Un dels grans clàssics de la cuina italiana és la recepta d’espaguetis a la carbonara. Amb una popularitat que no coneix fronteres, és una opció habitual als restaurants i les llars d’arreu del món.
Abans de continuar, és important destacar que la recepta autèntica dels carbonara no inclou nata ni crema (ni ceba!), tot i que sovint es prepara amb aquests ingredients en versions menys tradicionals. En realitat, la veritable essència d'aquest plat rau en la simplicitat i en la combinació perfecta que s'aconsegueix amb pocs ingredients.
Aquest plat ha perdurat al llarg del temps gràcies a aquesta senzillesa, riquesa de gustos i textura cremosa, que n’han fet una icona de la cuina internacional.
Aprèn a preparar els espaguetis a la carbonara a l'estil tradicional i serveix-los a taula. No perdis l'oportunitat de descobrir els secrets d'aquesta recepta llegendària.
Pas a pas per preparar la nostra recepta d’espaguetis a la carbonara
Ingredients per a 1 persona
- 80 g de cansalada viada ibèrica.
- 100 g d’espaguetis.
- Sal.
- 2 ous.
- 50 g de grana padano.
- Pebre negre.
Pas a pas
1. Talla la cansalada viada en daus i enrosseix-la en una paella sense oli a foc mitjà. La paella ha de ser prou àmplia per poder mesclar posteriorment els espaguetis amb la salsa.
2. Així que la cansalada s’hagi enrossit, separa’n la meitat i reserva-la. L'altra meitat deixa-la a la paella amb el seu greix.
3. En una olla fes bullir aigua salada abundant i afegeix-hi els espaguetis.
4. En un bol, bat un ou sencer i un rovell. Mescla-ho amb el grana padano ratllat i pebre negre molt abundant. Afegeix-hi una mica d'aigua de la cocció dels espaguetis i torna-ho a mesclar.
5. Mescla els espaguetis amb la cansalada viada a la paella. Afegeix-hi un parell de cullerots de l'aigua de cocció i remena-ho fins que la pasta quedi ben cuita.
6. A la mateixa paella, però amb el foc ja apagat, afegeix la mescla d'ou i barreja-ho amb energia. La textura de la salsa ha de ser cremosa: si cal, afegeix-hi més aigua de la cocció.
7. Emplata la pasta i corona-la amb cansalada viada cruixent, una mica més de grana padano ratllat i pebre negre molt.
Altres recomanacions
Amb les nostres cintes de bacó pots preparar molts plats: espaguetis a la carbonara, receptes de quiche, patates farcides, amanides...
Et proposem una recepta d’espaguetis diferent: sense gluten i amb salsa marinera.
Descobreix la nostra àmplia gamma de coquetes d'arròs i blat de moro per esmorzar, berenar o picar entre hores.