Aprende a preparar 3 deliciosas receitas con cereixas.

Aprende a cociñar con cereixas: 3 deliciosas receitas

01 de xuño de 2023

Gústanche as cereixas? Esta froita é unha excelente elección, polo seu exquisito sabor doce e a súa riqueza en nutrientes.

Inconfundibles polo súa atractiva cor vermella e a súa agradable textura, destacan tamén polo seu contido en vitamina C, A e potasio. Ademais, conteñen fibra, que facilita unha boa dixestión.

En Mercadona tes á túa disposición cereixas de orixe España durante toda a tempada.

Non poden faltar na túa cesta equilibrada, xa que son moi versátiles e pódense gozar de moi distintas formas. Por suposto, como todas as froitas, o ideal é tomalas crúas, ao natural, para obter todas as súas propiedades.

Non obstante, tamén podes incluílas na túa dieta en sobremesas, batidos, marmeladas… ou con estas 3 magníficas receitas. Aprende a cociñar con cereixas, ensinámosche como!

Aprende a preparar 3 exquisitas receitas con cereixas

Torta de cereixas

Tarta de cerezas

Aprende a cociñar esta irresistible Torta de cereixas para unhas 8-10 persoas con todo detalle.

1. Desosa 800 g de cereixas, córtaas en metades e ponas a macerar con 180 g de azucre e unhas gotas de aroma de vainilla (toda a noite se é posible).

2. 3 culleradas de fariña fina de millo á mestura de cereixas.

3. Quenta o forno a 220º.

4. Forra o molde co papel que vén no paquete da masa quebrada. Estira a masa para acomodala e que cubra todo o fondo do recipiente, así como os bordes do molde.

5. Verte toda a mestura das cereixas sobre a masa e distribúea de maneira uniforme.

6. Corta a segunda masa en finas tiras duns 8-10 mm de ancho.

7. Pon as tiras en horizontal e vertical sobre as cereixas formando un enreixado e unta cun ovo batido.

8. Mete no forno 15 minutos coa parte de abaixo acendida, despois baixa a temperatura a 200º e deixa outros 35 minutos, ata que se vexa dourada. Déixaa arrefriar sen quitar do molde para evitar que rompa.

9. Sírvea en porcións. Se o desexas, pódese acompañar cunha folliña de menta e xeado de vainilla.

Chutney de cereixas

Chutney de cerezas, receta con cerezas

Descubre os ingredientes e o paso a paso ilustrado desta receita.

1. Desosa 900 g de cereixas.

2. Corta 3 cebolas á xuliana e rela 10 g de xenxibre.

3. Pon nunha pota as cereixas desosadas, a cebola, o xenxibre e 1 rama de canela. Salpementa.

4. Pon 6 culleradas de vinagre de mazá e outras 8 de panela.

5. Coce a lume medio con tapadeira durante 35 minutos.

6. Baixa o lume ata evaporar o líquido.

7. Sirve no prato como máis vos guste. Por exemplo, con pan de fibra e sésamo, xamón cocido ou cunha selección de queixos.

Ensalada de cereixas, cóengos e burrata

Ensalada de cerezas, canónigos y burrata

Prepara esta receita para 2 persoas, ideal para o verán:

1. Refoga nunha tixola 40 g de beicon ata que doure. Reserva en papel absorbente para desengraxar.

2. Parte algunhas cereixas pola metade e desósaas.

3. Tosta 2 culleradas de sementes nunha tixola, lixeiramente, sen aceite.

4. Prepara a ensalada cunha cama de cóengos (uns 100 g), 1 burrata no centro, o beicon, as cereixas e as sementes.

5. Aliña con sal e aceite e sirve.

Outras recomendacións

Propoñémosche os cuncos de iogur máis equilibrados para os teus almorzos, merendas, ceas, etc. Para todos os gustos!

Se fas deporte, debes coidar a túa alimentación antes, durante ou despois do exercicio. Atención ás nosas recomendacións para cada fase da actividade física.