Aquest estiu, ens resguardem de la calor amb plats frescos i lleugers, molt estiuencs, propis de la cuina mediterrània. Com aquesta exquisida amanida de pasta amb mozzarella, cirerols, carabassó i blat de moro, una combinació d'ingredients boníssima i molt fàcil de preparar. T’animes?
Segueix el pas a pas per a la recepta d’amanida de pasta
Ingredients per a 4 persones:
- 400 g de llacets amb vegetals
- 150 g de mozzarella en perles
- 1 llauna de blat de moro dolç
- 1 safateta de cirerols
- ½ carabassó
- Oli d'oliva
- Vinagre balsàmic de Mòdena
- Sal en escates
- Pebre negre
- Orenga
- Alfàbrega
Pas a pas:
1. Posa aigua abundant a bullir. Just quan arrenqui el bull, tira-hi la pasta i una mica de sal.
2. Fes la pasta al dente durant 9 minuts (per refredar la pasta no la posis sota l'aixeta d'aigua freda).
3. Talla els cirerols per la meitat.
4. Talla mig carabassó en làmines molt fines (tipus carpaccio).
5. Munta l'amanida amb tots els ingredients: la pasta, les perles de mozzarella, els cirerols, el blat de moro i el carabassó.
6. Amaneix-ho amb l'oli d'oliva, unes gotetes de vinagre balsàmic, una mica de sal, pebre negre i alfàbrega i orenga seques.
Altres recomanacions
Una altra recepta fresca i estiuenca: aprèn a preparar també aquesta amanida d'arròs amb pebrot.