Paletilla de cordero.

Arkume-beso errea patatekin, gaztainekin, tomate lehorrarekin, ezkaiarekin eta ardo zuriarekin prestatzeko errezeta

2023ko urriaren 26a

Arkumea labean erreta Gabonetako klasiko bat da. Ikasi nahi duzu jatordu berezienetan gailentzen den arkume-besoaren errezeta prestatzen?

Ezin hobea da Gabonetako bazkari edo afari baterako. Oso erraz prestatzen da, baina bere denbora behar du labean, puntu-puntuan gera dadin. Tira, jarri labea berotzen, eta gozatu benetako zaporeez.

Jarraitu pausoz pauso arkume-beso errea patatekin, gaztainekin, tomate lehorrarekin, ezkaiarekin eta ardo zuriarekin prestatzeko errezetari

2 lagunentzako osagaiak

  • 1 arkume-beso.
  • 300 g patata.
  • 50 g tomate lehor.
  • 150 g gaztaina, zurituta.
  • Ezkaia.
  • Ardo zuria, edalontzi-erdi bat.
  • 4 baratxuri-ale.
  • Oliba-olio birjina estra.
  • Gatza.
  • Piperbeltz beltza, aletan (errotarekin).
  • Ura.

Pausoz pauso

1. Zuritu eta xerratu patatak, eta jarri labeko erretilu batean.

2. Gehitu tomate lehorrak, zatituta; gaztainak, zurituta; ezkai pixka bat; eta baratxuri-ale batzuk, erdian ebaki bat eginda. Gehitu ardo zuria eta gatza, eta eho piperbeltza.

Receta de Paletilla de cordero asada con patatas, castañas, tomate seco, tomillo y vino blanco.

3. Bota gatza eta piperbeltza arkume-besoari, jarri labeko erretiluan, aurrez 180ºC-an berotuta. Erre haragia barazkiekin batera.

Receta de Paletilla de cordero asada con patatas, castañas, tomate seco, tomillo y vino blanco.

4. Tarteka, busti haragia bere zukuarekin, eta, behar izanez gero, gehitu ur pixka bat.

Receta de Paletilla de cordero asada con patatas, castañas, tomate seco, tomillo y vino blanco.

5. 90 minutu inguru beharko ditu egiteko, gutxi gorabehera.

Aholkua: Erre aurretik, igurtzi beso osoa baratxuri-ale batekin.

Beste gomendio batzuk

Haragi-errezetak gustuko badituzu, Masailak Porto erara prestatzeko errezeta gozo hau proposatzen dizugu.

Gabonak bukatzen direnerako aholku bat: ikasi Gabonetako soberakinekin egiteko errezetak.