COOKIEEN OHARRA

Webgune honek cookieak baliatzen ditu, propioak eta hirugarrenenak, nabigazioa segurua izateko, webgunera egindako bisiten analisi estatistikoa egiteko eta zure portaera ezagutzeko. Informazio gehiago behar izanez gero, ikusi gure COOKIEEN POLITIKA. Cookieak erabiltzea onartzeko, sakatu "ADOS" edo Konfiguratu/Ukatu horien erabilera "KONFIGURATU / UKATU" atalean.

Legatzarekin eta otarrainxkekin egindako entsalada errusiarraren errezeta, uda honetarako goxo-goxoa.

Errezeta: entsalada errusiarra legatzarekin eta otarrainxkekin

2018ko uztailaren 18a

Entsalada errusiarra udako janari tipikoetako bat da. Orain, oporretako plater izar hori presta dezakezu errezeta honekin: legatzarekin eta otarrainxkekin egindako entsalada errusiarra.

Gozatu familian edo lagunekin entsalada errusiarraren errezeta bikain honetaz, Mercadonan aurki ditzakezun produktuak erabiliz: oliba-oliotako atuna, patata, azenarioa, lekak, olibak, ozpinetako luzokerrak, legatza, otarrainxkak eta maionesa.

Jarraitu errezetaren bideoari: entsalada errusiarra legatzarekin eta otarrainxkekin.

Lau lagunentzako osagaiak:

  • 1 xerra legatz izoztu
  • 100 g otarrainxka izoztu, zuriturik
  • 1 lata oliba-oliotako atun, 80 g
  • 300 g patata
  • 100 g azenario
  • 50 g leka
  • 50 g luzoker eta oliba
  • 1 poto maionesa
  • Gatza
  • Baratxuriak
  • Olio birjina estra, Gran Selección

Aukeran, apaintzeko: 1 pakete piko gazi

Pausoz pauso:

Errezeta goxo hau prestatzeko, jarraitu pausoz pauso entsalada errusiarra legatzarekin eta otarrainxkekin egiteko prozesu honi.

1- Patatak, azenarioak eta lekak garbitu, zuritu, eta ur ugaritan egosten jarri, gatzarekin.

Egoste-denbora gomendatuak:
- 25-30 minutu patatarentzat (nolakoa den)
- 15 minutu azenarioentzat
- 15 minutu lekentzat

Paso 1 de la receta de ensaladilla rusa con merluza y langostinos

Paso 2 de la receta de ensaladilla rusa con merluza y langostinos

2- Gorritu baratxuriak.

Paso 3 de la receta de ensaladilla rusa con merluza y langostinos

3- Gehitu legatza, erregosi eta gorde.

Paso 4 de la receta de ensaladilla rusa con merluza y langostinos

4- Atera legatza. Zartagin berean, erregosi otarrainxkak, lehenago desizoztuak. Gorde otarrainxkak eta atera baratxuriak.

Paso 5 de la receta de ensaladilla rusa con merluza y langostinos

5- Deshacer las patatas y las zanahorias, hasta dejarlas en la textura que más nos guste.

Paso 6 de la receta de ensaladilla rusa con merluza y langostinos

6- Zatitu lekak puska txikitan, olibak ebaki erditik, eta txikitu luzokerrak.

Paso 7 de la receta de ensaladilla rusa con merluza y langostinos

Paso 8 de la receta de ensaladilla rusa con merluza y langostinos

Paso 9 de la receta de ensaladilla rusa con merluza y langostinos

7- Nahasi patata eta azenarioa, legatz papurtua, latako atuna, otarrainxken erdiak, lekak, oliba ebakien erdiak eta luzokerren erdiak. 


Paso 10 de la receta de ensaladilla rusa con merluza y langostinos

8- Gehitu maionesa, hiruzpalau koilarakada handi (norberaren gustura), eta nahasi dena koilara batekin. 


Paso 11 de la receta de ensaladilla rusa con merluza y langostinos

9- Ongi nahasia dagoenean, nahi den forma eman, eta maionesa geruza bat eman gainetik, ahalik eta berdinena.

Paso 12 de la receta de ensaladilla rusa con merluza y langostinos

10- Apaintzeko, jarri gelditu diren otarrainxkak, oliba erdiak eta gainerako luzokerrak.

Paso 13 de la receta de ensaladilla rusa con merluza y langostinos

11- Hozkailuan sartu ordu-laurden inguru, eta piko gaziekin zerbitzatu.


Legatzarekin eta otarrainxkekin egindako entsalada errusiar hau plater goxo-goxoa da, familiarekin edo gonbidatuekin opor hauetan dastatzeko aparta.

Beste gomendio batzuk

Uda honetarako postrerako ukitu gozoa Mercadonako izozkiak dira. Probatu Nocciola txiki zaporetsuak edo kakao-gailetadun esnegainezko izozki kukurutxudun ertainak.

Errezeta goxo honi laguntzeko, zer hobe Mercadonaren Blancauvas ardoa baino. Ardo beltz oso berezia, zure gonbidatuak harrituko dituena. Edan ezazu uda honetan fresko-fresko, eta gozatu.