Inoiz jan duzu Tershia? Kalabazarekin eta baratxuriarekin prestatzen den pate goxo bat da. Libiako sukaldaritza juduan jaiotako errezeta sinple bat da. Oso ezaguna da herrialde horretan.
Ez da Hummusa eta Baba Ganousha bezain ezaguna, baina zabaltzeko krema honek edonor liluratzen du, bere testura melengari, zapore leunari eta ezaugarri nutritiboei esker. Sukaldaritzako altxor bat da.
Plater tradizional hau aperitibo gisa zerbitzatzen da ospakizunetan eta egun berezietan. Modu askotan jan daiteke, eta ogian, txigorkietan eta galleta gazietan zabaldu daiteke. Pita-ogia eta barazki gordinak bustitzeko ere erabil daiteke, eta ozpinetakoekin, olibekin eta beste jaki batzuekin batera zerbitza daiteke.
Errezeta honetan, kalabazaren zapore gozoa baratxuriarekin, kuminoarekin eta piperrautsarekin orekatzen da. Ideia gustatu bazaizu, hasi lanean. Punta-puntako etxeko Tershia prestatzeko urratsak adieraziko dizkizugu. Prest izango duzu ordu-erdian.
Tershia prestatzeko gure errezeta urratsez urrats
4 lagunentzako osagaiak
- 4 baratxuri-ale
- Oliba-olioa
- 500 g kalabaza, zatitan
- Gatza.
- Verako piperrauts gozoa, koilaratxo bat
- Kumino ehoa, koilaratxokada bat
- Limoi-erdi bat.
- 20 g piper erre
- Koilaratxokada-erdi kaiena
- Pita-ogia
- Kuminoa, aleka
Pausoz pauso
1. Zuritu baratxuriak eta kendu ernamuina, zatitu, eta egin su eztian olio apur batekin, lapiko zabal batean.
2. Karamelizatzen direnean, gaineratu kalabaza zuritu eta garbia, karratutan ebakita. Eragin eta estali. Egin su eztian.
3. Kalabaza biguntzen hasten denean, gaineratu espeziak: gatza, piperrautsa, kuminoa eta limoi-zukua.
4. Eragin etengabe, kalabaza desegin dadin, 10 minutuz.
5. Birrindu piper errea, kaienarekin batera.
6. Gaineratu piperra kalabazari, lapikoan bertan. Bota gatza eta espeziak, beharrezkoa bada.
7. Berotu pita-ogia txigorgailuan, bete nahastearekin, eta jarri kumino-aleak gainean.
Beste gomendio batzuk
Gustuko baduzu dipeatzea, hemen dituzu gure Glutenik gabeko pikoak, zapore naturaleko eta testura kurruskariko makilatxoak, labean eginak.
Eta kalabazaren zaporearen zalea bazara, Kalabaza- eta dilista-krema prestatzen irakatsiko dizugu.