Ikasi Ilar-krema goxo hau prestatzen. Ikusi bideoan, pausoz pauso.

Ilar-kremaren errezeta

2021ko urtarrilaren 29a

Hotzari aurre egiteko, koilararekin jateko plater beroen gogoa izaten dugu, elikadura orekatu bat izaten lagunduko diguten osagai arineko plater beroak.

Hori dela eta, Ilar-krema goxo bat proposatzen dizugu, eta xehetasunez azalduko dizugu nola prestatu. Gainera, salda iragazi ondoren sobratzen diren osagaiei patata eransten badiezu, pure goxo-goxo bat presta dezakezu. Hala, ahalik eta gehien aprobetxatuko dituzu errezeta honetan erabiltzen diren osagai guztiak.

Ikusi, pausoz pauso, Ilar-krema prestatzeko gure errezeta

4 lagunentzako osagaiak

Salda egiteko:

  • 300 g apio
  • 1 Golden sagar
  • 50 g jengibre
  • 1 tipula
  • 300 g aza

Krema egiteko:

  • 700 g ilar izoztu
  • 300 g tipula
  • Urdaiazpiko-zatitxoak
  • Ogi-txigorkiak
  • Gatza
  • Oliba-olio birjina estra
  • Piperbeltz beltza

Pausoz pauso

1. Ilar-krema hau prestatzeko, aurrez salda prestatu behar da: jarri 2 litro ur irakiten, eta bota apioa, aza, tipula, sagarra eta jengibrea.

Texto 1 Imagen Crema de guisantes

Texto 2 Imagen Crema de guisantes

Texto 3 Imagen Crema de guisantes

2. Egosi 30 minutuz, iragazi eta gorde (une honetan aprobetxa ditzakezu salda egiteko erabili dituzun osagaiak, patata gehitu eta purea egiteko).

Texto 4 Imagen Crema de guisantes

3. Zartagin batean, olioarekin, sueztitu pixka bat tipula xehatua, gorritzera iritsi gabe.

Texto 5 Imagen Crema de guisantes

4. Gehitu ilarrak, eta bota gatza eta piperra nahierara.

Texto 6 Imagen Crema de guisantes

Texto 7 Imagen Crema de guisantes

5. Ondoren, bota iragazitako saldatara, eta egosi beste 10 minutuz.

Texto 8 Imagen Crema de guisantes

6. Txikitu dena eltze horretan bertan.

Texto 9 Imagen Crema de guisantes

7. Zerbitzatu eta apaindu frijitutako ogi-txigorkiekin eta urdaiazpiko-zatitxoekin.

Texto 10 Imagen Crema de guisantes

Beste gomendio batzuk

Ezagutu beste errezeta interesgarri asko, eta ikasi nola prestatzen diren atal honetan.