T’agraden les cireres? Aquesta fruita és una tria excel·lent pel seu gust dolç exquisit i la riquesa en nutrients.
Inconfusibles pel seu atractiu color vermell i la seva textura agradable, destaquen també pel seu contingut en vitamines C i A, i potassi. A més, contenen fibra, que facilita una bona digestió.
A Mercadona tens a la teva disposició cireres d'origen Espanya durant tota la temporada.
No poden faltar al teu cistell equilibrat, ja que són molt versàtils i es poden assaborir de maneres molt diferents. Per descomptat, com totes les fruites, l'ideal és menjar-les crues, al natural, per obtenir-ne totes les propietats.
Tanmateix, també les pots incloure en la teva dieta en postres, batuts, melmelades... o en aquestes tres magnífiques receptes. Aprèn a cuinar amb cireres. T'ensenyem a fer-ho!
Aprèn a preparar tres receptes exquisides amb cireres
Pastís de cireres
Aprèn a cuinar aquest irresistible pastís de cireres per a unes 8-10 persones amb tot detall.
1. Espinyola 800 g de cireres, talla-les per la meitat i posa-les a macerar amb 180 g de sucre i unes gotes d'aroma de vainilla (tota la nit si és possible).
2. Afegeix 3 cullerades de farina fina de blat de moro a la mescla de cireres.
3. Preescalfa el forn a 220 ºC.
4. Folra el motlle amb el paper que hi ha al paquet de la pasta trencada. Estira la massa per acomodar-la i que cobreixi tot el fons del recipient, així com les vores del motlle.
5. Aboca tota la mescla de les cireres sobre la massa i distribueix-la de manera uniforme.
6. Talla la segona pasta en tires fines, d'uns 8-10 mm d'ample.
7. Posa les tires en horitzontal i vertical sobre les cireres per formar un enreixat, i unta-ho amb 1 ou batut.
8. Posa-ho al forn durant 15 minuts amb la part de sota encesa. Després abaixa la temperatura a 200 ºC i deixa-ho uns altres 35 minuts, fins que s’enrosseixi. Deixa-ho refredar sense treure del motlle per evitar que es trenqui.
9. Serveix el pastís en porcions. Si vols, es pot acompanyar amb una fulleta de menta i gelat de vainilla.
Chutney de cireres
Descobreix els ingredients i el pas a pas il·lustrat d'aquesta recepta.
1. Espinyola 900 g de cireres.
2. Talla 3 cebes a la juliana i ratlla 10 g de gingebre.
3. Posa en una olla les cireres espinyolades, la ceba, el gingebre i 1 canonet de canyella. Salpebra-ho.
4. Posa-hi 6 cullerades de vinagre de poma i unes altres 8 de panela.
5. Cou-ho a foc mitjà amb tapadora durant 35 minuts.
6. Abaixa el foc fins que s’evapori el líquid.
7. Emplata-ho com més us agradi. Per exemple, amb pa de fibra i sèsam, amb pernil dolç o amb una selecció de formatges.
Amanida de cireres, canonges i burrata
Prepara aquesta recepta per a 2 persones ideal per a l'estiu:
1. Salta en una paella 40 g de bacó, fins que s’enrosseixi. Reserva’l en paper absorbent per desgreixar-lo.
2. Parteix algunes cireres per la meitat i treu-ne el pinyol.
3. Torra 2 cullerades de llavors en una paella, lleugerament, sense oli.
4. Prepara l'amanida amb un llit de canonges (uns 100 g), 1 burrata al centre, el bacó, les cireres i les llavors.
5. Amaneix-ho amb oli i sal, i serveix-ho.
Altres recomanacions
Et proposem els bols de iogurt més equilibrats per esmorzar, berenar, sopar, etc. Per a tots els gustos!
Si fas esport, has de cuidar la teva alimentació abans, durant i després de l'exercici. Atenció a les nostres recomanacions per a cada fase de l’activitat física.