Apetéceche unha ensalada diferente que é, á vez, un prato único moi completo? Aprende a preparar a nosa receita de Ensalada temperada de garavanzos con polo.
Indicada para unha comida ou cea lixeira, é perfecta para a túa cesta equilibrada, xa que contén polo, verduras e legumes. Ademais, vén moi ben para esta época do ano.
Unha receita que reúne nun só prato a riqueza en fibra dos garavanzos e as súas proteínas, que se suman ás da carne de polo e complétanse coas vitaminas que achegan os vexetais. Unha combinación gañadora que podes preparar de forma rápida e sinxela. Anímaste?
Sigue o paso a paso da nosa Receita de Ensalada temperada de garavanzos con polo
Ingredientes para 4 persoas
- 500 g de garavanzos cocidos.
- 4 filetes de peitugas de polo.
- ½ cabaciña.
- 4 cogombriños.
- 8 tomates cereixa.
- 100 g de espinacas.
- 3 culleradas de aceite de oliva virxe extra.
- Un chorriño de vinagre balsámico de Módena.
- Un puñado de olivas en rodas.
- 3 culleradas de piñóns.
- Un chisco de sal.
- Comiño segundo vos guste.
Paso a paso:
1. Lamina moi fina media cabaciña.
2. Corta os tomates cereixa e os cogombriños.
3. Salga os filetes de peituga e córtaos en tiras.
4. Doura os piñóns e reserva. Na mesma tixola asa o polo.
5. Sirve no prato coas espinacas, os piñóns, a cabaciña, os garavanzos previamente escorridos, os tomates cereixa, os cogombriños, as olivas previamente cortadas en rodas e o polo.
6. Aliña con aceite, vinagre balsámico de Módena e comiño segundo vos guste.
Outras recomendacións
Suxerímosche 13 receitas para as túas ceas máis equilibradas, lixeiras, fáciles de preparar e con riqueza de ingredientes.
Aquí tes outra ensalada deliciosa a base de garavanzos, que che permite coidar a túa cesta equilibrada: receita de Ensalada de garavanzos con gambón.
Coñeces todas as posibilidades da Soia texturizada?