Coneixes la piadina? Potser l'has consumida de la manera més clàssica, doblegada, o com a base de pizza. De totes dues maneres està boníssima. Tanmateix, aquest pa d'estil italià es pot consumir de moltes altres formes.
A més, és un producte molt versàtil per als sopars improvisats o per treure’t d'un compromís en qualsevol moment. Quan t’hi familiaritzis, t'inspirarà per a noves preparacions.
La piadina té moltes possibilitats: la pots farcir amb els ingredients més diversos, combinar-la al teu gust, usar-la per dipejar i acompanyar qualsevol tipus de menjar... Descobreix-la!
Característiques de la piadina
- És molt fàcil de preparar.
- S'elabora amb farina de blat, oli d'oliva verge extra i oli de gira-sol altooleic.
- Quan s’escalfa s’aconsegueix una textura fina i cruixent.
- A més, incorpora un nou sistema d'obertura i tancament fàcil, de manera que ara és molt més fàcil de conservar.
Com es prepara i consumeix la piadina?
Tallada en triangles per dipejar
Amb la piadina, pots elaborar uns triangles deliciosos per dipejar amb la teva salsa favorita. Aquests són els passos que cal seguir:
- Talla la piadina en triangles amb unes tisores o un ganivet esmolat.
- Condimenta-la amb sal, pebre, pebre vermell (dolç o picant, segon els gustos) i oli d'oliva.
- Posa-la al forn 7 minuts, a 180 ºC.
- Acompanya-la amb hummus, guacamole o la salsa que prefereixis.
Preparació per consumir-la en forma de pizza
Per utilitzar una piadina com a base de pizza, cal fer servir el forn. Ja veuràs com queda al teu gust, molt apetitosa. Passos que cal seguir:
- Preescalfa el forn a 240 ºC.
- Afegeix els teus ingredients favorits sobre la massa.
- Posa-la al forn entre 5 i 8 minuts, i llestos!
Pots preparar les pizzes com vulguis. Per si necessites idees, com a suggeriment, et proposem aquestes dues combinacions, que seran tot un èxit:
Pizza de pernil
- Base de tomàquet fregit
- Mozzarella
- Pernil serrà
- Ruca fresca
Pizza de verdures
- Mozzarella
- Carabassó
- Xampinyons
- Albergínia
- Pebrot vermell
Per consumir-la de la manera més clàssica, en forma de piadina
Entre les formes de preparació diverses i delicioses que admet una piadina, la modalitat més popular sol ser farcida al gust i doblegada. Passos que cal seguir:
- Escalfa-la en una paella a foc mitjà, durant un minut per cada banda.
- Posa-hi els teus ingredients preferits.
- Doblega-la per la meitat, i llestos!
Suggeriments per preparar una piadina doblegada deliciosa:
1. Piadina farcida de formatge brie, pit de pollastre i ceba vermella.
2. Piadina farcida de formatge feta, rodanxes d'olives verdes i negres, tomàquet sec i canonges.
Consells de conservació
- Sense obrir, consumeix-la preferentment abans de la data indicada a la part posterior de l'envàs.
- Un cop oberta, conserva-la en un lloc fresc i sec, i consumeix-la en un termini màxim de 10 dies.
- Aprofita el seu nou sistema d'obertura i tancament fàcil per a una millor conservació.
- Es pot congelar. En aquest cas, s'ha de consumir abans de tres mesos.
Altres recomanacions
Si vols gaudir del gust intens del kebab a casa teva de manera ràpida i senzilla, tasta el nostre farciment de kebab. Una altra bona opció per combinar amb la piadina.
I si busques menjars fàcils, ràpids i lleugers, et proposem quatre delicioses receptes de tacos amb les nostres minitortilles de blat.