Aprèn a preparar els espaguetis a la carbonara més deliciosos.

Descobreix la recepta autèntica d’espaguetis a la carbonara

23 de gener de 2024

Un dels grans clàssics de la cuina italiana és la recepta d’espaguetis a la carbonara. Amb una popularitat que no coneix fronteres, és una opció habitual als restaurants i les llars d’arreu del món.

Abans de continuar, és important destacar que la recepta autèntica dels carbonara no inclou nata ni crema (ni ceba!), tot i que sovint es prepara amb aquests ingredients en versions menys tradicionals. En realitat, la veritable essència d'aquest plat rau en la simplicitat i en la combinació perfecta que s'aconsegueix amb pocs ingredients.

Aquest plat ha perdurat al llarg del temps gràcies a aquesta senzillesa, riquesa de gustos i textura cremosa, que n’han fet una icona de la cuina internacional.

Aprèn a preparar els espaguetis a la carbonara a l'estil tradicional i serveix-los a taula. No perdis l'oportunitat de descobrir els secrets d'aquesta recepta llegendària.

Pas a pas per preparar la nostra recepta d’espaguetis a la carbonara

Ingredients per a 1 persona

  • 80 g de cansalada viada ibèrica.
  • 100 g d’espaguetis.
  • Sal.
  • 2 ous.
  • 50 g de grana padano.
  • Pebre negre.

Pas a pas

1. Talla la cansalada viada en daus i enrosseix-la en una paella sense oli a foc mitjà. La paella ha de ser prou àmplia per poder mesclar posteriorment els espaguetis amb la salsa.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Spaghetti carbonara.

2. Així que la cansalada s’hagi enrossit, separa’n la meitat i reserva-la. L'altra meitat deixa-la a la paella amb el seu greix.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Spaghetti carbonara.

3. En una olla fes bullir aigua salada abundant i afegeix-hi els espaguetis.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Spaghetti carbonara.

4. En un bol, bat un ou sencer i un rovell. Mescla-ho amb el grana padano ratllat i pebre negre molt abundant. Afegeix-hi una mica d'aigua de la cocció dels espaguetis i torna-ho a mesclar.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Spaghetti carbonara.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Spaghetti carbonara.

5. Mescla els espaguetis amb la cansalada viada a la paella. Afegeix-hi un parell de cullerots de l'aigua de cocció i remena-ho fins que la pasta quedi ben cuita.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Spaghetti carbonara.

6. A la mateixa paella, però amb el foc ja apagat, afegeix la mescla d'ou i barreja-ho amb energia. La textura de la salsa ha de ser cremosa: si cal, afegeix-hi més aigua de la cocció.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Spaghetti carbonara.

7. Emplata la pasta i corona-la amb cansalada viada cruixent, una mica més de grana padano ratllat i pebre negre molt.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Spaghetti carbonara.

Altres recomanacions

Amb les nostres cintes de bacó pots preparar molts plats: espaguetis a la carbonara, receptes de quiche, patates farcides, amanides...

Et proposem una recepta d’espaguetis diferent: sense gluten i amb salsa marinera.

Descobreix la nostra àmplia gamma de coquetes d'arròs i blat de moro per esmorzar, berenar o picar entre hores.