma tixola, cun pouco aceite, doura as verduras.

3. Engade 1 culleradiña de comiño moído, 140 g de tiras de polo ao natural, as améndoas, 5 dátiles sen óso picadiños e mestura ben.

4. Sirve no prato engadindo o zume de 1 limón espremido.

Xoves

Feixóns con xamón e améndoas

Cenas: Judías con jamón y almendras

1. Coce os feixóns entre 8 e 10 minutos nunha cazola con 1 litro de auga fervendo. Reserva parte da auga de cocción.

2. Nunha tixola sen aceite, tosta 20 g de améndoas laminadas e reserva.

3. Na mesma tixola cun pouco aceite, refoga ½ porro e ½ cebola cortados moi finos. Salpementa e refoga uns 8 minutos.

4. Engade 80 g de taquiños de xamón e remove un par de minutos. Suma enseguida os feixóns e mestura ben.

5. Nuns 100 ml de auga de cocción dilúe 1 cullerada de fariña fina de millo e engádella aos feixóns.

6. Pon a ferver ata que a salsa espese.

7. Reparte as améndoas laminadas e sirve.

Venres

Lombo de salmón sobre espinacas á crema

Cenas: Lomo de salmón sobre espinacas a la crema

1. Refoga 250 g de espinacas á crema seguindo as instrucións do fabricante: 8 minutos na tixola con aceite ou 10 no microondas.

2. Salpementa 2 lombos de salmón polas dúas caras.

3. Nunha tixola ben quente cun pouquiño de aceite, cociña o salmón polos dous lados, uns 3 minutos por cada lado.

4. Sirve no prato poñendo na base do prato unha capa xenerosa de espinacas á crema e, sobre esta, o salmón.

5. Remata cun golpiño de reladura de limón e pementa negra acabada de moer.

Outras recomendacións

Se buscas ideas para os teus almorzos, temos tres suxestións que tamén poden adaptarse ás túas necesidades.

Se queres coidar a túa alimentación, unha boa medida é apuntarte aos nosos equilibrados cuncos de iogures. Seguro que encontras o teu favorito!

Outra excelente elección son as ceas lixeiras, fáciles de preparar e con variados ingredientes. Dámosche 13 receitas.