Pas a pas per preparar la recepta d’espatlla de xai amb salsa cítrica.

Recepta d'espatlla de xai amb salsa cítrica

03 de novembre de 2023

Els plats de xai són clàssics per Nadal, però si vols innovar una mica i oferir alguna cosa més enllà del que és tradicional, et suggerim aquesta recepta que equilibra els gustos dolços i els àcids com cap altra.

Aquesta espatlla de xai enlluernarà els teus convidats i crearà un moment culinari únic al voltant de la taula de Nadal. Prepara't per oferir una recepta única: la tradició del xai aliada amb la frescor dels cítrics.

És un plat principal elaborat, però no creguis que té massa dificultat. Només cal que segueixis les nostres indicacions i et sortirà rodó.

Pas a pas per preparar la nostra recepta d’espatlla de xai amb salsa cítrica

Ingredients per a 4 persones

  • 1 espatlla de xai
  • 2 llimones
  • 1 ceba dolça
  • 4 grans d’all
  • 400 g de patates
  • 1 pastanaga
  • Oli d'oliva
  • Pebre negre
  • Sal
  • 10 g de julivert fresc
  • ½ branca d'api
  • 70 ml de vi blanc
  • 30 g de sucre
  • 15 g de mantega sense sal

Pas a pas

1. Preescalfa el forn. Salpebra l'espatlla, afegeix-hi els grans d’all sense pelar i amaneix-ho amb un rajolí d'oli. Fes l’espatlla al forn durant 30 minuts, a 220 ºC, fins que s’enrosseixi.

Paso 1 Receta de Paletilla de cordero con salsa cítrica: salpimentar la paletilla

2. Mentrestant, trosseja la ceba, l'api i la pastanaga a daus. Reserva’ls.

Paso 2 Receta de Paletilla de cordero con salsa cítrica:picar limón

3. Renta les llimones amb aigua calenta i eixuga-les. D'una de les llimones, fes làmines fines de la pell amb un pelador. Retira l'excés de part blanca de la pela. Talla ben petites les làmines resultants. Posa a bullir aigua en una olla i escalda-hi les pells picades de la llimona durant 2 minuts. Escorre-les i refresca-les.

Paso 3 Receta de Paletilla de cordero con salsa cítrica: Poner a hervir agua en una olla y escaldar 2 minutos las pieles picadas del limón.

4. Treu els grills de la llimona pelada amb l'ajuda d'un ganivet, individualment. Evita la pell o membrana que separa els grills. Reserva’ls.

Paso 4 Receta de Paletilla de cordero con salsa cítrica: Sacar los gajos del limón pelado

5. En un cassó, posa el sucre, dues cullerades d'aigua i el suc de l'altra llimona. Quan es dissolgui, afegeix-hi les pells de llimona tallades i la mantega. A foc baix, remena fins que es confiti (10 minuts) i es faci un xarop.

Paso 5 Receta de Paletilla de cordero con salsa cítrica: en un cazo, poner el azúcar, dos cucharadas de agua y el zumo del otro limón.

6. Transcorreguts 30 minuts, treu l’espatlla del forn i afegeix-hi les verdures trossejades juntament amb un got d'aigua. Torna-ho a posar al forn durant 1 hora a 180 ºC. Hidrata l’espatlla amb els sucs i aigua sovint si es redueix massa.

Paso 1 Receta de Paletilla de cordero con salsa cítrica: añadir las verduras troceadas

7. Quan l’espatlla ja estigui a punt, cola els sucs de la cocció i mescla’ls amb el xarop elaborat amb la pell de llimona. Afegeix-hi també els grills de llimona tallats i julivert acabat de picar per obtenir una salsa cítrica.

Paso 7 Receta de Paletilla de cordero con salsa cítrica: colar los jugos de la cocción y mezclar con el sirope elaborado con la peladura de limón

8. Serveix l’espatlla coberta amb la salsa i posa la salsa restant en una salsera.

Paso 1 Receta de Paletilla de cordero con salsa cítrica: servir la paletilla cubierta con la salsa y el resto en una salsera.

Guarnició: fes al forn 400 g de patates en làmines amb un rajolí d'oli i un altre de vi, sal i pebre, durant uns 30 minuts.

Secret del xef

Perquè no es facin en excés, cal rostir les patates en una plata a part, tallades en làmines fines. Una vegada fetes, afegeix-hi les verdures cuinades amb l’espatlla i salsa la carn a la plata de les patates perquè s’amarin del suc cítric.

Altres recomanacions

Si t’agrada la carn combinada amb gustos cítrics, tasta aquesta recepta de filet de gall dindi amb salsa de taronja.

Un altre plat gurmet que pots oferir per Nadal és aquesta deliciosa polleta díndia al forn amb cremós de patates, bolets i farigola.

Tria entre la nostra àmplia varietat de torrons que inclou novetats interessants.