Has tastat el labneh? Aquest formatge cremós és originari de l'Orient Mitjà, molt popular en països com el Líban, Síria, Palestina i Turquia.
El labneh s'elabora a partir de iogurt, que s'obté al seu torn de la fermentació de la llet. Aquesta recepta empra pocs ingredients, tots molt bàsics, i això la converteix en una alternativa casolana deliciosa a qualsevol formatge crema.
Molt fàcil de preparar a casa i molt versàtil, el labneh és perfecte per als esmorzars. També es fa servir com a base per a salses i condiments. A més, és un dip de categoria que se sol consumir amb pa de pita o crudités de verdures, per a un pica-pica excel·lent.
D'altra banda, és ideal per untar en torrades i se serveix com a acompanyament deliciós de plats principals. Té un gust exquisit i una textura que fan que combini d’allò més bé amb fruites, amanides, entrepans, etc.
Vols aprendre a preparar-lo? No et perdis l'oportunitat d'experimentar amb aquesta delícia gastronòmica.
Pas a pas per preparar la nostra recepta de labneh
Ingredients per a 4 persones
- 4 iogurts naturals
- ½ cullerada de sal
- Oli d'oliva
- 1 cullerada d'ametlla a dauets
- Comí
- 10 g de menta
- Tortilles de blat
Pas a pas
1. Aboca els iogurts juntament amb la sal en un drap net sobre un colador recolzat en un bol adequat. Escorre-ho perquè perdi l’aigua més ràpidament i posa-ho a la nevera unes 24 hores.
2. Un cop transcorregut aquest temps, posa-ho en un bol i estén-ho amb ajuda d'una cullera.
3. Acaba-ho amb un raig d'oli d'oliva, l'ametlla torrada a dauets, el comí i la menta.
4. Serveix-ho amb uns triangles de tortilles de blat que prèviament has de posar al forn. Pots aprendre a preparar-los aquí.
Altres recomanacions
Combina el labneh amb unes delicioses puntes sense gluten. Aquí tens més suggeriments de consum amb aquests bastonets fets al forn.
Una altra de les nostres salses típiques per dipejar és el guacamole. 95 % d’alvocat fresc.