Mercadona redueix el plàstic dels envasos dels seus xiclets.

Mercadona redueix el plàstic dels seus pots de xiclets

28 de febrer de 2023
  • Amb aquesta mesura, que afecta tots els pots de xiclets, Mercadona redueix el plàstic total de cada envàs en un 15 %, la qual cosa es tradueix en 30 tones menys de plàstic a l'any.
  • Un nou moviment dins de l'Estratègia 6.25 de Mercadona, que té tres objectius per a l'any 2025: reduir el plàstic dels envasos en un 25 %, que tots els envasos de plàstic siguin reciclables i reciclar tot el residu que es genera a les seves instal·lacions.

Mercadona continua treballant en el seu compromís de gestió responsable de residus, que suposa reduir l'ús de plàstic i millorar la sostenibilitat dels envasos de marca pròpia, entre altres mesures.

Dins de l'Acció 3 de l'Estratègia 6.25, la companyia continua implicada en la reducció del plàstic dels envasos de la seva marca pròpia.

Per contribuir a aquest objectiu, Mercadona juntament amb el seu proveïdor han redissenyat els pots de xiclets de menta, menta forta, maduixa i menta fresca 100 % xilitol per reduir-ne la mida.

Com a resultat, ara s'utilitza menys plàstic per fabricar-los i menys cartó, i s'optimitza la logística, ja que s’aprofita millor l'espai.

La mesura principal per aconseguir-ho ha estat la disminució del diàmetre del pot, de manera que s'ha reduït l'aire que hi havia a l’interior i s'aprofita millor el palet de transport, ja que s’eviten buits.

A més, l'envàs és ara 100 % reciclable.

Reducció de plàstic al pot

  • S'ha reduït el plàstic total de l'envàs en un 15 %, la qual cosa suposa 30 tones menys de plàstic a l'any.
  • Es manté la mateixa quantitat de xiclets per pot que abans (70 unitats).

15% menos de plástico en Chic-kles

Reciclabilitat de l'etiqueta, envàs 100 % reciclable

  • S'ha substituït l’adhesiu per un altre del mateix material que el pot. D’aquesta manera, és totalment reciclable i s'ha de dipositar al contenidor groc.

Envase 100% reciclable en los Chic-kles de Mercadona

Optimització de la logística

  • Amb aquesta disminució del diàmetre del pot es redueix un 30 % l'espai necessari per transportar-ne les mateixes unitats, amb el benefici mediambiental que això comporta.

-30% de camiones en el transporte de los Chic-kles de Mercadona

Aquest moviment segueix la línia d'altres que ja s’han fet, com l'aposta per les recàrregues en productes de perfumeria i cosmètica, la incorporació de plàstic reciclat als envasos de les pizzes refrigerades o el desenvolupament de bosses reutilitzables i sostenibles.

La sostenibilitat ambiental, línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona

El Pla de Responsabilitat Social de Mercadona aposta pel creixement compartit i el compromís amb la societat, i atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació sostenibles. En aquest sentit, destaca la seva col·laboració amb més de 350 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal amb què col·labora. El 2021, la companyia va incrementar les seves donacions a totes aquestes entitats i organitzacions en un 21 %, i les va situar en un total de 20.600 tones d'aliments.

De la mateixa manera, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es guia pels principis de l'economia circular. Està dirigit a l'eficiència energètica, la gestió responsable de residus, la producció sostenible, l'optimització logística i la reducció de plàstic.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.