Per Nadal triomfen els plats de peix. Per això, et portem una recepta de peix blanc que no solament destaca pel seu gust, sinó que és una tria plena de frescor i encant. El millor de tot és que és molt fàcil de preparar.
És una opció nutritiva i equilibrada, molt adient per a la taula nadalenca. Una manera de tenir cura dels qui estimes, sense renunciar a la cuina casolana autèntica. T’hi apuntes?
Segueix el pas a pas de la nostra recepta de lluç al vapor amb verdures i salsa d'herbes aromàtiques
Ingredients
- 4 lloms de lluç.
- 1 ceba dolça.
- 1 gra d’all.
- 1 porro.
- 250 g de carabassó.
- 3 rodanxes de gingebre.
- 1 branca d’api.
- 1 llimona.
- 2 escalunyes.
- 1 pastanaga.
- 10 g de julivert.
- 30 g d’espinacs.
- 10 g de menta.
- 100 g de mantega.
- Oli d’oliva.
- Sal grossa.
- Pebre negre.
- ½ got de vi blanc.
Pas a pas
Per a la salsa d’herbes
1. Escalda les herbes (julivert, menta i espinacs) i les rodanxes fines de gingebre fresc pelat en aigua bullent, tot just 5 segons.
2. Refreda-ho en aigua amb gel immediatament. Un cop fred, escorre-ho, eixuga-ho i congela-ho tot. Reserva-ho per a més endavant.
Per al lluç amb verdures
1. En una olla, posa aigua amb sal, uns grans de pebre negre i 1 cullerada d’oli d’oliva. Fes-ho bullir.
2. Afegeix-hi les verdures (pastanaga, ceba dolça, porro, carabassó i api), que prèviament hauràs tallat a la juliana gruixuda, i cou-les al dente (uns 2 minuts). Retira les verdures i mantén-les calentes. Reserva l’aigua de la cocció.
3. Per cuinar el lluç, posa una vaporadora sobre la mateixa olla amb aigua. Intenta mantenir el màxim aïllament del producte per facilitar la cocció al vapor. Posa-hi els lloms de lluç salpebrats (d’uns 200 g cadascun), tapa’ls i cou-los 4-5 minuts, aproximadament.
Passos finals per a la salsa d’herbes
1. En una cassola amb una mica d’oli d’oliva, ofega-hi el gra d’all picat i les escalunyes picades.
2. Afegeix-hi el vi blanc i mig got de l’aigua amb què s’han fet les verdures i el lluç. Redueix-ho fins a deixar solament mig got d’aquest nou brou.
3. En una batedora (de got, si pot ser), posa-hi el nou brou reduït i afegeix-hi una mica de suc de llimona, la mantega, les herbes verdes congelades i un rajolí d’oli. Tritura-ho i rectifica-ho de sal.
4. Serveix-ho en un plat fondo amb la salsa verda al fons, les verdures a sobre i el lluç al damunt. Decora-ho amb un rajolí d’oli cru.
Altres recomanacions
T’agrada el lluç combinat amb verdures? Aquest Nadal, sorprèn amb aquesta recepta de lluç amb verduretes al vapor. És molt original i fàcil de preparar.
Si necessites unes postres lleugeres i refrescants, prova de fer la nostra mousse de llimona sense gluten.