T’agraden els tacos mexicans? Aquest és un dels plats emblemàtics de la cuina mexicana, estès arreu del món. Amb la nostra recepta pas a pas, aprendràs a preparar-los com no els has tastat mai.
L'origen d'aquesta preparació deliciosa es remunta a l'antiguitat, quan els habitants del que avui coneixem com a Mèxic utilitzaven tortilles de blat de moro per aguantar, embolicar i transportar aliments.
A Mèxic, els tacos es farceixen amb una àmplia varietat d'ingredients, des de pollastre fins a marisc i peix, passant per porc, vedella i opcions vegetarianes com fesols, bolets i verdures fresques.
Si segueixes les nostres indicacions, aprendràs a preparar uns tacos autèntics amb el sabor de la millor taqueria de Mèxic. Sense sortir de la teva cuina, directes a taula per delectar la família i els amics. Continua llegint!
Pas a pas per preparar la nostra recepta de tacos mexicans
Ingredients per als tacos mexicans (4 persones)
- 1 kg de galta de porc
- Oli d'oliva
- 2 cebes dolces
- 4 grans d’all
- 4 g de gingebre
- 1 culleradeta de pebre negre en gra
- 1 bitxo de Caiena
- 150 ml de vi blanc
- 2 taronges
- 1 llimona
- Sal
- 1 fulla de llorer
- 2 tomàquets de pera
- Coriandre
- 1 culleradeta de pebre vermell picant
- 1 culleradeta de comí molt
- Minitortilles de blat
Ingredients per a la crema d'alvocat
- 1 alvocat
- Sal
- 1 llima
Ingredients per a la crema de nata agra
- 200 ml de nata fresca
- 1 llima
Ingredients per a la ceba envinagrada
- 2 cebes vermelles
- Sal
- 1 culleradeta de pebre negre en gra
- 2 claus d'espècia
- 1 fulla de llorer
- 2 llimes
- 40 ml de vinagre de poma
- Aigua tèbia
Pas a pas
1. En una olla de pressió, marca les galtes salpebrades per les dues bandes fins que s’enrosseixin. Reserva-les.
2. En l'oli sobrer posa la ceba tallada, els grans d'all sencers i el tros de gingebre amb els grans de pebre i el bitxo de Caiena.
3. Salta-ho tot un parell de minuts i afegeix-hi el pebre vermell i el comí. Remena-ho una mica i, de seguida, afegeix-hi els tomàquets tallats a trossos.
4. Passats 2 minuts, incorpora-hi el vi blanc per desglaçar-ho i, de seguida, el suc de taronja i el de llimona. Rectifica-ho de sal.
5. Així que s’evapori l'alcohol del vi, torna a posa les galtes a l'olla juntament amb la fulla de llorer.
6. Tapa l'olla de pressió i cuina-ho uns 45 minuts des que comenci a xiular.
7. Mentre es cuinen les galtes, prepara els condiments dels tacos:
- Crema d'alvocat: aixafa l'alvocat amb una forquilla i mescla’l amb una mica de sal i el suc de la llima.
- Crema de nata agra: mescla, amb energia, la nata fresca amb el suc de la llima. Tapa-ho amb paper film i reserva-ho durant 2 hores a la nevera.
- Ceba envinagrada: talla les cebes a la juliana i mescla-les amb sal, els grans de pebre negre, el clau d'espècia, la fulla de llorer, el suc de llima, el vinagre i una mica d'aigua tèbia. Tapa-ho amb paper film i reserva-ho 2 hores a la nevera.
8. Destapa l'olla quan hagi perdut la pressió, separa les galtes de la salsa i esqueixa-les.
9. Tritura la salsa amb una batedora i cola-la. Posa la salsa resultant en una cassola al foc i redueix-la.
10. Així que la salsa tingui la textura adequada, posa-hi la galta esqueixada, mescla-ho i reserva-ho.
11. Escalfa a la paella les minitortilles de blat, tomba i tomba, 15 segons per cada banda.
12. Serveix-ho amb la carn al centre, una mica de crema d'alvocat, la crema de nata agra, ceba envinagrada i coriandre picat.
Altres recomanacions
Mira aquests altres suggeriments de tacos que pots preparar amb les nostres minitortilles de blat.
Et proposem una altra recepta d'inspiració mexicana: tacos de tonyina amb alvocat.
Si t'agraden els gustos picants, tasta el nostre xili amb carn i aprofita’n la facilitat de preparació i consum.