Quan arriba el bon temps, venen de gust plats frescos, lleugers i rics en verdures. T'ensenyem a preparar una deliciosa Pipirrana amb crostons, un plat popular a molts llocs d'Espanya, especialment a la zona sud.
Aquest plat és un bon exemple de la dieta mediterrània. Encara que admet variacions en la preparació segons el territori, la nostra recepta inclou tonyina i ou dur, a més de tomàquet, pebrot, all, oli...
Segueix el pas a pas per a la recepta de Pipirrana amb crostons
Ingredients per a 4 persones:
- 1 pot de tomàquet sencer pelat
- Tonyina clara en oli d'oliva
- 4 ous durs
- ½ pebrot de fregir
- 1 gra d'all
- Crostons
- Sal en escates
- Oli d'oliva
Pas a pas:
1. Talleu els tomàquets i el pebrot a daus.
2. Separeu les clares dels rovells.
3. Feu les clares a trossos no massa petits.
4. En un morter, afegiu-hi el gra d'all picat i la sal. Tritureu-ho.
5. Afegiu a l'all la meitat del pebrot que heu tallat i tritureu-ho. Incorporeu-hi els rovells i torneu-ho a triturar. Afegiu-hi l'oli i lligueu-ho fins que quedi una barreja consistent.
6. En un recipient gran, poseu-hi el pebrot verd restant, el tomàquet a daus, les clares i la tonyina.
7. Rectifiqueu-ho de sal i afegiu-hi la barreja que heu preparat abans. Tapeu-ho amb paper de plàstic transparent i poseu-ho a la nevera durant 2-3 hores.
8. Passat aquest temps, serviu-ho acompanyat de crostons d'all.
Altres recomanacions
Pren nota d'unes altres dues receptes d’estiu boníssimes: Gaspatxo de remolatxa i Amanida de figues.