Nou supermercat Mercadona a Guarda (Portugal)

Mercadona obri un supermercat a Guarda i arriba a l'objectiu de les 50 botigues a Portugal

16 de maig de 2024
  • La companyia obri hui la seua primera botiga en el districte de Guarda i arriba a les 50 botigues al país lusità.
  • Esta botiga ha generat 75 nous llocs de treball estables i de qualitat, amb contractes indefinits des del primer dia, la qual cosa ha contribuït a la creació d'ocupació local.
  • Sérgio Costa, alcalde de Guarda, i João Prata, president de la Junta Parroquial, van fer una visita institucional al nou supermercat.

Mercadona, companyia de supermercats, obri hui a Guarda la primera botiga de la seua cadena en el districte, situada a l'avinguda de São Miguel. Amb esta inauguració, la primera de les 11 botigues que té previst obrir enguany, la companyia arriba a l'objectiu dels 50 supermercats a Portugal. Esta botiga ha generat 75 nous llocs de treball estables i de qualitat, amb contractes indefinits des del primer dia, la qual cosa ha contribuït a la creació d'ocupació local.

Amb una superfície de venda de 1.900 metres quadrats, disposa, igual que altres supermercats de la cadena, de seccions de carnisseria, pescateria, xarcuteria, pastisseria i forn, perfumeria, llar i mascotes, fruita i verdura, celler i A Punt per a Menjar amb autoservici i diverses opcions de plats preparats per a emportar o menjar a la botiga, en una zona habilitada exclusivament per a això. A més, els «Caps» (clients) també trobaran un mural de sushi, on podran degustar una àmplia varietat de plats asiàtics que estan a punt per a menjar, pernil tallat a ganivet acabat d'envasar, una màquina de suc de taronja acabat d'esprémer i carrets de la compra lleugers, ergonòmics i que no necessiten moneda.

Disposa de 140 places de pàrquing i dos més per a carregar vehicles elèctrics, d'acord amb el compromís de la companyia amb la mobilitat elèctrica. Mercadona també aposta per les energies renovables i, en concret, per la instal·lació de plaques solars en els seus supermercats. És el cas d'esta botiga de Guarda, en la qual hi ha 428 panells solars. En generar energia renovable a partir d'energia fotovoltaica en les teulades de les seues botigues per a l'autoconsum, la companyia millora el seu compromís mediambiental i estalvia al voltant d'un 20 % d'energia elèctrica a l'any.

Totes les botigues de Mercadona a Portugal estan construïdes d'acord amb el Model de Botiga Eficient que s'implanta progressivament en tota la cadena, amb corredors amplis, estalvi energètic de fins al 40 % en comparació amb una botiga convencional, entrada doble per a evitar corrents d'aire i caracteritzada per la seua accessibilitat i comoditat, sistemes de refrigeració més sostenibles, millora de l'aïllament dels mobles frigorífics, il·luminació LED i gestió intel·ligent del consum energètic.

Com a part de la Política de Responsabilitat Social de la companyia i una de les principals mesures per a evitar el desaprofitament d'aliments en Mercadona, el supermercat donarà diàriament, des del primer dia, productes de primera necessitat al Centro de Formação, Assistência e Desenvolvimento da Guarda (Centre de Formació, Assistència i Desenvolupament de Guarda), entitat benèfica local amb la qual Mercadona ha firmat un conveni de col·laboració.

Sérgio Costa, alcalde de Guarda, va recalcar que: «Este nou supermercat no és només el reflex del creixement continu i estratègic de Mercadona, sinó també la prova de l'atractiu i dinamisme de Guarda per a rebre inversions importants i amb projecció de futur. El nostre compromís amb la creació d'ocupació, el foment de la inversió i la cooperació activa amb el món empresarial continuen sent les nostres prioritats. Amb l'obertura d'esta nova botiga, Guarda se situa a l'avantguarda de l'acolliment de noves iniciatives i de la promoció de treball estable i de qualitat, així com d'un estil de vida enriquidor».

Segons Carla Cunha, directora de Relacions Externes de la Zona Centre-Nord de Portugal: «Estem molt il·lusionats amb esta gran fita de Mercadona, que marca l'inici del nostre Pla d'Expansió per a 2024 amb l'obertura de la botiga número 50 a Portugal i la primera en el districte de Guarda. Cada nova obertura representa una nova oportunitat d'estar encara més prop dels nostres «Caps», esta vegada a la ciutat situada a més altura del nostre país, crear llocs de treball i contribuir al desenvolupament econòmic i social. Esperem que Mercadona es convertisca en el seu supermercat de confiança».

Visita institucional de la nova botiga de Mercadona a GuardaExecutiu de la Câmara Municipal i de la Junta de Freguesia de Guarda en la visita institucional de la nova botiga de Mercadona a Guarda, la 50a a Portugal.