Et presentem el nostre assortiment de formatges i les seves millores de qualitat i servei.

Delecta’t amb els nostres formatges i descobreix-ne les novetats, les millores de qualitat i servei

27 de març de 2023

A qui no li agrada el formatge? És difícil trobar un aliment amb tanta varietat de gustos i textures. El millor exemple és el nostre assortiment de formatges, capaç de satisfer tota mena de paladars.

Novetats!

Deléitate con nuestros quesos y descubre las novedades, las mejoras de calidad y servicio

Formatge semicurat ovella

El formatge semicurat d'ovella és una opció deliciosa per als amants del bon formatge. Aquest producte exquisit s'elabora amb llet pasteuritzada d'ovella, en un procés de fabricació que en garanteix tant la qualitat com la seguretat alimentària. El formatge té un gust suau, ideal per a qui s'estima més els gustos menys intensos, però apreciables.

La textura cremosa del formatge semicurat d'ovella el fa perfecte per assaborir-lo sol o acompanyat de fruites, fruita seca i un bon vi. El seu gust característic i ideal per a tota la família et sorprendrà. És un formatge diferent, amb una textura cremosa, en què la dolçor de la llet d'ovella no et deixarà indiferent. Té un pes aproximat de 260 g.

Formatge anyenc ibèric tallat

Aquest formatge, a punt per consumir en qualsevol moment, t'ofereix la màxima qualitat i comoditat. És un formatge amb un requisit de composició: un màxim del 50 % de llet de vaca, un mínim del 15 % de llet de cabra i un mínim del 15 % de llet d'ovella.

Té un gust intens i una textura cremosa que en fan una joia gastronòmica imprescindible. A més, n’hem eliminat les tapes laterals per aconseguir un producte sense malbaratament, que s'uneix a la nostra àmplia selecció de formatges tallats. Aquest detall el fa únic i exclusiu.

Formatge curat tòfona

El nostre exquisit formatge curat amb tòfona negra és una autèntica delícia per als amants del bon formatge i dels gustos intensos. Aquest formatge únic està elaborat amb una mescla de llet crua de vaca, ovella i cabra, la qual cosa li atorga una textura i un gust inigualables. La curació mínima de deu mesos permet que els gustos es desenvolupin plenament, de manera que ofereix una experiència gustativa suculenta i complexa.

La tòfona negra afegeix un toc especial a aquest formatge i hi proporciona un gust intens i aromes trufades que s'integren perfectament amb la mescla de llets i creen un equilibri harmoniós. Té un pes aproximat de 200 g.

Millora de qualitat

Perquè gaudeixis encara més d'aquesta àmplia varietat, hem incorporat unes millores de qualitat i servei que també volem que coneguis.

Aquestes millores de qualitat estan en sintonia amb d'altres que ja hem fet amb diferents productes. De manera constant, els nostres especialistes escolten primer els clients, abans de desenvolupar la feina als nostres centres d'innovació per obtenir el millor resultat pel que fa a gust, olor, color, textura i sostenibilitat. En són alguns exemples les nostres maioneses, les patates amb allioli, les mandonguilles, el salmó fumat...

Descobreix tot el que envolta els nostres formatges. Quin t'agrada més?

Quines han estat les millores de qualitat dels nostres formatges?

Receptes

Ara, cada formatge té la seva recepta d'elaboració pròpia. Així, garantim que cada un tingui unes característiques diferents i una personalitat totalment independent i diferenciada de la resta.

Temps de curació

És el temps de procés d'assecatge de cada formatge. Aquest factor determina que es tracti d'un tipus de formatge o d’un altre.

 • Tendre: 7 dies
 • Semicurat: 35 dies
 • Curat: 105 dies
 • Vell: 180 dies
 • Anyenc: 270 dies

I les millores de servei?

Tota la informació al packaging

Información del packaging en catalán Quesos nacionales de Mercadona

Ara podem identificar clarament els atributs generals de cada formatge al seu packaging: des del grau de curació (tendre, curat, vell, etc.), determinat pel temps en què es cura el formatge, fins al seu atribut principal (cremós, intens, torrat...), passant pel tipus de llet (ara, si el formatge és de llet crua, s'indica al frontal del producte), l’animal del qual prové la llet o la procedència o el grau d'intensitat.

Adaptació a zones i hàbits diferents

230327 imagen Quesos

Treballem constantment per oferir nous productes al nostre assortiment, i també fem les adaptacions necessàries que demanen diferents zones geogràfiques i hàbits de consum:

 • Formatge de Cabra Vell: ubicat a botigues de Huelva, Sevilla, Còrdova, Jaen, Granada i alguns centres d'Almeria.
 • Formatge Tierno Cabra: a botigues de Catalunya, Illes Balears, Comunitat Valenciana, Madrid, Múrcia, Albacete i Terol.
 • Semicurat Payoya: disponible a botigues de Cadis.
 • Formatge Añejo Tostado: a centres d'Andalusia i Extremadura.
 • Formatge al Romero: disponible en algunes botigues de les províncies de Castella-la Manxa, Múrcia i Comunitat Valenciana.
 • Formatge Vell Cava: disponible a Extremadura, Andalusia, Castella-la Manxa, Madrid, Múrcia, Comunitat Valenciana, Illes Balears, Illes Canàries, i alguns centres de Castella i Lleó i d'Aragó.

El nostre assortiment de formatges

Tendre

Surtido de Quesos nacionales tiernos de Mercadona

 • Formatge tendre baix en sal mescla: gust molt suau lacti, amb una acidesa molt lleugera. Textura cremosa i fermesa baixa. És un formatge amb només 0,3 g de sal (per cada 100 g, un gram menys que el tros de formatge tendre). Es tracta d'un formatge mescla de 3 llets (vaca, ovella i cabra), amb una curació mínima de 7 dies. Nivell d'intensitat 1. No apte per a persones al·lèrgiques a la llet i als productes lactis, incloent-hi la lactosa.
 • Formatge tendre mescla: gust molt suau lacti, amb una acidesa molt lleugera. Textura cremosa i fermesa baixa. Es tracta d'un formatge mescla de 3 llets (vaca, ovella i cabra), amb una curació mínima de 7 dies. Nivell d'intensitat 2. No apte per a persones al·lèrgiques a la llet i als productes lactis, incloent-hi la lactosa.
 • Formatge tendre de cabra: gust àcid agradable que li aporta el formatge 100 % cabra, tou al tall i textura cremosa. Es tracta d'un formatge amb una curació mínima de 5 dies i nivell d'intensitat 2. No apte per a persones al·lèrgiques a la llet i als productes lactis, incloent-hi la lactosa.

Semicurat

Surtido de Quesos nacionales Semicurados en Mercadona

 • Formatge semicurat sense lactosa mescla: gust equilibrat amb aromes làcties que recorden la llet fresca. Textura elàstica i fermesa mitjana. Apte per a persones intolerants a la lactosa. Nivell d'intensitat 3. Es tracta d'un formatge mescla de 3 llets (vaca, ovella i cabra), d’entre 50 i 80 dies de curació.
 • Formatge semicurat de cabra: gust àcid agradable que li aporta el formatge 100 % cabra, compacte al tall i textura cremosa. Es tracta d'un formatge amb una curació mínima de 60 dies i nivell d'intensitat 4. No apte per a persones al·lèrgiques a la llet i als productes lactis, incloent-hi la lactosa.
 • Formatge semicurat Payoya: formatge de pura llet de cabra, de textura ferma i sense forats a la pasta. Textura seca, dura i homogènia, amb crosta natural comestible. Procedent d'una raça autòctona protegida: només porten el segell d'autenticitat els que tenen 100 % llet de cabra Payoya. Es tracta d'un formatge amb una curació mínima de 90 dies i nivell d'intensitat 5. No apte per a persones al·lèrgiques a la llet i als productes lactis, incloent-hi la lactosa.
 • Formatge semicurat mescla: gust equilibrat, lleugerament dolç i salat, amb aromes làcties que recorden la llet fresca i la mantega. Formatge de textura semicompacta i gust mitjà, ideal per a tota la família. Nivell d'intensitat 3. Es tracta d'un formatge mescla de 3 llets (vaca, ovella i cabra), amb un mínim de 50 dies de curació. No apte per a persones al·lèrgiques a la llet i als productes lactis, incloent-hi la lactosa.
 • Formatge semicurat light mescla: gust lacti i textura elàstica, amb fermesa mitjana i agradable al paladar. El seu baix contingut en greix és un 30 % inferior al del formatge semicurat mescla. Es tracta d'un formatge mescla de 3 llets (vaca, ovella i cabra), amb una curació mínima d’entre 50 i 80 dies. Nivell d'intensitat 2. No apte per a persones al·lèrgiques a la llet i als productes lactis, incloent-hi la lactosa.

Curat

Surtido de Quesos nacionales curados en Mercadona

 • Formatge manxec curat: formatge de gust mitjà alt elaborat amb llet d'ovella manxega 100 % i amb textura compacta. Es tracta d'un formatge amb denominació d'origen protegida, amb una curació mínima de 8 mesos. No apte per a persones al·lèrgiques a la llet i als productes lactis, incloent-hi la lactosa.
 • Formatge curat mescla: gust equilibrat, lleugerament salat amb absència d'amargor i amb persistència mitjana en boca. És un formatge mescla de 3 llets (vaca, ovella i cabra), de textura elàstica i fermesa mitjana. Nivell d'intensitat 4. Es tracta d'un formatge amb un mínim de 150 dies de curació. No apte per a persones al·lèrgiques a la llet i als productes lactis, incloent-hi la lactosa.
 • Formatge curat Payoya: formatge de pura llet de cabra, de textura ferma i cremosa, i amb certa elasticitat. Alhora presenta un gust d'intensitat mitjana i lleugerament àcid. La seva capa externa o crosta és natural i, per tant, és completament comestible. Procedent d'una raça autòctona protegida: només porten el segell d'autenticitat els que tenen 100 % llet de cabra Payoya. Es tracta d'un formatge amb una curació mínima de 6 mesos i nivell d'intensitat 4. No apte per a persones al·lèrgiques a la llet i als productes lactis, incloent-hi la lactosa.

Vell

Surtido de Quesos nacionales Viejos en Mercadona

 • Formatge vell d'ovella: gust intens que li proporciona la llet d'ovella 100 % i textura ferma que pot contenir grànuls per la curació lenta del formatge. Es tracta d'un formatge amb una curació mínima de 270 dies i nivell d'intensitat 5. No apte per a persones al·lèrgiques a la llet i als productes lactis, incloent-hi la lactosa.
 • Formatge vell torrat mescla: gust afruitat d'intensitat alta, color groguenc amb tonalitats ocres ataronjades. Té una aroma torrefacta que recorda el toffee. Es tracta d'un formatge mescla de 3 llets (vaca, ovella i cabra), amb nivell d’intensitat 5. Curació mínima de 300 dies. No apte per a persones al·lèrgiques a la llet i als productes lactis, incloent-hi la lactosa.
 • Formatge vell cremós d'ovella: gust d’intensitat elevada, elaborat amb llet d’ovella 100 % crua i textura cremosa agradable al paladar. Es tracta d'un formatge amb una curació mínima de 7 mesos. Nivell d'intensitat 5. No apte per a persones al·lèrgiques a la llet i als productes lactis, incloent-hi la lactosa, ni per a dones embarassades.
 • Formatge vell intens mescla: gust intens per la mescla de llets crues, equilibrat amb textura ferma i compacta. Es tracta d'un formatge amb una curació mínima de 8 mesos. Nivell d'intensitat 5. No apte per a persones al·lèrgiques a la llet i als productes lactis, incloent-hi la lactosa, ni per a dones embarassades.
 • Formatge cabra vell: gust intens molt agradable per als amants del picant amb un regust de gran persistència i aroma de gran intensitat, de textura ferma, però alhora cremosa. Es tracta d'un formatge de llet de cabra crua, amb una curació mínima de 6 mesos i nivell d'intensitat 6. No apte per a persones al·lèrgiques a la llet i als productes lactis, incloent-hi la lactosa, ni per a dones embarassades.
 • Formatge manxec vell: formatge de gust intens elaborat amb llet crua d'ovella manxega 100 % amb textura compacta. Es tracta d'un formatge amb denominació d'origen protegida, amb una curació mínima de 8 mesos i nivell d'intensitat 5. No apte per a persones al·lèrgiques a la llet i als productes lactis, incloent-hi la lactosa, ni per a dones embarassades.
 • Formatge vell fumat d'ovella: formatge de gust equilibrat en què destaca el gust de la llet crua d'ovella 100 % juntament amb les aromes de fusta de faig blanc, amb textura cremosa. Es tracta d'un formatge amb una curació mínima de 180 dies i nivell d'intensitat 5. No apte per a persones al·lèrgiques a la llet i als productes lactis, incloent-hi la lactosa, ni per a dones embarassades.
 • Formatge vell cava: formatge madurat en cava durant 6 mesos. Elaborat amb llet crua de vaca, ovella i cabra. Tot i ser un formatge vell, en boca té textura cremosa (es desfà al paladar) amb una picantor lleugera. Aquest formatge té un nivell d'intensitat 6.

Anyenc

Surtido de Quesos nacionales añejos en Mercadona

 • Formatge anyenc oli d'oliva d'ovella i cabra: gust intens que li proporciona la llet crua d'ovella i cabra amb una textura cremosa al paladar i amb impacte sensorial de l'oli d'oliva verge extra. Es tracta d'un formatge amb una curació mínima de 12 mesos. Nivell d'intensitat 7. No apte per a persones al·lèrgiques a la llet i als productes lactis, incloent-hi la lactosa, ni per a dones embarassades.
 • Formatge anyenc picant d'ovella i cabra: gust d’intensitat elevada, lleugerament àcid i salat, amb gran quantitat de matisos en què destaquen l'aroma de llet fresca de cabra i ovella, elaborat amb llet crua. En boca apareix una sensació picant creixent i agradable que el fa característic. Es tracta d'un formatge amb una curació mínima de 12 mesos i nivell d'intensitat 7. No apte per a persones al·lèrgiques a la llet i als productes lactis, incloent-hi la lactosa, ni per a dones embarassades.
 • Formatge anyenc ovella amb romaní: formatge de gust intens per la llet 100 % ovella crua i textura compacta. Amb crosta recoberta de romaní picat. Es tracta d'un formatge amb una curació mínima de 10 mesos i nivell d'intensitat 5. No apte per a persones al·lèrgiques a la llet i als productes lactis, incloent-hi la lactosa, ni per a dones embarassades.
 • Formatge anyenc sec d'ovella: gust d’intensitat elevada, lleugerament àcid i salat, amb aroma de llet fresca d'ovella i fruites molt madures. Textura de fermesa alta i seca. Persistència elevada i picantor lleugera en boca. Es tracta d'un formatge de llet crua, amb una curació mínima de 12 mesos i nivell d'intensitat 6. No apte per a persones al·lèrgiques a la llet i als productes lactis, incloent-hi la lactosa.
 • Formatge d'ovella anyenc fort: gust fort i picant característic de la llet crua d'ovella 100 %, textura ferma i compacta. Es tracta d'un formatge amb una curació mínima de 12 mesos. Nivell d'intensitat 6. No apte per a persones al·lèrgiques a la llet i als productes lactis, incloent-hi la lactosa, ni per a dones embarassades.
 • Formatge anyenc ibèric: formatge de gust intens i textura cremosa elaborat amb mescla de llets crues de vaca, cabra i ovella. Es tracta d'un formatge elaborat amb uns percentatges de llet determinats per llei; només així es pot denominar ibèric el formatge. Amb denominació d'origen protegida i una curació mínima de 10 mesos. Nivell d'intensitat 6. No apte per a persones al·lèrgiques a la llet i als productes lactis, incloent-hi la lactosa, ni per a dones embarassades.

Altres recomanacions

T’agrada el formatge en porcions? Gaudeix-ne de les moltes possibilitats de consum i del seu gust tan bo.

Un altre exemple de millora de qualitat dels nostres productes són les nostres bosses zip de congelació, un recurs imprescindible.

Coneixes tot el nostre assortiment de truites de patates? Descobreix-lo al nostre lineal de plats preparats i a la secció A punt per Menjar.