Aquest estiu, gaudeix de les trobades a l'aire lliure al voltant d'una barbacoa.

És temps de barbacoa!

23 de juny de 2022

Ja fa bon temps, i els plans a l'aire lliure i en grup es multipliquen. Així que ve de gust una bona barbacoa, assaborir un àpat agradable de carn a la brasa prenent el sol o sopant sota les estrelles. Quina meravella!

En una trobada amb els amics o la família, segur que cadascú té les seves preferències. Tanmateix, amb la nostra varietat de carns, la teva barbacoa serà un èxit garantit. Què seria de l'estiu sense aquests moments?

Fuente de carnes y verduras a la parrilla

Quins tipus de carn tries per a la teva barbacoa?

Planifica bé la barbacoa i tria els productes que més us agradin. Pren nota!

Xai

  • Costelles de xai: costelles o mitjanes, bé fetes i cruixents, amb una guarnició de pebrots, verdures o patates rostides. Com a tu t'agraden!

Fuente de chuletas de cordero hechas a la barbacoa

Embotits i hamburgueses

  • Botifarra fresca: deliciosa, per als amants de la carn de porc. Acompanya-la amb unes patates, una panotxa de blat de moro, uns espàrrecs rostits o una amanida que doni el contrast necessari de frescor.
  • Llonganissa fresca: el mos preferit de molts partidaris de la barbacoa. Fabulosa en entrepà, amb allioli, amb unes patates... D’allò més saborosa!
  • Burger de boví gruixuda: després de passar per la brasa, cadascú té el seu toc favorit per completar-la, com ara diferents tipus de pa de burger, cirerols, cogombrets, ceba, salses, maionesa, quètxup, mostassa, etc.

Embutidos y hamburguesas hechos a la barbacoa

Boví

  • Mitjana: esteu d'acord en el punt de cocció de la carn? Doncs prepara aquestes mitjanes a la brasa amb el gust, la textura i el color que vulgueu. Afegeix-hi uns pebrots, uns carabassons, unes albergínies, unes cebes rostides... i gaudiu-ne!
  • Entrecot: entrecot fi de boví anoll per a les persones amants d'aquest tall, ric en gust i tendresa. Les salses clàssiques amb rocafort o amb pebre no hi poden faltar. Com a guarnició recomanada, què et sembla una amanida o un puré de patates amb formatge?

Chuletón y entrecot a la barbacoa

Pollastre i gall dindi

  • Xurrasco de pollastre: si prefereixes les carns blanques, aquesta és la teva barbacoa. Amb una mica d'art i cura, aquest xurrasco et quedarà sucós per dins i cruixent per fora, com ha de ser!
  • Cuixa de pollastre desossada: deliciosa tal qual o marinada durant unes hores. Te’n podràs estar? Perfecta amb unes panotxes de blat de moro, cebes, unes patates rostides i una salsa d'all o chimichurri.
  • Broqueta de gall dindi: una altra carn lleugera, però amb caràcter. Aquesta broqueta inclou pebrot verd i pebrot vermell en una combinació formidable. Què et sembla si li afegeixes carabassa rostida, salsa de iogurt i unes herbes aromàtiques?

Churrasco de pollo, muslo de pollo deshuesado y brocheta de pavo a la barbacoa

Porc

  • Costella de porc xurrasco: si vols aconseguir unes costelles molt tendres i saboroses, no t’oblidis de marinar la carn unes hores abans en sidra o cervesa, amb una mica de farigola i mostassa.
  • Secret de porc: una carn sucosa i apetitosa feta a la barbacoa, una altra delícia per al paladar. I si l'acompanyem amb albergínies, cebes i uns espàrrecs rostits? Què et sembla unes tapes de truita de patates?

Costilla de cerdo churrasco y secreto de cerdo a la barbacoa

Altres recomanacions

Segueix les nostres indicacions per elaborar aquesta recepta de barbacoa d'estiu de carn i verdures.

Si vols aprendre a fer tu mateix unes salses perfectes per a la barbacoa, t'ensenyem a preparar-les.

Aquí tens més idees d'aperitius, plats principals i dolços per a aquests àpats a l'aire lliure.