Treballadors en un bloc logístic de Mercadona

Mercadona i els sindicats firmen un nou Pla d'Igualtat

16 de abril de 2024
  • Entra en vigor este mateix mes d'abril i tindrà una vigència de 4 anys.
  • L'acord manté la constant de fomentar l'equitat de manera transversal, en tots els processos i per a totes les persones que formen part de Mercadona.
  • La companyia continua treballant per a continuar garantint bons resultats en igualtat.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha firmat amb els representants de la Unió General de Treballadors (UGT) i de Comissions Obreres (CCOO) el nou Pla d'Igualtat de l'empresa, que entra en vigor este mateix mes d'abril i tindrà una vigència de quatre anys, fins a 2028.

Este nou pla pretén afermar els bons resultats que la companyia obté al llarg dels anys, com la paritat de dones i hòmens en l'equip directiu, amb mesures que continuen apostant per la promoció interna i el foment equilibrat de dones i hòmens en el Curs d'Habilitats Directives. Així com continuar promovent la igualtat de tracte i d'oportunitats a través del model de gestió propi de la companyia (Model de Qualitat Total), amb valors irrenunciables com l'equitat retributiva, garantint ''la mateixa responsabilitat, el mateix sou'' i mesures que consoliden la transparència retributiva.

Mercadona, que compta amb un Pla d'Igualtat ratificat pels representants sindicals des de fa més de 14 anys, manté la constant de fomentar l'equitat de manera transversal en tots els processos (formació, promoció, retribució, etc.) i per a totes les persones garantint l'absència de discriminació directa o indirecta.

Rafa Caparrós, responsable estatal d'UGT: ''Estem convençuts que este pla dona continuïtat a l'avanç en el desenvolupament professional de les persones, sobretot de les dones que treballen en Mercadona, a través d'objectius i mesures orientades a la llum del diagnòstic. Una vegada més, apostem perquè la igualtat efectiva entre dones i hòmens en Mercadona siga un compromís i una realitat'.

Silvia Yankowich, secretària general de la Secció Sindical de CCOO: ''Considerem molt positius els avanços aconseguits fins ara, que confirmen els bons resultats d'esta classe d'acords. Amb este pla mantenim el compromís de continuar treballant conjuntament per a afermar la igualtat entre dones i hòmens''.

Per part seua, Ernesto Cubero, director de Relacions Laborals de Mercadona, ha indicat que ''estem orgullosos del Model i de l'esforç conjunt que hem fet per a continuar millorant de manera contínua les relacions laborals i la qualitat en l'ocupació de les més de 100.000 persones que formen la plantilla de Mercadona''.

Treballadors del supermercat MercadonaNoelia i Miguel Ángel, treballadora i treballador de botiga en Mercadona.