Els palets de Mercadona: un compromís amb la sostenibilitat i l'economia circular

Els palets de Mercadona: un compromís amb la sostenibilitat i l'economia circular

17 de maig de 2024
  • Des de febrer 2004 tots els palets de plàstic utilitzats per Mercadona estan fabricats amb plàstic 100 % reciclat.
  • L'ús d'estos palets no sols reduïx la generació de residus, sinó que també promou l'economia circular.

Mercadona, en el seu compromís amb la sostenibilitat i l'economia circular, ha implementat en col·laboració amb Logifruit, Proveïdor Totaler de logística, mesures significatives en tota la seua cadena de subministrament. Un exemple són els palets de plàstic utilitzats en la seua cadena de subministrament des de fa més de 20 anys, els quals són completament circulars.

Característiques rellevants dels palets de Mercadona:

  • Plàstic 100 % reciclat: des de febrer de 2004, tots els palets de plàstic utilitzats per Mercadona estan fabricats amb plàstic 100 % reciclat i són, al seu torn, reciclables.
  • Reducció de residus: l'ús de plàstic 100 % reciclat contribuïx a generar menys residus plàstics i fomenta l'economia circular.
  • Garantia de qualitat i seguretat alimentària: estos palets estan dissenyats per a ser fàcilment higienitzats i preservar la qualitat i la seguretat dels productes transportats.
  • Versatilitat: estos palets s'utilitzen en totes les àrees de la cadena de subministrament de Mercadona, des del proveïdor fins al transport a les botigues, i en la logística inversa, on es tornen envasos buits, les càpsules de café o les caixes de cartó al magatzem, i també per a transportar màquines o materials.
  • Estabilitat i durabilitat: estos palets estan fets de plàstic, un material resistent, estable i impermeable que evita que es desprenguen claus o estelles. A més, són modulars i reparables, és molt fàcil substituir un patí trencat per un altre nou en el mateix bloc logístic i enviar la peça trencada a reciclar.

Infografia de les característiques dels palets de MercadonaInfografia sobre les característiques dels nostres palets.

L'ús d'estos palets en tota la cadena de subministrament des de fa més de 20 anys obeïx al compromís de Mercadona amb l'eficiència, la sostenibilitat i les pràctiques comercials responsables. Un altre exemple destacat d'economia circular de la companyia són les caixes verdes per a fruita i verdura, que poden ser reutilitzades més de 120 vegades, són també 100 % reciclables i reduïxen la generació de residus. A més, com que són plegables, eviten 107.072 trajectes de camió a l'any, la qual cosa reduïx significativament les emissions de CO₂.

Coneix més informació sobre el compromís sostenible de la companyia.