Et presentem les nostres varietats de pasta Armando, gran varietat i màxima qualitat

Varietat excepcional de pastes italianes

19 de gener de 2024

La pasta és un pilar bàsic de la gastronomia italiana i un aliment fonamental en la dieta mediterrània. Agrada a petits i grans: no hi ha paladar que se’n pugui estar. A més, es pot preparar de moltes maneres diferents.

Per garantir-ne la màxima qualitat i el gust més autèntic, cal treballar amb els millors proveïdors. La pasta italiana Armando la produeix De Matteis Agroalimentare, un dels principals productors italians de pasta d'alta qualitat.

Quins són els teus plats de pasta preferits? Amb aquesta línia de pasta, gaudiràs d'una experiència autèntica en cada mos. Està elaborada amb els millors ingredients i seguint les tradicions culinàries italianes. Aquesta pasta no solament ofereix una varietat extraordinària, sinó també un compromís absolut amb la qualitat.

La versatilitat d'aquest aliment és incomparable. Amb tantes varietats de pasta, les possibilitats són infinites. I totes delicioses! Dona curs a la teva creativitat i cuina els plats més apetitosos amb aquestes varietats de pasta. Quina t'agrada més?

Quines varietats de pasta Armando pots trobar a Mercadona?

Spaghetti

Una de les varietats més icòniques de la pasta italiana, la més famosa de totes. Llarg, fi i cilíndric, l’espagueti absorbeix a la perfecció els gustos de les salses i altres acompanyaments. La seva textura al dente i la fusió perfecta amb les salses en fan un llenç culinari versàtil que s'adapta a una àmplia gamma de receptes, des de la bolonyesa, la carbonara o el pesto fins a l’aglio e olio.

Espaguetis a la carbonara (per a 4 persones)

Plato de Spaghetti Carbonara con pastas de Mercadona

1. Talla uns 300 g de cansalada viada en daus i enrosseix-la en una paella sense oli a foc mitjà. La paella ha de ser prou àmplia per poder mesclar posteriorment els espaguetis amb la salsa.

2. Així que la cansalada s’hagi enrossit, separa’n la meitat i reserva-la. L'altra meitat deixa-la a la paella amb el seu greix.

3. En una olla, fes bullir aigua amb un bon grapat de sal i afegeix-hi 400 g d’espaguetis.

4. En un bol, bat 3 ous sencers i 3 rovells. Mescla-ho amb unes 4 cullerades de grana padano ratllat i força pebre negre molt. Afegeix-hi una mica d'aigua de la cocció dels espaguetis i torna-ho a mesclar.

5. Mescla els espaguetis amb la cansalada viada a la paella. Afegeix-hi un parell de cullerots de l'aigua de cocció i remena-ho fins que la pasta quedi ben cuita.

6. A la mateixa paella, però amb el foc ja apagat, afegeix la mescla d'ou i barreja-ho amb energia. La textura de la salsa ha de ser cremosa: si cal, afegeix-hi més aigua de la cocció.

7. Emplata la pasta i corona-la amb cansalada viada cruixent, una mica més de grana padano ratllat i pebre negre molt.

Tortiglioni

Amb forma de tub gros i estriat, els tortiglioni atorguen una elegància subtil als plats de pasta. Tenen una superfície rugosa que captura perfectament els gustos de les salses i amaniments, i ofereixen una experiència gastronòmica única. Ideals per a receptes amb salses més denses, els tortiglioni estan especialment indicats per a plats gratinats o fets al forn. Uns tortiglioni a la parmesana deixen el pavelló molt alt!

Tortiglioni bolonyesa al forn (per a 4 persones)

Receta con Tortiglioni de Mercadona

1. Fes bullir aigua amb sal en una olla grossa. Cuina-hi 400 g de pasta tortiglioni segons les instruccions del paquet, fins que estigui al dente. Escorre-la i reserva-la.

2. Escalfa una paella grossa a foc mitjà-alt i posa-hi un rajolí d'oli d'oliva. Afegeix-hi 1 ceba, 1 branca d'api i 1 pastanaga. Cuina les verdures fins que estiguin tendres i la ceba es torni transparent. Afegeix-hi 400 g de carn picada i cuina-la fins que s’enrosseixi. Desfés-la amb una cullera o paleta per obtenir-ne una textura fina.

3. Posa 1 got de vi negre a la paella i raspa’n el fons per treure tots els sabors. Cuina-ho fins que el vi redueixi a la meitat.

4. Incorpora 1 cullerada de tomàquet doble concentrat, 700 g de tomàquet triturat i 300 ml de brou de pollastre a la mescla. Afegeix-hi sal i pebre al gust. Abaixa el foc i cuina-ho a foc lent. Remena-ho de tant en tant perquè no s'enganxi. La salsa s’ha d'espessir.

5. Mescla la pasta cuita amb la salsa bolonyesa en una plata per al forn. Empolsa-hi formatge mozzarella i grana padano ratllat. Preescalfa el forn a 200 °C i posa-hi la pasta fins que el formatge es fongui i s’enrosseixi, un 15-20 minuts aproximadament.

6. Treu la pasta del forn i deixa-la reposar uns minuts abans de servir-la. Si vols, empolsa-hi julivert fresc picat.

Penne

Una pasta amb forma de tub curt i bisellat, a punt per farcir-la de sabor. Els penne són coneguts per la seva versatilitat i perquè retenen molt bé les salses a l’interior. Tenen una textura ferma i una capacitat per mantenir-se al dente que en fan una tria perfecta per a receptes amb salses cremoses, com la clàssica Alfredo o l’arrabbiata picant.

Penne a la bolonyesa (per a 4 persones)

Receta de Penne bolognesa con pasta de Mercadona

1. Escalfa una paella grossa a foc mitjà-alt i posa-hi un rajolí d'oli d'oliva. Afegeix-hi 1 ceba, 1 branca d'api i 1 pastanaga. Cuina les verdures fins que estiguin tendres i la ceba es torni transparent. Afegeix-hi 400 g de carn picada i cuina-la fins que s’enrosseixi. Desfés-la amb una cullera o paleta per obtenir-ne una textura fina.

2. Posa 1 got de vi negre a la paella i raspa’n el fons per treure tots els sabors. Cuina-ho fins que el vi redueixi a la meitat.

3. Incorpora 1 cullerada de tomàquet doble concentrat, 700 g de tomàquet triturat i 300 ml de brou de pollastre a la mescla. Afegeix-hi sal i pebre al gust. Abaixa el foc i cuina-ho a foc lent. Remena-ho de tant en tant perquè no s'enganxi. La salsa s’ha d'espessir.

4. Mentre la salsa es cuina, fes bullir aigua en una olla grossa i afegeix-hi un bon grapat de sal. Cuina-hi 400 g de penne segons les instruccions del paquet, fins que estiguin al dente. Escorre’ls i ajusta'n el punt de sal si cal. Mescla la salsa bolonyesa amb els penne bullits. Assegura't que la pasta estigui completament coberta de salsa.

5. Serveix els penne a la bolonyesa calents i empolsa-hi grana padano ratllat al gust.

Fusilli

Els fusilli es distingeixen pel seu aspecte arrissat, amb forma de tirabuixó o d'hèlix. Aquesta estructura, amb una superfície exterior amb estries i solcs, confereix a la pasta una textura única i permet que retingui més fàcilment els sabors de les salses i altres ingredients. Aquest producte està disponible a totes les nostres botigues, excepte a València, Castelló i les illes Balears.

Fusilli amb pesto (per a 4 persones)

Fusilli al Pesto con pasta de Mercadona

1. Fes bullir aigua amb sal en una olla grossa. Cuina-hi 400 g de pasta fusilli segons les instruccions del paquet, fins que estigui al dente. Escorre-la i reserva una tassa de l'aigua de la cocció.

2. En un processador d'aliments, posa 2 tasses de fulles d'alfàbrega, ½ tassa de formatge grana padano, ¼ de tassa de pinyons i 2 grans d'all pelats. Tritura-ho fins que tot estigui ben mesclat. Amb el processador en marxa, aboca-hi lentament ½ tassa d'oli d'oliva fins a obtenir una mescla suau. Ajusta’n la consistència afegint-hi una mica d’aigua de la cocció de la pasta, si cal. Condimenta-ho amb sal i pebre al gust.

3. En un bol gros, mescla la pasta cuita amb el pesto fresc, fins que en quedi ben coberta. Remena-ho suaument per distribuir els ingredients de manera uniforme.

4. Serveix la pasta i empolsa-hi formatge grana padano. Decora-ho amb fulles d'alfàbrega fresca.

Trecce

Receta con Trecce de Mercadona

Si vols afegir un toc innovador a taula, fes-ho amb la forma trenada única dels trecce. Aquesta pasta absorbeix molt bé els gustos de les salses i proporciona una experiència gustativa inigualable. Una opció extraordinària per a plats més elaborats, gràcies a la seva textura esponjosa i la facilitat amb què atrapa els condiments. Aquesta classe de pasta només la tenim disponible a València, Castelló i les illes Balears.

Altres recomanacions

Si busques més receptes amb pasta, a la nostra secció de receptes pots trobar aquests tirabuixons de llenties vermelles amb espinacs o aquesta amanida de pasta amb mozzarella, cirerols i carabassó.

Et donem idees per cuinar amb ceba caramel·litzada i realçar el gust dels plats.