T'ensenyem a preparar la nostra recepta saborosa de tacos mexicans. És molt fàcil!

Prepara uns tacos mexicans dignes de la millor taqueria de Mèxic

24 de gener de 2024

T’agraden els tacos mexicans? Aquest és un dels plats emblemàtics de la cuina mexicana, estès arreu del món. Amb la nostra recepta pas a pas, aprendràs a preparar-los com no els has tastat mai.

L'origen d'aquesta preparació deliciosa es remunta a l'antiguitat, quan els habitants del que avui coneixem com a Mèxic utilitzaven tortilles de blat de moro per aguantar, embolicar i transportar aliments.

A Mèxic, els tacos es farceixen amb una àmplia varietat d'ingredients, des de pollastre fins a marisc i peix, passant per porc, vedella i opcions vegetarianes com fesols, bolets i verdures fresques.

Si segueixes les nostres indicacions, aprendràs a preparar uns tacos autèntics amb el sabor de la millor taqueria de Mèxic. Sense sortir de la teva cuina, directes a taula per delectar la família i els amics. Continua llegint!

Pas a pas per preparar la nostra recepta de tacos mexicans

Ingredients per als tacos mexicans (4 persones)

  • 1 kg de galta de porc
  • Oli d'oliva
  • 2 cebes dolces
  • 4 grans d’all
  • 4 g de gingebre
  • 1 culleradeta de pebre negre en gra
  • 1 bitxo de Caiena
  • 150 ml de vi blanc
  • 2 taronges
  • 1 llimona
  • Sal
  • 1 fulla de llorer
  • 2 tomàquets de pera
  • Coriandre
  • 1 culleradeta de pebre vermell picant
  • 1 culleradeta de comí molt
  • Minitortilles de blat

Ingredients per a la crema d'alvocat

  • 1 alvocat
  • Sal
  • 1 llima

Ingredients per a la crema de nata agra

  • 200 ml de nata fresca
  • 1 llima

Ingredients per a la ceba envinagrada

  • 2 cebes vermelles
  • Sal
  • 1 culleradeta de pebre negre en gra
  • 2 claus d'espècia
  • 1 fulla de llorer
  • 2 llimes
  • 40 ml de vinagre de poma
  • Aigua tèbia

Pas a pas

1. En una olla de pressió, marca les galtes salpebrades per les dues bandes fins que s’enrosseixin. Reserva-les.

Paso 1 Tacos mexicanos: marcar las carrilladas salpimentadas por ambos lados hasta que doren

2. En l'oli sobrer posa la ceba tallada, els grans d'all sencers i el tros de gingebre amb els grans de pebre i el bitxo de Caiena.

Paso 2 Tacos mexicanos: incorporar la cebolla cortada, los dientes de ajo enteros y el trozo de jengibre

3. Salta-ho tot un parell de minuts i afegeix-hi el pebre vermell i el comí. Remena-ho una mica i, de seguida, afegeix-hi els tomàquets tallats a trossos.

Paso 3 Tacos mexicanos: Saltear el conjunto un par de minutos y añadir el pimentón y el comino

Paso 3B Tacos mexicanos: añadir los tomates cortados en trozos

4. Passats 2 minuts, incorpora-hi el vi blanc per desglaçar-ho i, de seguida, el suc de taronja i el de llimona. Rectifica-ho de sal.

Paso 4 Tacos mexicanos: Incorporar el vino blanco para desglasar

Paso 4B Tacos mexicanos: Incorporar zumo de naranja y el de limón

5. Així que s’evapori l'alcohol del vi, torna a posa les galtes a l'olla juntament amb la fulla de llorer.

Paso 5 Tacos mexicanos: Introducir las carrilladas

Paso 5B Tacos mexicanos: Introducir hoja de laurel

6. Tapa l'olla de pressió i cuina-ho uns 45 minuts des que comenci a xiular.

Paso 6 Tacos mexicanos: Tapar la olla exprés y cocinar unos 45 minutos

7. Mentre es cuinen les galtes, prepara els condiments dels tacos:

Paso 7 Tacos mexicanos: prepararemos los aderezos de nuestros tacos

  • Crema d'alvocat: aixafa l'alvocat amb una forquilla i mescla’l amb una mica de sal i el suc de la llima.
  • Crema de nata agra: mescla, amb energia, la nata fresca amb el suc de la llima. Tapa-ho amb paper film i reserva-ho durant 2 hores a la nevera.
  • Ceba envinagrada: talla les cebes a la juliana i mescla-les amb sal, els grans de pebre negre, el clau d'espècia, la fulla de llorer, el suc de llima, el vinagre i una mica d'aigua tèbia. Tapa-ho amb paper film i reserva-ho 2 hores a la nevera.

8. Destapa l'olla quan hagi perdut la pressió, separa les galtes de la salsa i esqueixa-les.

Paso 8 Tacos mexicanos: separar las carrilladas de la salsa y desmigarlas

9. Tritura la salsa amb una batedora i cola-la. Posa la salsa resultant en una cassola al foc i redueix-la.

Paso 9 Tacos mexicanos: Triturar la salsa con una batidora

Paso 9B Tacos mexicanos: Reducir la salsa

10. Així que la salsa tingui la textura adequada, posa-hi la galta esqueixada, mescla-ho i reserva-ho.

Paso 10 Tacos mexicanos: incorporar la carrillada desmigada, mezclar y reservar

11. Escalfa a la paella les minitortilles de blat, tomba i tomba, 15 segons per cada banda.

Paso 10 Tacos mexicanos: incorporar la carrillada desmigada, mezclar y reservar

12. Serveix-ho amb la carn al centre, una mica de crema d'alvocat, la crema de nata agra, ceba envinagrada i coriandre picat.

Paso 12 Tacos mexicanos: montar taco mexicano con la carne y el resto de ingredientes

Paso 12B Tacos mexicanos: emplatar el taco mexicano

Altres recomanacions

Mira aquests altres suggeriments de tacos que pots preparar amb les nostres minitortilles de blat.

Et proposem una altra recepta d'inspiració mexicana: tacos de tonyina amb alvocat.

Si t'agraden els gustos picants, tasta el nostre xili amb carn i aprofita’n la facilitat de preparació i consum.