Ezagutzen al duzu Muhammara platera? Piper gorrien eta granaden krema bat da. Jatorriz Siriakoa da, eta ohikoa da Ekialde Hurbilean. Osagai horiekin prestatzen den pate moduko bat da, eta bustitzeko saltsa gisa jaten da, pita-ogian zabalduta edo barazki gordinekin batera.
Pentsatu dugu gustatuko zaizula errezeta exotiko hau zure etxean prestatzea, oso zaporetsua eta prestatzen erraza baita. Zer deritzozu?
Ikusi, pausoz pauso, Muhammararen errezeta
4 lagunentzako osagaiak:
- 2 piper gorri
- 100 g intxaur
- 3 granada
- 4 ml limoi-zuku
- 4 koilarakada oliba-olio
- 1 koilarakada ogi arraspatu
- 1 baratxuri-atal txiki
- 1 kaiena-pipermin
- Kuminoa
- Piperrauts gozoa
- Gatza
- Piperbeltz beltza
- Pita-ogia
- Barazki gordinak
Pausoz pauso:
Jarraitu gure gidari, pausoz pauso, errezeta goxo hau prestatzeko:
1. Sartu piper gorriak aurrez berotutako labean, 180 °C-an. Erre 45 minutu inguru erretilu itsasgaitz batean, pare bat aldiz buelta emanez.
2. Erre ondoren, utzi hozten film-paperez estalita. Hala, 15 minutura, erraz zuritzeko moduan eta haziak erraz kentzeko moduan egongo dira.
3. Zukutu granadak.
4. Nahasi piper zurituak, intxaurrak eta gainerako osagai guztiak ontzi amerikarreko irabiagailu batean. Lodi geratu behar du. Baina meheagoa nahi baduzu, ez jarri ogi arraspaturik; eta pixka bat lodiagoa nahi baduzu, gehitu intxaur gehiago.
5. Utzi egonean ordu-erdiz, giro-tenperaturan. Ezin hobea da saltsa gisa erabiltzeko eta pita-ogiarekin eta barazki gordinekin jateko.
2019an, 19.970 milioi euro baino gehiagoren erosketak egin zituen Mercadonak Espainian. Konpainiak lehen sektorearekin dituen akordio komertzialei esker, Mercadonak 9.500 nekazari, 12.000 arrantzale eta 6.700 abeltzainekin lan egiten du. Gainera, konpainiak bat egiten du Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Ministerioaren “Garaiko fruta eta barazkiak” ekimenarekin.
Beste gomendio batzuk
Konbinatu krema zoragarri hau gure Labean egindako ogi-makilatxoen aukera zabalarekin.