Ikasi baratze-marrubidun gazpatxo original hau prestatzen.

Baratze-marrubien gazpatxoaren errezeta

2019ko maiatzaren 09a

Inoiz probatu duzu baratze-marrubien gazpatxoa? Eguraldi onarekin, jaki freskagarrien gogoa etortzen zaigu. Gazpatxoa ezin egokiagoa da bero egiten duenerako, eta, gainera, gure gastronomiako plater adierazgarrienetako bat da.

Gazpatxo-errezeta goxo bat aurkezten dizugu, baratze-marrubi, tomate, piper gorri, oliba-olio eta albakarekin egina, eta gazta parmesanoaren ukitu bat duena.

Hain zuzen ere, marrubiak gazpatxoan jatea garaiko fruta gustagarrienetako bat kontsumitzeko modurik originalena da. Hotz-hotza zerbitzatu!

Ikusi bideoan, pausoz pauso, baratze-marrubien gazpatxoa prestatzeko errezeta

4 lagunentzako osagaiak:

  • 400 g baratze-marrubi
  • 3 tomate udarekara
  • 1 piper gorri
  • 3 koilarakada oliba-olio estra
  • 1 koilarakada Modenako ozpin baltsamiko
  • Albaka
  • Piperbeltz beltza
  • Gatza
  • Grana Padano gazta
  • Ura

Pausoz pauso:

Errezeta goxo hau egiteko prozesuari pausoz pauso jarraitu nahi badiozu, hemen dituzu xehetasun guztiak.

1. Zatitu baratze-marrubiak kubotan eta zati txikitan.

Paso 1 Receta gazpacho fresones

2. Zatitu piperra zerrendatan eta zati txikitan

Paso 2 Receta gazpacho fresones

3. Zuritu eta zatitu tomateak.

Paso 3 Receta gazpacho fresones

4. Jarri baratze-marrubiak, tomateak, piperra, ura, gatza eta piperbeltz beltza birringailuan.

Paso 4 Receta gazpacho fresones

5. Gehitu hiru koilarakada olio eta koilarakada bat Modenako ozpin.

Paso 5 Receta gazpacho fresones

6. Birrindu.

Paso 6 Receta gazpacho fresones

7. Zerbitzatu bol batean, gehitu baratze-marrubien eta piperren kubotxo batzuk, eta apaindu albakarekin eta Grana Padano gazta-xerra fin batzuekin.

Paso 7 Receta gazpacho fresones

Paso 8 Receta gazpacho fresones

Beste gomendio batzuk

Baratze-marrubiak postrerako nahiago badituzu, probatu beste errezeta hau: baratze-marrubi salteatuak banilla-izozkiarekin.

Eta frutarekin prestatutako gazpatxoa atsegin baduzu, ikaragarri gustatuko zaizu sandia-gazpatxoa, limoi- eta jengibre-kubotxoekin.