Aprende a preparar este orixinal gaspacho que inclúe amorodos como un dos ingredientes principais.

Receita de Gaspacho de Amorodos

09 de maio de 2019

Probaches algunha vez o Gaspacho de Amorodos? Coa chegada do bo tempo apetecen cada vez máis as receitas refrescantes. O gaspacho é perfecto para os días de calor, un dos pratos máis representativos da nosa gastronomía.

Presentámosche unha deliciosa receita de gaspacho elaborada con amorodos, tomate, pemento vermello, aceite de oliva, alfábega e un toque de queixo parmesano.

Comer os amorodos en gaspacho é a maneira máis orixinal de consumir unha das froitas máis apetecibles da tempada. Sírveo ben frío!

Sigue o vídeo paso a paso da Receita de Gaspacho de Amorodos

Ingredientes para 4 persoas:

  • 400 g de amorodos grandes
  • 3 tomates pera
  • 1 pemento vermello
  • 3 culleradas de aceite de oliva virxe extra
  • 1 cullerada de vinagre balsámico de Módena
  • Alfábega
  • Pementa negra
  • Sal
  • Queixo Grana Padano
  • Auga

Paso a paso:

Se queres seguir o proceso paso a paso, aquí tes todos os detalles para preparar esta deliciosa receita.

1. Cortar os amorodos en tacos e anaquiños.

Paso 1 Receta gazpacho fresones

2. Cortar os pementos en tiras e a anaquiños.

Paso 2 Receta gazpacho fresones

3. Pelar e cortar os tomates.

Paso 3 Receta gazpacho fresones

4. Poñer os amorodos, os tomates, o pemento, a auga, o sal e a pementa negra na trituradora.

Paso 4 Receta gazpacho fresones

5. Engadir tres culleradas de aceitee unha cullerada de vinagre de Módena.

Paso 5 Receta gazpacho fresones

6. Triturar.

Paso 6 Receta gazpacho fresones

7. Servir nun cunco, engadir taquiños de amorodos e pemento e decorar con alfábega e unhas lascas de queixo Grana Padano.

Paso 7 Receta gazpacho fresones

Paso 8 Receta gazpacho fresones

Outras recomendacións

Se che gustan máis os amorodos para a sobremesa, proba esta Receita de Amorodos salteados con Xeado de Vainilla.

E se buscas máis receitas refrescantes de gaspacho con froitas, encantarache este Gaspacho de Sandía con cubiños de limón e xenxibre.