Logo supermercat Mercadona Narón a la Corunya

La Corunya - Mercadona obri un nou supermercat a Narón després de fer una inversió de 4 milions d’euros

23 de maig de 2024
  • Té una superfície de venda de 1.750 metres quadrats i un aparcament de 205 places, 140 cobertes i 7 de les quals són per a vehicles elèctrics.
  • Es tracta d'una botiga eficient, que optimitza l'acte de compra i reduïx fins a un 40 % el consum energètic.
  • Incorpora la secció "A Punt per a Menjar" amb un espai amb cadires i taules en el qual els "Caps" (clients) podran consumir els plats preparats i begudes fredes.
  • L'obra, en la qual han participat 40 proveïdors, ha donat faena a més de 150 persones durant la fase d'execució.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, obri un nou supermercat eficient a Narón, concretament a Estrada de Cedeira, 296. Ha suposat una inversió d'uns 4 milions d'euros i la participació de 40 proveïdors, que han donat faena a 150 persones durant la fase d'obres.

El nou supermercat, que té una superfície de vendes de 1.750 metres quadrats, incorpora la secció "A Punt per a Menjar". En esta secció, els "Caps" (clients) podran disfrutar de begudes fredes i plats que estan a punt per a consumir servits en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

La botiga té un aparcament de 205 places, de les quals 140 són cobertes i 7 per a vehicles elèctrics, i disposa, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble envidrat que evita corrents d'aire, uns corredors més amplis o una àrea de descans amb cadires i taules on els clients poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo amb begudes fredes.

Amb esta inauguració, dels 62 supermercats de Mercadona a Galícia, 53 ja tenen implantat este model eficient. Es tracta de botigues que disposen d'espais més amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, a més de nous colors i materials tant en la façana exterior d'accés com en la distribució de les diferents seccions.

Estalvi energètic i reducció de diòxid de carboni

Pel que fa a l'aspecte mediambiental, s'han pres diverses mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l'optimització dels materials i la grossària de les parets i els sostres, o nous congeladors més eficients. Disposa d'un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia per a una millor gestió.

Una altra de les mesures és la col·locació de 418 mòduls fotovoltaics amb els quals continua avançant cap a l'autoconsum i la descarbonització, perquè una botiga de Mercadona amb panells solars estalvia aproximadament un 20 % del seu consum energètic anual respecte a una botiga sense energia fotovoltaica instal·lada, la qual cosa suposa una reducció aproximada de 30 tones de CO₂ per supermercat.

Amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors (38, dels quals 13 són noves contractacions), este nou supermercat inclou múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats disfruten d'una major comoditat en els seus moments de descans.

Responsabilitat Social

Dins del seu pla d'acció social, Mercadona du a terme una important labor de suport a les diferents entitats socials que ajuden els col·lectius més desfavorits, la qual cosa es va traduir durant l'any 2023 en 1.476 tones de productes de primera necessitat donats a menjadors socials i a altres institucions gallegues com els bancs d'aliments, Creu Roja o Càritas. Des d'este supermercat, la companyia donarà diàriament al Banc d'Aliments Rías Altas, en la delegació de Ferrol, productes de primera necessitat, com ara carn, fruita, verdura, peix o lactis, que són aptes per a ser consumits, però no per a la venda, i d'esta manera es contribuïx a la labor solidària que l'entitat du a terme a la comarca.

A Punt per a Menjar de Mercadona a Narón (la Corunya)Secció A Punt per a Menjar del nou supermercat de Mercadona a Narón (la Corunya).

Nova botiga de Mercadona a Narón (la Corunya)Interior de la nova botiga eficient de Mercadona a Narón, a la Corunya.