T'ensenyem a preparar un plat molt fresc i estiuenc: Pipirrana amb crostons.

Recepta de Pipirrana amb crostons

21 de juny de 2021

Quan arriba el bon temps, venen de gust plats frescos, lleugers i rics en verdures. T'ensenyem a preparar una deliciosa Pipirrana amb crostons, un plat popular a molts llocs d'Espanya, especialment a la zona sud.

Aquest plat és un bon exemple de la dieta mediterrània. Encara que admet variacions en la preparació segons el territori, la nostra recepta inclou tonyina i ou dur, a més de tomàquet, pebrot, all, oli...

Segueix el pas a pas per a la recepta de Pipirrana amb crostons

Ingredients per a 4 persones:

  • 1 pot de tomàquet sencer pelat
  • Tonyina clara en oli d'oliva
  • 4 ous durs
  • ½ pebrot de fregir
  • 1 gra d'all
  • Crostons
  • Sal en escates
  • Oli d'oliva

Pas a pas:

1. Talleu els tomàquets i el pebrot a daus.

Imagen Texto 1 Pipirrana

Imagen Texto 2 Pipirrana

2. Separeu les clares dels rovells.

Imagen Texto 3 Pipirrana

3. Feu les clares a trossos no massa petits.

Imagen Texto 4 Pipirrana

4. En un morter, afegiu-hi el gra d'all picat i la sal. Tritureu-ho.

Imagen Texto 5 Pipirrana

5. Afegiu a l'all la meitat del pebrot que heu tallat i tritureu-ho. Incorporeu-hi els rovells i torneu-ho a triturar. Afegiu-hi l'oli i lligueu-ho fins que quedi una barreja consistent.

Imagen Texto 6 Pipirrana

Imagen Texto 7 Pipirrana

Imagen Texto 8 Pipirrana

6. En un recipient gran, poseu-hi el pebrot verd restant, el tomàquet a daus, les clares i la tonyina.

Imagen Texto 9 Pipirrana

7. Rectifiqueu-ho de sal i afegiu-hi la barreja que heu preparat abans. Tapeu-ho amb paper de plàstic transparent i poseu-ho a la nevera durant 2-3 hores.

Imagen Texto 10 Pipirrana

8. Passat aquest temps, serviu-ho acompanyat de crostons d'all.

Imagen Texto 11 Pipirrana

Altres recomanacions

Pren nota d'unes altres dues receptes d’estiu boníssimes: Gaspatxo de remolatxa i Amanida de figues.