Gústanche as cereixas? Esta froita é unha excelente elección, polo seu exquisito sabor doce e a súa riqueza en nutrientes.
Inconfundibles polo súa atractiva cor vermella e a súa agradable textura, destacan tamén polo seu contido en vitamina C, A e potasio. Ademais, conteñen fibra, que facilita unha boa dixestión.
En Mercadona tes á túa disposición cereixas de orixe España durante toda a tempada.
Non poden faltar na túa cesta equilibrada, xa que son moi versátiles e pódense gozar de moi distintas formas. Por suposto, como todas as froitas, o ideal é tomalas crúas, ao natural, para obter todas as súas propiedades.
Non obstante, tamén podes incluílas na túa dieta en sobremesas, batidos, marmeladas… ou con estas 3 magníficas receitas. Aprende a cociñar con cereixas, ensinámosche como!
Aprende a preparar 3 exquisitas receitas con cereixas
Torta de cereixas
Aprende a cociñar esta irresistible Torta de cereixas para unhas 8-10 persoas con todo detalle.
1. Desosa 800 g de cereixas, córtaas en metades e ponas a macerar con 180 g de azucre e unhas gotas de aroma de vainilla (toda a noite se é posible).
2. 3 culleradas de fariña fina de millo á mestura de cereixas.
3. Quenta o forno a 220º.
4. Forra o molde co papel que vén no paquete da masa quebrada. Estira a masa para acomodala e que cubra todo o fondo do recipiente, así como os bordes do molde.
5. Verte toda a mestura das cereixas sobre a masa e distribúea de maneira uniforme.
6. Corta a segunda masa en finas tiras duns 8-10 mm de ancho.
7. Pon as tiras en horizontal e vertical sobre as cereixas formando un enreixado e unta cun ovo batido.
8. Mete no forno 15 minutos coa parte de abaixo acendida, despois baixa a temperatura a 200º e deixa outros 35 minutos, ata que se vexa dourada. Déixaa arrefriar sen quitar do molde para evitar que rompa.
9. Sírvea en porcións. Se o desexas, pódese acompañar cunha folliña de menta e xeado de vainilla.
Chutney de cereixas
Descubre os ingredientes e o paso a paso ilustrado desta receita.
1. Desosa 900 g de cereixas.
2. Corta 3 cebolas á xuliana e rela 10 g de xenxibre.
3. Pon nunha pota as cereixas desosadas, a cebola, o xenxibre e 1 rama de canela. Salpementa.
4. Pon 6 culleradas de vinagre de mazá e outras 8 de panela.
5. Coce a lume medio con tapadeira durante 35 minutos.
6. Baixa o lume ata evaporar o líquido.
7. Sirve no prato como máis vos guste. Por exemplo, con pan de fibra e sésamo, xamón cocido ou cunha selección de queixos.
Ensalada de cereixas, cóengos e burrata
Prepara esta receita para 2 persoas, ideal para o verán:
1. Refoga nunha tixola 40 g de beicon ata que doure. Reserva en papel absorbente para desengraxar.
2. Parte algunhas cereixas pola metade e desósaas.
3. Tosta 2 culleradas de sementes nunha tixola, lixeiramente, sen aceite.
4. Prepara a ensalada cunha cama de cóengos (uns 100 g), 1 burrata no centro, o beicon, as cereixas e as sementes.
5. Aliña con sal e aceite e sirve.
Outras recomendacións
Propoñémosche os cuncos de iogur máis equilibrados para os teus almorzos, merendas, ceas, etc. Para todos os gustos!
Se fas deporte, debes coidar a túa alimentación antes, durante ou despois do exercicio. Atención ás nosas recomendacións para cada fase da actividade física.