Quatre idees per consumir les tortilles de blat de manera diferent.

Quatre trucs per a unes tortilles de blat diferents

18 de maig de 2023

Com prepares les tortilles de blat? Aquest producte tan senzill, ideal per a un dinar o un sopar informals, és molt més versàtil del que sembla.

Tot seguit, et donem quatre idees originals que t'obriran altres possibilitats més enllà de la típica preparació en forma de fajita o burrito. Presentacions i elaboracions diferents amb què sorprendràs els teus convidats.

Et suggerim també els ingredients per al farciment en cada cas, tot i que sempre el pots decidir al teu gust. Vols conèixer aquestes quatre receptes diferents amb tortilles de blat? Som-hi!

Cucurulls per farcir

Dona a les tortilles de blat una forma atractiva, senzilla i molt fàcil de farcir. Només cal que tallis la tortilla des del centre fins a un extrem i l’enrotllis com un cucurull.

4 trucos para unas tortillas de trigo diferentes.

Ingredients per a 2 persones

  • 4 tortilles.
  • 1 alvocat.
  • 1 llima.
  • 100 g de salmó fumat.
  • Cibulet.

4 trucos para unas tortillas de trigo diferentes.

Preparació

1. Posa la tortilla damunt un tallador, talla-la des del centre cap a un extrem i enrotlla-la en forma de cucurull. Fixa les capes amb un escuradents. Repeteix el procés amb totes les tortilles.

2. Col·loca els cucurulls cap per avall en una safata i posa’ls al forn a 180 ºC durant 10 minuts, fins que s’enrosseixin lleugerament.

3. Pela l'alvocat i aixafa’l amb una forquilla fins a obtenir-ne una crema. Sala’l i mescla’l amb el suc de llima.

4. Farceix els cucurulls amb la crema d'alvocat i els daus de salmó fumat, i empolsa-hi el cibulet picat.

Natxos per dipejar

Converteix les teves tortilles de blat en uns natxos saborosos preparats per dipejar. Segueix el pas a pas.

4 trucos para unas tortillas de trigo diferentes.

Ingredients per a 2 persones

4 trucos para unas tortillas de trigo diferentes.

Preparació

1. Apila 2 o 3 tortilles i talla-les en forma de triangles (o una altra forma divertida que se t’acudeixi).

2. Col·loca els triangles en una safata de forn amb paper vegetal i pinta’ls amb oli d'oliva.

3. Posa’ls al forn durant 6 minuts, a 180 ºC.

4. Acompanya’ls amb el nostre guacamole o el que tu prefereixis.

Barquetes per gaudir

Una altra elaboració original per farcir dels teus gustos favorits i amb tota comoditat. Només et calen uns bols de vidre aptes per al forn per aconseguir la forma desitjada. És molt fàcil!

4 trucos para unas tortillas de trigo diferentes.

Ingredients per a 4 persones

  • 150 g mescla de brots tendres.
  • 4 tortilles.
  • 1 llauna de blat de moro.
  • 8 cirerols.
  • 1 pastanaga.
  • 2 cogombrets.
  • 8 làmines de ventresca.

4 trucos para unas tortillas de trigo diferentes.

Preparació

1. Posa les tortilles en un recipient apte per al forn perquè adoptin la forma de cistella o barqueta.

2. Posa-les al forn a 180 ºC durant 10 minuts.

3. Deixa temperar les barquetes i farceix-les de força mescla de brots.

4. Corona l'amanida amb blat de moro, cirerols, pastanaga ratllada, cogombrets en rodanxes i 2 làmines de ventresca.

5. Amaneix-ho al gust abans de consumir-ho.

Tacos cruixents

Per aconseguir uns tacos ben cruixents, et proposem fer servir les nostres minitortilles de blat. Posa-les cap per avall a la reixeta del forn. T’ho expliquem tot seguit.

4 trucos para unas tortillas de trigo diferentes.

Ingredients per a 4 persones

  • 500 g de galta de porc.
  • 1 ceba dolça.
  • 2 pastanagues.
  • 1 porro.
  • 5 g de gingebre.
  • 1 culleradeta de postres de comí en pols.
  • 3 alls.
  • 1 bitxo de Caiena sencer.
  • 1 llima.
  • 2 cirerols.
  • 250 ml de vi negre.
  • 250 ml d'aigua.
  • 2 cullerades soperes de mongetes vermelles.
  • 4 minitortilles.
  • 4 cirerols.
  • 1 ravenet.
  • Formatge mozzarella ratllat.
  • Coriandre.
  • Llima.

4 trucos para unas tortillas de trigo diferentes.

Preparació

Per a la carn:

1. Salpebra les galtes.

2. En una olla per guisar, enrosseix-les amb una mica d'oli a foc fort. Reserva-les.

3. Ofega a l'olla la pastanaga, la ceba, el porro, el bitxo, els alls i el gingebre. Tot ha d'estar net, sense pelar gaire i tallat toscament.

4. Afegeix-hi una cullerada de postres de comí en pols i les peles de la llima, i ofega-ho uns minuts.

5. Incorpora-hi els tomàquets tallats a daus irregulars.

6. Remena-ho un parell de minuts i afegeix-hi la carn i el seu suc. Aboca-hi un got de vi negre i apuja la intensitat del foc perquè s’evapori l’alcohol.

7. Afegeix-hi un got d'aigua i tapa l'olla: amb una exprés, cuina-ho 30 minuts; a l’olla convencional, 1 hora i 30 minuts.

8. Deixa temperar el guisat i desfila les galtes.

9. Tritura tot el que queda a l'olla i passa-ho per un colador. Posa-ho en una olla neta i deixa-ho reduir a foc mitjà 5 o 10 minuts, fins a obtenir una textura espessa.

10. Mescla la carn amb la salsa espessida juntament amb les mongetes vermelles, i reserva-ho.

Per a les tortilles:

1. Posa les tortilles en una reixeta per al forn en forma de taco, cap per avall, i fes-les 7 minuts a 180 ºC.

2. Farceix els tacos amb la carn desfilada i completa-ho amb ceba dolça tallada a la juliana fina, cirerols tallats a quarts, ravenets laminats i mozzarella ratllada.

3. Emplata-ho i acaba-ho amb coriandre acabat de picar i un tall de llima.

Altres recomanacions

Si prefereixes les tortilles de blat 100 % integrals, et proposem unes altres tres receptes.

I no et perdis aquesta recepta de tacos de tonyina amb alvocat, elaborada amb les nostres minitortilles de blat.

Si encara no has tastat la piadina, et descobrim les millors maneres de consumir-la.

Et ve de gust el nostre farciment de kebab per a les teves tortilles? Carn de pollastre rostit saborosa i genuïna. Tasta-la!