Les caixes verdes reutilitzables reduïxen la generació de residus

Les caixes verdes per a fruita i verdura de Mercadona: un exemple d'economia circular

22 de abril de 2024
  • Estes caixes poden ser reutilitzades més de 120 vegades, són fàcilment reparables i 100 % reciclables, la qual cosa beneficia tota la cadena de distribució.
  • Quan reutilitzem estes caixes verdes de Mercadona, s'evita l'ús de més de 200.000 tones a l'any de materials, i s'eliminen 107.072 trajectes de camió a l'any, la qual cosa reduïx les emissions de CO2.

Mercadona, conscient de la importància de cuidar el planeta, treballa perquè tots els processos siguen tan sostenibles i respectuosos com siga possible. Un exemple d'això són les caixes verdes que s'utilitzen per a transportar i exposar la fruita i la verdura en Mercadona. Estes caixes, desenvolupades en col·laboració amb Logifruit, Proveïdor Totaler de logística durant més de 25 anys de Mercadona, són un fet de l'aposta per un model de negoci més respectuós amb el medi ambient.

Caixes verdes de Mercadona: més que envasos

Estes caixes verdes són molt més que envasos. Són caixes reutilitzables que permeten més de 120 usos, es poden reparar i, a més, són de plàstic reciclable i tenen una duració mitjana de 5 anys. La transició de caixes rígides a caixes plegables va ser una fita en l'estratègia de logística sostenible de Mercadona. Esta innovació, en col·laboració amb Logifruit, representa un model sòlid d'economia circular.

Amb estes caixes en Mercadona, es contribuïx a:

  • Una gestió responsable dels recursos. Amb l'ús d'estes caixes verdes s'evita l'ús de més de 200.000 tones de matèries primeres a l'any. 
  • Reducció d'emissions. L'ús d'estes caixes verdes contribuïx a la reducció d'emissions de CO2, ja que evita la necessitat de fer més de 107.072 trajectes de camió a l'any.
  • Transport eficient. Gràcies a les caixes plegables, ara es transporten fins a tres vegades més caixes per camió en comparació amb les caixes rígides, la qual cosa ha reduït significativament la petjada de carboni de Mercadona.
  • Envasos de llarga duració. Després de cada ús, cada caixa passa per un rigorós procés de neteja i desinfecció. Quan és necessari es reparen, i al final de la seua vida útil es reciclen i es convertixen en noves caixes.

Infografia del cicle de vida que tenen les caixes verdes de MercadonaCicle de vida de les caixes verdes de Mercadona.

Compromís continu amb la sostenibilitat

Mercadona usa estes caixes verdes reutilitzables i reciclables des de fa més de 25 anys. És una mostra del compromís amb l'economia circular.

Fruit d'este compromís per cuidar l'entorn, Mercadona va destinar 57 milions d'euros en polítiques i mesures de protecció del medi ambient en l'exercici 2023. 

Coneix més informació sobre els nostres fets i compromís sostenible.