Probatu al duzu inoiz Piku-entsalada? Entsalada desberdina da, zaporetsua eta freskoa; oso atsegina bero egiten duenean. Gainera, oso erraz prestatzen da.
Aprobetxatu piku-garaian gaudela, eta probatu zapore-konbinazio original hau: pikuak, tomatea, antxoak, kanonigoak, pistatxoak... Animatzen al zara? Has gaitezen!
Ikusi bideoan, pausoz pauso, nola prestatu Piku-entsalada
Lagun batentzako osagaiak:
- 1 piku fresko
- ¼ mozzarella
- 2 antxoa
- 4 cherry tomate
- 20 g kanonigo
- 40 ml ardo beltz
- Laranja-azala
- 15 g azukre zuri
- Eskukada bat pistatxo
- Oliba-olio birjina estra espraian
- Gatza
- Piperbeltz beltza
Pausoz pauso:
Errezeta hau egiteko prozesu osoari jarraitu nahi badiozu, hona hemen eman beharreko pausoak:
1. Osatu entsalada ontzi batean: jarri kanonigo-oinarri bat, mozzarella ebakita, cherry tomateak, pikua zurituta eta ebakita, antxoak eta pistatxoak zatituta.
2. Zuritu laranja-azal zati bat.
3. Loditu saltsa: bota ardoa zartagin beroan. Gehitu azukrea eta laranja-azala. Mantendu sutan, loditu arte.
4. Ondu gatzarekin, piperbeltz beltz ehoarekin, olioarekin eta ardo- eta laranja-saltsarekin.
5. Hautseztatu pistatxo zatitu batzuekin, eta zerbitzatu.
Beste gomendio batzuk
Entsaladak gustuko badituzu, hartu kontuan beste errezeta hau: Garbantzu- eta ganboi-entsalada.