Com prepares les tortilles de blat? Aquest producte tan senzill, ideal per a un dinar o un sopar informals, és molt més versàtil del que sembla.
Tot seguit, et donem quatre idees originals que t'obriran altres possibilitats més enllà de la típica preparació en forma de fajita o burrito. Presentacions i elaboracions diferents amb què sorprendràs els teus convidats.
Et suggerim també els ingredients per al farciment en cada cas, tot i que sempre el pots decidir al teu gust. Vols conèixer aquestes quatre receptes diferents amb tortilles de blat? Som-hi!
Cucurulls per farcir
Dona a les tortilles de blat una forma atractiva, senzilla i molt fàcil de farcir. Només cal que tallis la tortilla des del centre fins a un extrem i l’enrotllis com un cucurull.
Ingredients per a 2 persones
- 4 tortilles.
- 1 alvocat.
- 1 llima.
- 100 g de salmó fumat.
- Cibulet.
Preparació
1. Posa la tortilla damunt un tallador, talla-la des del centre cap a un extrem i enrotlla-la en forma de cucurull. Fixa les capes amb un escuradents. Repeteix el procés amb totes les tortilles.
2. Col·loca els cucurulls cap per avall en una safata i posa’ls al forn a 180 ºC durant 10 minuts, fins que s’enrosseixin lleugerament.
3. Pela l'alvocat i aixafa’l amb una forquilla fins a obtenir-ne una crema. Sala’l i mescla’l amb el suc de llima.
4. Farceix els cucurulls amb la crema d'alvocat i els daus de salmó fumat, i empolsa-hi el cibulet picat.
Natxos per dipejar
Converteix les teves tortilles de blat en uns natxos saborosos preparats per dipejar. Segueix el pas a pas.
Ingredients per a 2 persones
- 2 o 3 tortilles
- Guacamole 95 % d’alvocat fresc.
Preparació
1. Apila 2 o 3 tortilles i talla-les en forma de triangles (o una altra forma divertida que se t’acudeixi).
2. Col·loca els triangles en una safata de forn amb paper vegetal i pinta’ls amb oli d'oliva.
3. Posa’ls al forn durant 6 minuts, a 180 ºC.
4. Acompanya’ls amb el nostre guacamole o el que tu prefereixis.
Barquetes per gaudir
Una altra elaboració original per farcir dels teus gustos favorits i amb tota comoditat. Només et calen uns bols de vidre aptes per al forn per aconseguir la forma desitjada. És molt fàcil!
Ingredients per a 4 persones
- 150 g mescla de brots tendres.
- 4 tortilles.
- 1 llauna de blat de moro.
- 8 cirerols.
- 1 pastanaga.
- 2 cogombrets.
- 8 làmines de ventresca.
Preparació
1. Posa les tortilles en un recipient apte per al forn perquè adoptin la forma de cistella o barqueta.
2. Posa-les al forn a 180 ºC durant 10 minuts.
3. Deixa temperar les barquetes i farceix-les de força mescla de brots.
4. Corona l'amanida amb blat de moro, cirerols, pastanaga ratllada, cogombrets en rodanxes i 2 làmines de ventresca.
5. Amaneix-ho al gust abans de consumir-ho.
Tacos cruixents
Per aconseguir uns tacos ben cruixents, et proposem fer servir les nostres minitortilles de blat. Posa-les cap per avall a la reixeta del forn. T’ho expliquem tot seguit.
Ingredients per a 4 persones
- 500 g de galta de porc.
- 1 ceba dolça.
- 2 pastanagues.
- 1 porro.
- 5 g de gingebre.
- 1 culleradeta de postres de comí en pols.
- 3 alls.
- 1 bitxo de Caiena sencer.
- 1 llima.
- 2 cirerols.
- 250 ml de vi negre.
- 250 ml d'aigua.
- 2 cullerades soperes de mongetes vermelles.
- 4 minitortilles.
- 4 cirerols.
- 1 ravenet.
- Formatge mozzarella ratllat.
- Coriandre.
- Llima.
Preparació
Per a la carn:
1. Salpebra les galtes.
2. En una olla per guisar, enrosseix-les amb una mica d'oli a foc fort. Reserva-les.
3. Ofega a l'olla la pastanaga, la ceba, el porro, el bitxo, els alls i el gingebre. Tot ha d'estar net, sense pelar gaire i tallat toscament.
4. Afegeix-hi una cullerada de postres de comí en pols i les peles de la llima, i ofega-ho uns minuts.
5. Incorpora-hi els tomàquets tallats a daus irregulars.
6. Remena-ho un parell de minuts i afegeix-hi la carn i el seu suc. Aboca-hi un got de vi negre i apuja la intensitat del foc perquè s’evapori l’alcohol.
7. Afegeix-hi un got d'aigua i tapa l'olla: amb una exprés, cuina-ho 30 minuts; a l’olla convencional, 1 hora i 30 minuts.
8. Deixa temperar el guisat i desfila les galtes.
9. Tritura tot el que queda a l'olla i passa-ho per un colador. Posa-ho en una olla neta i deixa-ho reduir a foc mitjà 5 o 10 minuts, fins a obtenir una textura espessa.
10. Mescla la carn amb la salsa espessida juntament amb les mongetes vermelles, i reserva-ho.
Per a les tortilles:
1. Posa les tortilles en una reixeta per al forn en forma de taco, cap per avall, i fes-les 7 minuts a 180 ºC.
2. Farceix els tacos amb la carn desfilada i completa-ho amb ceba dolça tallada a la juliana fina, cirerols tallats a quarts, ravenets laminats i mozzarella ratllada.
3. Emplata-ho i acaba-ho amb coriandre acabat de picar i un tall de llima.
Altres recomanacions
Si prefereixes les tortilles de blat 100 % integrals, et proposem unes altres tres receptes.
I no et perdis aquesta recepta de tacos de tonyina amb alvocat, elaborada amb les nostres minitortilles de blat.
Si encara no has tastat la piadina, et descobrim les millors maneres de consumir-la.
Et ve de gust el nostre farciment de kebab per a les teves tortilles? Carn de pollastre rostit saborosa i genuïna. Tasta-la!