Entsalada fresko eta zaporetsu bat udako otorduetarako: Piku-entsalada.

Piku-entsaladaren errezeta

2020ko abuztuaren 13a

Probatu al duzu inoiz Piku-entsalada? Entsalada desberdina da, zaporetsua eta freskoa; oso atsegina bero egiten duenean. Gainera, oso erraz prestatzen da.

Aprobetxatu piku-garaian gaudela, eta probatu zapore-konbinazio original hau: pikuak, tomatea, antxoak, kanonigoak, pistatxoak... Animatzen al zara? Has gaitezen!

Ikusi bideoan, pausoz pauso, nola prestatu Piku-entsalada

Lagun batentzako osagaiak:

  • 1 piku fresko
  • ¼ mozzarella
  • 2 antxoa
  • 4 cherry tomate
  • 20 g kanonigo
  • 40 ml ardo beltz
  • Laranja-azala
  • 15 g azukre zuri
  • Eskukada bat pistatxo
  • Oliba-olio birjina estra espraian
  • Gatza
  • Piperbeltz beltza

Pausoz pauso:

Errezeta hau egiteko prozesu osoari jarraitu nahi badiozu, hona hemen eman beharreko pausoak:

1. Osatu entsalada ontzi batean: jarri kanonigo-oinarri bat, mozzarella ebakita, cherry tomateak, pikua zurituta eta ebakita, antxoak eta pistatxoak zatituta.

Montar la ensalada en un recipiente.

Poner una base de canónigos, la mozzarella cortada, los tomates cherry, el higo pelado y cortado, las anchoas y los pistachos troceados.

2. Zuritu laranja-azal zati bat.

Pelar un trocito de piel de naranja.

3. Loditu saltsa: bota ardoa zartagin beroan. Gehitu azukrea eta laranja-azala. Mantendu sutan, loditu arte.

Preparar la reducción: echar el vino en la sartén ya caliente.

Añadir el azúcar y la piel de naranja.

Mantener en el fuego hasta que reduzca.

4. Ondu gatzarekin, piperbeltz beltz ehoarekin, olioarekin eta ardo- eta laranja-saltsarekin.

Aderezar con sal, pimienta negra molida, aceite...

Reducción de vino y naranja.

5. Hautseztatu pistatxo zatitu batzuekin, eta zerbitzatu.

Espolvorear un poquito más de pistachos troceados y servir.

Beste gomendio batzuk

Entsaladak gustuko badituzu, hartu kontuan beste errezeta hau: Garbantzu- eta ganboi-entsalada.