Esploratu Portugalgo benetako zaporea gure

Olagarroa Lagareiro erara: Portugalgo sukaldaritzaren tradizioa!

2023ko azaroaren 02a

Ongi etorri Portugalgo benetako zaporeetan barrena egingo dugu bidaia honetara! Gaur, Lagareiro erara prestatutako olagarroaren errezeta ekarri dizuegu, Portugalgo gastronomiako plater tradizional bat. Errezeta sinplea eta goxoa da; aukera ezin hobea igande batean familiarekin bazkaltzeko zein lagunekin afari berezi bat egiteko. Jarrai iezaguzu pausoz pausokoan, eta ikasi nola prestatu plater hau.

Pausoz pauso

4 lagunentzako osagaiak:

  • 600 g patata.
  • Gatz-lorea.
  • 8 olagarro-hanka.
  • 6 baratxuri-ale.
  • 150 ml oliba-olio birjina.

Prestatzeko modua

1. Hasteko, jarri ura irakiten gatz-lore dezenterekin. Egosi 600 g patata azal eta guzti, samurrak egon arte. Prozesu horrek pataten zapore naturala areagotzen du, eta ukitu berezia ematen dio platerari.

Paso 1 Receta Imagen Pulpo a la Lagareiro: hervir patatas

2. Egosi ondoren, atera uretatik, eta zanpatu itzazu pixka bat. Kontua ez da purea egitea, pixka batez apurtzea baizik, erretzean zaporeak hobeto xurga ditzaten.

Paso 2 Receta Pulpo a la Lagareiro: aplastar ligeramente las patatas

3. Jarri patatak labeko erretilu batean. Jarri 8 olagarro-hanka garbi haien gainean. Zanpatu 6 baratxuri-ale, eta banatu olagarroaren eta pataten gainean. Ureztatu naroki 150 ml oliba-oliorekin, eta ziurtatu dena ondo bustita geratzen dela.

Paso 3 Receta Pulpo a la Lagareiro : colocar las patatas y pulpo en una bandeja de horno

4. Sartu erretilua labean, aldez aurretik 180 ºC-tan berotuta, eta utzi egiten 20 bat minutuz edo olagarroa eta patatak gorritzen hasi arte. Prozesu horrek, olagarroa kozinatu ez ezik, kanpotik testura kurruskaria eta barrutik leuna ematen die patatei.

Paso 4 Receta Pulpo a la Lagareiro: lleve la bandeja al horno, previamente precalentado

Chefaren sekretua

Plater honi ukitu are bereziagoa emateko, proba egin xerratan moztutako baratxuri-ale batzuk frijitzen oliotan, gorrituta eta kurruskari dauden arte. Bota itzazu olagarroaren eta pataten gainean, zerbitzatu aurretik. Amaitzeko, gehitu ozpin beltza eta perrexil txikitua, platerari freskotasuna eta azidotasuna emateko. Platerari laguntzeko iradokizun bat: ziazerba baratxuriarekin eta olioarekin salteatuak osagarri ezin hobea dira itsasoko zaporeetarako.

Espinacas salteadas con ajo y aceite

Eta kito! Urrats erraz horiekin, Portugalgo sukaldaritzaren zati bat eraman dezakezu zure mahaira. On egin!

Beste gomendio batzuk

Cocktail bereziak prestatu nahi dizkiezu gonbidatuei? Ideia batzuk emango dizkizugu.

Arrain-platerak prestatzeko ideiak nahi badituzu, hemen duzu bakailaoa baratxuri-muselinarekin prestatzeko errezeta hau.