Cuinaràs per Nadal? Si busques un plat elegant i sofisticat que deixi plenament satisfets els teus comensals, aquest llobarro amb vinagreta i cloïsses és una tria excel·lent.
La combinació de gustos i textures és infal·lible. El llobarro, suau i saborós, es realça amb una vinagreta que anima cada mos. Les cloïsses completen aquesta preparació amb el seu gust profund de mar.
És molt fàcil de preparar! Posa el forn a escalfar i prepara les paelles. Si segueixes les nostres indicacions, et sortirà fenomenal.
Pas a pas per preparar la nostra recepta de llobarro amb vinagreta
Ingredients per a 4 persones
- 4 lloms de llobarro.
- 420 g de cloïsses.
- Cibulet.
- 1 tomàquet de pera.
- ½ llimona.
- ½ ceba tendra.
- ½ got de llet.
- Pebre negre.
- Sal.
- Oli d'oliva.
- Vinagre de xerès.
- 15 g d’olives negres.
Pas a pas
1. Salpebra els lloms de llobarro. En una safata per al forn, aboca una miqueta de llet i un rajolí d'oli. Posa els lloms amb la pell cap amunt. Posa'ls al forn a 200 ºC uns 5 minuts.
2. En una paella amb molt poc oli, salta les cloïsses a foc viu fins que s'obrin. Reserva-les.
3. Fes una vinagreta: talla a trossos ben petits el cibulet, la ceba tendra, el tomàquet pelat i les olives sense pinyol. Mescla-ho tot en un bol.
4. Amaneix-ho amb un rajolí de vinagre de xerès, oli, suc de llimona, sal i pebre. Afegeix-hi el suc que han deixat anar les cloïsses en obrir-se. Remena-ho.
5. Amb els llobarros fora del forn, emplata cada llom amb les cloïsses i corona-ho amb unes cullerades de vinagreta per sobre.
Secret del xef
Quan saltis les cloïsses, afegeix-hi un rajolí de vi blanc per potenciar-ne el gust. No hi posis sal ni llimona durant la cocció.
Altres recomanacions
Si busques idees per a plats de peix, aquí tens aquesta recepta de bacallà amb mussolina d’all.
Completa el teu menú amb aquest plum-cake de moniato i festucs.
Ja són aquí els clàssics de sempre en el nostre assortiment de torrons, que també inclou novetats.