T'ensenyem a preparar una sopa de ceba, clàssica de la cuina francesa.

Aprèn a preparar una deliciosa sopa de ceba, clàssica de la cuina francesa

23 de gener de 2024

La sopa de ceba és molt més que una simple recepta. És un plat clàssic de la cuina francesa, ple d'història i tradició, que ha conquerit els paladars d’arreu del món i que ara et convidem a recrear a la teva cuina. T’animes?

Els orígens de la sopa de ceba es remunten a l'edat mitjana i, malgrat que ha anat evolucionant al llarg del temps, manté com el primer dia l’estatus de plat reconstituent, ideal per als mesos d'hivern.

A més, és una prova fefaent del valor de la cuina tradicional i la importància dels ingredients bàsics. El pa torrat, cobert generosament amb formatge gratinat, es fon amb la suavitat de la ceba caramel·litzada i l'ou, per crear una simfonia harmònica de gustos.

Si t'agraden els plats de cullera, prepararàs una sopa de ceba tan deliciosa com si fossis en un bistrot típic de París. Bon profit!

Pas a pas per preparar la nostra recepta de sopa de ceba

Ingredients per a 4 persones

  • 1 kg de ceba dolça
  • 60 ml d’oli d'oliva verge extra
  • 30 g de mantega sense sal
  • 1 cullerada de farina
  • 200 ml de vi blanc
  • 1,5 litres d’aigua
  • Sal grossa
  • Pebre negre
  • 12 llesques de baguet
  • 4 ous
  • 150 g de formatge emmental per gratinar

Pas a pas

1. En un recipient fondo per al foc, ofega la ceba dolça tallada a la juliana amb un rajolí d'oli i la mantega a foc baix, uns 20 o 25 minuts. La ceba s’ha de cuinar i caramel·litzar lleugerament.

Paso 1 Sopa de cebolla: en un recipiente hondo para el fuego, pochar la cebolla dulce cortada en juliana con un hilo de aceite y la mantequilla

Paso 1B Sopa de cebolla: la cebolla ha de pochar y caramelizar ligeramente

2. Afegeix-hi la cullerada de farina, remena-ho i deixa que es cuini uns minuts més.

Paso 2 Sopa de cebolla: añadir la cucharada de harina, remover y dejar que cocine unos minutos más

3. Cobreix-ho amb el vi blanc i apuja lleugerament el foc. Remena-ho i, quan s’hagi evaporat l'alcohol, afegeix-hi l'aigua.

Paso 3 Sopa de cebolla: Cubrir con el vino blanco y subir ligeramente el fuego

Paso 3B Sopa de cebolla: cuando haya evaporado el alcohol, añadir el agua

4. Rectifica-ho de sal i pebre, i posa-ho a coure uns 15 o 20 minuts.

Paso 4 Sopa de cebolla: rectificar de sal y pimienta, y poner a cocer

5. Mentrestant, preescalfa el forn i torra lleugerament les llesques de baguet (uns 5 minuts a 200 ºC).

Paso 5 Sopa de cebolla: tostar ligeramente las rodajas de pan

6. Prepara 4 recipients fondos aptes per al forn i posa-hi un ou en cada un.

Paso 6 Sopa de cebolla: Preparar 4 recipientes hondos y añadir un huevo

7. Reparteix el brou ben calent amb la ceba en els mateixos recipients, sobre l'ou.

Paso 7 Sopa de cebolla: Repartir el caldo bien caliente

8. Damunt posa les rodanxes de pa torrat (la quantitat depèn del diàmetre del recipient) i força formatge emmental ratllat.

Paso 8 Sopa de cebolla: Colocar las rodajas de pan tostado y queso emmental rallado

9. Posa-ho al forn i retira-ho així que es gratini. Amb 4 o 5 minuts, a màxima potència amb gratinador, n’hi ha prou.

Paso 9 Sopa de cebolla: Llevar al horno y retirar en cuanto gratine bien

Altres recomanacions

Descobreix els cinc tipus de cebes que pots trobar a Mercadona i quina és la més adient per preparar aquesta sopa.

No et perdis la nostra selecció de cremes saludables per a l'hivern.

Incorpora a la dieta fruita seca i fruites deshidratades: contribueixen a una alimentació equilibrada.