Saps preparar tiramisú? Si t'agraden aquestes postres italianes famoses arreu del món, les pots preparar fàcilment a la teva cuina. Només has de seguir la nostra recepta pas a pas. És molt fàcil i el resultat és deliciós!
El tiramisú es va fer popular a Itàlia al llarg del segle XX i va esdevenir una referència bàsica de la cuina d’aquest país. La seva reputació va créixer ràpidament a escala internacional, fins a arribar a convertir-se en una de les postres italianes més reconegudes i demanades arreu del món.
Se serveix fred i conquista els paladars més exigents pel seu gust equilibrat, una combinació irresistible de dolç i amarg, i la seva textura suau que es desfà a la boca.
Descobreix l'art de preparar un tiramisú casolà i enlluerna els teus convidats en la pròxima ocasió especial!
Pas a pas per preparar la nostra recepta de tiramisú
Ingredients per a 4 persones
- 3 tasses de cafè
- 2 ous
- 75 g de sucre
- 250 g de mascarpone
- 100 g de melindros
- Cacau pur en pols
Pas a pas
1. Prepara el cafè i deixa’l refredar.
2. Trenca els ous i separa les clares dels rovells.
3. Mescla els rovells amb la meitat del sucre. Remena-ho amb un batedor de barnilles fins que el sucre es dissolgui completament.
4. Afegeix el formatge mascarpone, en tandes i a poc a poc, sobre el rovell ensucrat, sense deixar de mesclar amb el batedor de barnilles. Has d'aconseguir una crema densa i compacta.
5. Munta les clares amb el sucre restant a punt de neu: han de quedar ben consistents.
6. Incorpora les clares muntades a la crema de mascarpone i ou. Integra la mescla amb moviments envoltants i delicats, fins a obtenir una crema suau i homogènia.
7. Suca els melindros en el cafè fins que s’amarin lleugerament, sense excedir-te, i posa’ls a la base d'un recipient adequat.
8. Cobreix la capa de melindros amb la crema que has preparat, de manera homogènia. Repeteix les capes fins a acabar els ingredients.
9. Refreda el tiramisú a la nevera, tapat amb film, com a mínim 2 o 3 hores abans de servir-lo.
10. Empolsa-hi cacau en pols abundant just abans de servir-lo.
Altres recomanacions
Aprèn a preparar aquesta recepta de plum-cake de moniato i festucs.
Pots consumir les nostres gelatines soles o amb les receptes que et proposem. Postres lleugeres i refrescants!
Coneixes la nostra fruita congelada? La pots consumir de moltes maneres. Prepara’n còctels, smoothies, melmelades...